MSI B450 Gaming Plus BİOS Gelmeme Sorunu

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese İyi aksamlar dilerim. Aktif olarak sistemimde kullandıgım MSI B 450 GAMING PLUS Anakart ve Ryzen 5 5600x işlemcim var. Pcyi baslattıgımda MSI logosu gelmeden direk Windows acılıyor.

MSI sitesinden en güncel biosu BİOS Flashback aracılıgıyla sorunsuz sekilde update ediyorum. Ancak en güncel bios olmasına ragmen yine biosa canı istediği zaman giriyor.

Bazen Msi logo geliyor bazen gelmiyor. Sıfır BİOS Pili taktım değişin hiçbirşey olmadı yine biosa giremiyorum Siyah ekran ardından direk Windows acılıyor

Sizce ne yapmam gerekiyor ?

KS

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hızlı baslatma kapalı olmasına ragmen Anakart logosu gelmiyor biosa a giremiyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_222.png
    Screenshot_222.png
    24.9 KB · Görüntüleme: 15

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Bios içinde hızlı başlatı kapatmanız lazım. İyi bilgisayarın kötü yanı tuşa basana kadar açılması. Bilgisyar tuşuna bastığınız gibi f2 ve del tuşlarına basın. Birkaç denemede denk getirilir sanırım.

KS

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
tuşa bastıgım an direk siyah ekran takılı kalıyor windowsa a da giremiyor. Dediğim gibi canı isteyince anakart logosu gelmesi biosa girmesi cok garip bir durum

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
tuşa bastıgım an direk siyah ekran takılı kalıyor windowsa a da giremiyor. Dediğim gibi canı isteyince anakart logosu gelmesi biosa girmesi cok garip bir durum
İşaretlediğim kısma Shift tuşuna basılı tutarak basın. sonrasında fotoğraf olarak atarsanız ilerisi içinde yardım edeyim.
Screenshot_5.png

KS

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
troubleshot ile yine biosa girmeyi denedim yine siyah ekran şeklinde kalıyor

KS

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
şimdi yeniden bios flashback ile bios yazdım ilk biosu attıgımda dahi msi logosu gelmedi biosa giremedim

KS

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
az once farklı bir deneme yaptım pc acılırken direk delete bastım youtubeda izlediğim videolara bakarak klavyeden sag sol aşagı yon tuslarıyla xmp yi devreye sokmaya calıstım goruntu olmamasına ragmen bunu yapabildim demekki pc biosa giriyor ama goruntu vermiyor

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
az once farklı bir deneme yaptım pc acılırken direk delete bastım youtubeda izlediğim videolara bakarak klavyeden sag sol aşagı yon tuslarıyla xmp yi devreye sokmaya calıstım goruntu olmamasına ragmen bunu yapabildim demekki pc biosa giriyor ama goruntu vermiyor
Bende MSI kullanıyorum bende giremiyorum ama ekran kartı takınca girebiliyorum.

KS

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ryzen işlemci kullanıyorsan zaten ekran kartı olmadan goruntu alamazsın diye biliyorum

KS

FalanFilan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
aaaa dogru g serisi vardı valla sonuc olarak suan sorunum bu yonde bir türlü cozemedim aylardır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri