Msi B650-M Pro Anakart Bios Ayarları Hk.

arm0ndia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

Geçen sene başlıkta yazan anakart ile beraber Ryzen 7 7700X ve 4070'li bir sistem kurdum. RAM'lerim dew XPG 6400 MHz.

BIOS kurcalarken bazı ayarlara dokundum sanırım ve hangileri bilmiyorum. O zamandan beri bilgisayarı yeniden başlattığımda BIOS'a giriyor. Reset attığımda da aynı şey geçerli.

Boot ile ilgisi yok çünkü ayarlarında her şey yerli yerinde.

Çözümü bilen var mı?

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
Bios pilini söküp biraz bekleyip bios sıfırlamayı denedinizmi?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Bios menüye girdikten sonra ; Settings yani ayarlar kısmına girin Oradan Save & Exit kısmına girin buradan Restore Defaultsu bulup tıklayın ve onaylayın, onaylanınca Bios ayarları fabrika ayarlarına dönüyor aynı menüde save and exit var buraya tıklayarak çıkış yapıp bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz. Çıkış yaparken değişen ayarların kısmı ve ismi yazar fotoğrafını çekerseniz iyi olur sonra düzeltmeniz gereken yerler olabilir. Bu işlem sonrasında hız aşırtma Ram ayarı Fan ayarı gibi ayarlar da değişiyor tekrar ayalamanız gerekebilir.

KS

arm0ndia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yukarıda yazdıklarınızın tümünü denedim. Hiçbirisi maalesef işe yaramadı. Şu bilgiyi de ekleyeyim; bilgisayar açılırken anakart üzerinde sarı ve kırmızı ledler yanıyor. Boot tamamlandıktan sonra da bu ledler sönüyor.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
Yukarıda yazdıklarınızın tümünü denedim. Hiçbirisi maalesef işe yaramadı. Şu bilgiyi de ekleyeyim; bilgisayar açılırken anakart üzerinde sarı ve kırmızı ledler yanıyor. Boot tamamlandıktan sonra da bu ledler sönüyor.
Onların yanıp sönmesi nomral. Yanıp sönmemesi anormal görülür.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Bilgisayar açılıyorken Ez Debug Led leri kontrol amaçlı yanıp söner bunda sorun yok ama bir tanesi sürekli sabit yanarsa o zaman sorun var demektir.
Ramin bir tanesini sök tak yapıp denediniz mi eski klasik yöntem ?

Son düzenleme:

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
SSD kontrol edebiliyor musunuz? Bozulmuş olabilir.

KS

arm0ndia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SSD’yi çıkarıp taktım, çözülmedi. RAM’leri tekrar çıkardım olmadı, slot değiştirdim yine olmadı. Şimdi de görseldeki gibi. Herhangi bir hareket yok. Görüntü gelmiyor.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 12

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
SSD’yi çıkarıp taktım, çözülmedi. RAM’leri tekrar çıkardım olmadı, slot değiştirdim yine olmadı. Şimdi de görseldeki gibi. Herhangi bir hareket yok. Görüntü gelmiyor.
Msi Anakart Çift Ram lerde 2. ve 4. Slotlarda çalışır deneme amaçlı olarak 1. ve 3. Slotlara taktıysanız hata verir. Gücü Power düğmesini kapatıp kesin Ram leri sökün uçlarını silin sonra Bios pilini söküp takın bu işlemden sonra 2. Ram yuvasına SADECE 1 TANE RAM takın ondan sonra bilgisayarı açmaya çalışın. Bu işlemden sonra Anakart üzerinde yanan iki led ışıktan bir tanesinin sönmüş olması lazım önce bunu düzeltelim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri