MSI B150 Gaming M3 Biosta Mouse Klavye Çalışmıyor. USB sorunu

Deniz Kıyılar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Georgia,]Merhaba,[/font]

[font=Georgia,]MSI B150 Gaming M3 anakartı ile bir sistem topladım. Biosu güncelledim, Windowsu kurdum, Windows updatelerini yaptım, anakartın ekran kartının driverlarnını sorunsuz yükledim. Steam, chrome filan her şeyi kurdum bilgisayarda hiçbir sorun yok. En son avast antivirüs programımı yükledim. Yükledikten sonra bilgisayar yeniden başladı ve açıldığında klavye ve mouse çalışmıyordu. 3 ayrı mouse ile denedim fakat hiçbiri çalışmadı. Bilgisayarı defalarce açıp kapadım reset attım bilgisayar sorunsuz açılıyor fakat bir türlü mouse ve klavye çalışmıyordu. USBlere ne takarsam takayım bilgisayar görmüyordu. Klavyede çalışmadığı için biosa giremiyordum. Bende SSD'yi çıkarttım ve laptopumda formatladım. Şuanda bilgisayar açıldığında direk biosa giriyor fakat hala mouse ve klavye çalışmıyor. İşin garip tarafı USB'ye telefonumu bağladığımda telefonumu şarj ediyor. Mouse ve klavye çalışmadığı için hiçbir şekilde bilgisayara müdahale edemiyorum. Bilgisayardaki pili çıkarıp taktım Bios resetlensin diye ama hala mouse ve klavye çalışmadı. Ne yapabilirim böyle bir sorun ile karşılaşan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.[/font]

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Anladığım kadarıyla virüs programına kadar problem yoktu ? Daha sonra ise format da atsanız usbler çalışmadı doğru mu? Biosu default ayarlara döndürün muhtemelen düzelecektir.

KS

Deniz Kıyılar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
WalterHolk' Alıntı:
Anladığım kadarıyla virüs programına kadar problem yoktu ? Daha sonra ise format da atsanız usbler çalışmadı doğru mu? Biosu default ayarlara döndürün muhtemelen düzelecektir.

Merhaba, cevap için teşekkürler. Aynen virüs programını yükledikten sonra oldu. SSD'yi çıkarp başka bilgisayarda format atmama rağmen sorun düzelmedi. Şuan bilgisayarı açınca bios'a giriyor fakat mouse klavye çalışmadığı için hiçbir şey yapamıyorum. Pili çıkarıp taktım fakat bir şey değişmedi. Acaba biosu nasıl resetlerim? Aksam ps2 klavye ile deneyeceğim belki o çalışır.

KS

Deniz Kıyılar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI' Alıntı:
Denediniz mi acaba sonuç ne oldu

Merhaba ps2 klavye ile denedim. Ps2 klavye biosta çalışıyor. Biostan reset to default setting dedim fakat hala hiçbir usb çalışmıyor. Pili çıkardım bekledim taktım, fakat birşey değişmedi. Şuanda ps2 klavye ile biosta gezebiliyorum. onun dışında hiçbirşey yapamıyorum.

KS

Deniz Kıyılar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI' Alıntı:
Şimdi format at bakalım düzelecek mi

Antivirüs değildir sorun başka bir şey anakart bios sürücüsü indir son sürüm biosu güncelle

Anakartı bağlar bağlamaz biosu güncellemiştim zaten. Belki eski bios sürümüne dönmek işe yarayabilir ama hiçbir usbyi görmediği için eski sürümünüde yükleyemiyorum. Aklima 2 seçenek geliyor. SSD'ye biosun eski sürümünü atıp oradan denemek. Sata kablosu ile ssd'yi görüyor çünkü. Ama sdd'den update mümkün mü bilmiyorum. Bir diğer seçenek ise bir cd okuyucu takıp kutunun içerisinden çıkan bios cdsi ile güncellemek. Sata kablosunu gördüğü için belki Windowsu cd'ye yazıp Windows bile kurabilirm ps2 kalvye ile.

Ebru Karayel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Deniz Kıyılar' Alıntı:
[font=Georgia,]Merhaba,[/font]

[font=Georgia,]MSI B150 Gaming M3 anakartı ile bir sistem topladım. Biosu güncelledim, Windowsu kurdum, Windows updatelerini yaptım, anakartın ekran kartının driverlarnını sorunsuz yükledim. Steam, chrome filan her şeyi kurdum bilgisayarda hiçbir sorun yok. En son avast antivirüs programımı yükledim. Yükledikten sonra bilgisayar yeniden başladı ve açıldığında klavye ve mouse çalışmıyordu. 3 ayrı mouse ile denedim fakat hiçbiri çalışmadı. Bilgisayarı defalarce açıp kapadım reset attım bilgisayar sorunsuz açılıyor fakat bir türlü mouse ve klavye çalışmıyordu. USBlere ne takarsam takayım bilgisayar görmüyordu. Klavyede çalışmadığı için biosa giremiyordum. Bende SSD'yi çıkarttım ve laptopumda formatladım. Şuanda bilgisayar açıldığında direk biosa giriyor fakat hala mouse ve klavye çalışmıyor. İşin garip tarafı USB'ye telefonumu bağladığımda telefonumu şarj ediyor. Mouse ve klavye çalışmadığı için hiçbir şekilde bilgisayara müdahale edemiyorum. Bilgisayardaki pili çıkarıp taktım Bios resetlensin diye ama hala mouse ve klavye çalışmadı. Ne yapabilirim böyle bir sorun ile karşılaşan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.[/font]

Hiç kasma aynı sorun bende de oldu. bios güncelledim sorun düzeldi. MSI kartlarda bios güncellemesi çok kolay. youtubede bios güncelleme diye arat orda çok basit anlatılıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri