Yardım Msı Anakartı Üst Düzey Sistem Bios Ayarları Öneri

ashborne

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle merhaba, yeni bir sistem topladım ama bios ayarlarını az biraz overclock yapıp rdr 2 de 2k ultra ayarlarda sade kas gücüyle az biraz oynayınca oyundan atıyor. Bios ayarlarını da defaultta tutup bilgisayardan alacağım verimden geri kalmak istemiyorum, Biosum; msi click bios x
Sistemimi aşağıda paylaşıyorum detaylı şekilde yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim.
Amd Ryzen 7 9800X3d -MSI MB PRO B850M-P WIFI AM5 DDR5 8200MHZ(OC) HDMI DP 3X M.2 USB 10GBS 5G LAN WI-FI 7 MATX -Kingston RGB 32G 2x16 5600 D5 KF556C36BBEAK2 32TR -MSI VGA GEFORCE RTX 5070 12G SHADOW 2X OC 12GB GDRR7 192B DX12 PCIE 5.0 X16 (3XDP 1XHDMI) -TwinMOS CoreX Pro 1TB M.2 SSD (14000-10000Mb/s) PCIe 5.0 x4. NVMe 2.0 TLC 3DNAND Graphene Soğutuculu -MSI MAG CORELIQUID A13 360 360 MM AGRB SIVI İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU -FSP 850W 80+ Bronze PCIE5.1 power supply Cooler Master (MB 600) TG ARGB Siyah

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
742
Yeni sistem, önce bios, chipset, diğer sürücüleri güncellemişsinizdir diye düşünüyorum.
Bir süre default fabrika ayarlarında EXPO profiller açıkken, oyunlarda (normal ayarlar) veya rutin kullanımda denemişsinizdir???
Aşama aşama ilerleyin ki her bir aşamadaki durumu kontrol edip değerlendirebilin şeklinde düşünüyorum.

Sisteminiz zayıf değil. Normal-default ayarlarda da oyunlar yine normal ayarlar. Yeterli akıcılıkta ve sıkntı çıkarmıyorsa bu şekilde de devam edebilirsiniz. (Bir süre bu şekilde denenip ilerlenebilir)

Ben hız aşırtma işlerine pek girmedim. Zaten eski bir sistem bendeki.
Yine bizden biri deneyimi, bilgisi, anlatımı yüksek MSI anakart videoları gözüme çarpmıştı.
Bir inceleyin, videoları faydalı olabilir.
Zaman zaman uyarıları olabiliyor. Şunu yaparsanız sorumluluk siszde diye bu gibi uyarılara dikkat edersiniz

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri