MSI B450M Mortar Max Debug Işıkları

Artooooooo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Selamlar, umarım herkes iyidir ve her şey yolundadır. 3 hafta kadar önce başlıkta belirttiğim anakart ile amd R5 3600 işlemci, Radeon RX 5500 XT ekran kartı, FSP 650W güç kaynağı ve Fury 8gb*2 RAMlerle bir bilgisayar topladım. İlk andan itibaren bir sorun olmadan bilgisayarı kullanıyorum fakat şöyle bir sorun oldu, öncelikle bir kere klavyemin ışıkları söndü daha sonra geri geldi, geçen gün yine klavye gitti ekranım söndü ve tekrar açıldığında ekran kartını görmüyordu. Biosu güncelledim çözünürlük vs düzeldi daha sonra da ekran kartının driverlarını yükledim şu an tekrardan tamamen sorunsuz şekilde çalışıyor bilgisayarım. Bu olaylardan sonra bilgisayar açılırken anakartta bulunan debug ledlerinden sırayla CPU, VGA ve BOOT ledleri yanıp sönüyor ve sorunsuzca çalışıyor fakat daha önce bu ledler yanmadan doğrudan açılıyordu. Genelde bu ledlerle ilgili sorunlar sönmemeleri, görüntü gelmemesi vs olduğu için benim gibi sorun yaşayan birilerini bulamadım ve kayıt olup sormak istedim. Yardımcı olabilirsiniz umarım.

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk başta tanılama yapıyor olabilir bunda sorun yok. Ancak sürekli yanan bir LED varsa sorun var demektir. BIOS güncellediğiniz için sonradan anakart çalışma biçimi değişebilir.

KS

Artooooooo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İlk başta tanılama yapıyor olabilir bunda sorun yok. Ancak sürekli yanan bir LED varsa sorun var demektir. BIOS güncellediğiniz için sonradan anakart çalışma biçimi değişebilir.
Devamlı yanma sorunu yok. Ama mesela önceden tuşa basar basmaz ram ledleri yanardı şu an doğrulamadan sonra yanıyor. biraz korktum doğrusu ama sanıyorum sorun yok gibi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kontrol etmemi önerdiğiniz bir şey var mı? Aklımı karıştıran mesela debug ledi 4 ama doğrulama yapıyorsa bile 3ü yanıyor
CPU, GPU ve RAM harici BOOT ışığı var birde evet 4 adet ama BIOS sisteminizin nasıl çalıştığını bilemeyiz arkada. BIOS 'u CMOS reset ile sıfırlayabilirsiniz belki bu bir sorunsa düzelebilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri