MSI b150 gaming m3 ez debug ram hatası

warpeace66

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba kolay gelsin. MSI b150 gaming m3 anakartını kullanıyorum. Ram olarak 2x 8gb ddr4 2133 mhz kingston hyper x ramlerini kullanmaktayım. Şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum. Ramleri 2 4 yada 1 3 çift kanal kullanıyorum. Temizlik yaptım. Her temizlik yapınca bu sorunla karşılaşıyorum. Ramleri aynı gene 2 4 yada 1  3 taktığımda görüntü  vermiyor. Sıra sıra tek tek ramleri denediğimde bios sıfırladığım zaman okuyor 1 tanesini sonra diğerini ekliyorum ez debug ram hatası veriyor msi ledleri. 1 2  şuan kullanıyorum. 2 4 yada 1 3 yaptığımda aynı led ışığı ile karşılaşıyorum. Biraz uğraşsam 2 4 yaparım çift kanal kullanırım. Sizce problem nedir. sistemi sökme takma 1 1.5 saat bu sorunla uğraşmak 5 6 saat.Parçaları hepsini söküp takınca bios sıfırla açılıyor çift kanalda. anlamadım gitti.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Slotlar ve RAM sarı pinler oksitlenme yapmış olabilir silgi ile uçları silin RAM lerin ve kuru bir fırça ile temizleyin diş fırçası olabilir böyle deneyin. Yada statik elektrik sorununuz vardır ki bence sorun bu. Sistem söküp birleştirirken ya statik elektrik için bileklik alın takın pahalı bir şey değil yada önce elektriğinizi halı vs. gibi tüylü bir şeye çıplak ayakla durarak boşaltın. Hastane eldivenide işe yarar yeterki deriniz elektronik bileşenlere yakın olmasın veya değmesin elektrik yüklüyken.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri