MSİ B350M Gaming Pro Dram Işığı Kırmızı Yanıyor

PusherMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

2 gün önce normal bir şekilde bilgisayarımda takıldıktan sonra kapatıp ertesi gün açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmedi ve anakartta dram ışığı yanmaya başladı. 1 gündür uğraşıyorum neredeyse her şeyi denedim. Parçalarımın garantisi bittiği için gönderemiyorum, elimde başka parça yok onları deneyemiyorum bi çözüm yolu bilen varsa yardımcı olsun lütfen.

İsmail

Administrator
Admin
Tepki
132
Ramlar kaç gb boyutunda? 16 ise tek 8 takarak deneyebilirsiniz. Ramlerin veya slotlarının bozulma ihtimali var.Bunların haricinde işlemciyi sök tak yapabilirsiniz.

KS

PusherMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediklerinizi ve farklı birçok yöntem denedim - Bios sıfırlama, ram i silgiyle silme - slot değiştirme vs. Fakat bir sonuç alamadım. Ramim tek kanal 8 gb yerleri değişip denedim olmadı.

KS

PusherMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fakat mesela RAM i çıkarıp start verdiğimde bu sefer ekran yine gelmiyor fakat anakartta VGA ve BOOT uyarı ışıklaarı yanıyor. Çok ilginç 2 gün önce çok normal bi şekilde kullanırken nasıl bu hale geldi anlamak çok güç.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Statik elektrik sorunu olabilir. Aşağıdaki yöntemi bir deneyin.

1 : Sistemin tüm güç kablolarını sökün ve tüm kasadaki kabloları kasadan ayırın.
2 : Bir kontrol kalemiyle işlem yapacaksınız, eğer kontrol kalemi nasıl bir şey bilmiyorsanız aşağıda resmini ekliyorum.
3 : Kontrol kalemini Power Konnektör üzerindeki 3 adet çıkıntı olan bölüme ikili kombinler ile ara bağlantı şeklinde kontak yapıp kontrol kaleminin tepesindeki metal kısma parmağınızı değdirin ve 40 saniye kadar bu işlem sırasında sistemi açan POWER tuşuna basılı tutun. Daha sonra aynı şekilde diğer ikili uca kontak yapıp işlemi tekrar edin.
4 : Sisteminizi döngüyü tamamlayınca, bağlantılarını yapıp açabilirsiniz.

Kontrol Kalemi :
ekran-alintisi2-png.2595

Power Konnektör :
ekran-alintisi-png.2596

İşe yaramazsa bellekler yani RAM genelde ömür boyu garantili olur. RAM için servisle bir konuşun derim. Bana RAM arızalanmış gibi geldi.

KS

PusherMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fakat mesela

1 : Sistemin tüm güç kablolarını sökün ve tüm kasadaki kabloları kasadan ayırın.
2 : Bir kontrol kalemiyle işlem yapacaksınız, eğer kontrol kalemi nasıl bir şey bilmiyorsanız aşağıda resmini ekliyorum.
3 : Kontrol kalemini Power Konnektör üzerindeki 3 adet çıkıntı olan bölüme ikili kombinler ile ara bağlantı şeklinde kontak yapıp kontrol kaleminin tepesindeki metal kısma parmağınızı değdirin ve 40 saniye kadar bu işlem sırasında sistemi açan POWER tuşuna basılı tutun. Daha sonra aynı şekilde diğer ikili uca kontak yapıp işlemi tekrar edin.

Kontrol Kalemi :
ekran-alintisi2-png.2595

Power Konnektör :
ekran-alintisi-png.2596

İşe yaramazsa bellekler yani RAM genelde ömür boyu garantili olur. RAM için servisle bir konuşun derim. Bana RAM arızalanmış gibi geldi.
Dediklerinizi yapıcam fakat birşeyi anlamadım, tüm kabloları çıkartmışken kasanın power tuşuna basılı tutmam ne işe yarar?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fakat mesela

Dediklerinizi yapıcam fakat birşeyi anlamadım, tüm kabloları çıkartmışken kasanın power tuşuna basılı tutmam ne işe yarar?
İşlemin mantığı kasadaki statik akımı boşaltmaktır. Nette biraz elektronikte statik akımın ne olduğunu araştırırsanız sorunuzun cevabını alırsınız.

KS

PusherMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Kontrol Kalemi :
ekran-alintisi2-png.2595

Power Konnektör :
ekran-alintisi-png.2596

Dediğiniz herşeyi denedim fakat işe yaramadı yine aynı sorun. Galiba dediğiniz gibi ram sıkıntılı. Sormam gerek benim Ram in fsturasını galan bulamadım ama xpg nin sitesinden seri numarasını kontrol ettim ve ömür büyu garantili diyor. Faturasız kabul edilir mi ve XPG nin teknik servisini bulamadım int de.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğiniz herşeyi denedim fakat işe yaramadı yine aynı sorun. Galiba dediğiniz gibi ram sıkıntılı. Sormam gerek benim Ram in fsturasını galan bulamadım ama xpg nin sitesinden seri numarasını kontrol ettim ve ömür büyu garantili diyor. Faturasız kabul edilir mi ve XPG nin teknik servisini bulamadım int de.
XPG markası ADATA markasının bir alt markasıdır. ADATA servislerinden birisi olabilir. Faturasız kabul edeceklerini sanmıyorum ama aldığınız yerden e-fatura isteyebilirsiniz. İşe yarar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri