Msi bios flash görmeme sorunu

svnty.cl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
1
Tepki
0
Anakartim MSI Z370M Mortar sistemi hazır aldım. BIOS guncellemek istediğimde MSI BIOS sayfasında benim sistemimde yüklü olan BIOS yok. En eski BIOS bile bütün her şeyi denememe rağmen flash görmüyor. Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Nerede hata yapıyorum, bilmiyorum.sistemim msi infinite x 8rc-413xtr
 

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
105
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
USB belleğinizi biçimlendirin. fat32 muhtemelen olur fakat diğerlerini de deneyerek yapın sorununuz muhtemelen çözülecektir.
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,832
Tepki
4,145
Konum
34 | İstanbul Anadolu
FAT32 veya exFAT olarak biçimlendirip ikisinde de deneyip sonuca bakın. İşe yaramaz ise aşağıdakileri deneyin.

USB belleğiniz sisteme takılı olsun. Başlata CMD yazın ve Komut İstemini yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra aşağıdaki her satırı tek tek yazıp her satır sonrası ENTER tuşuna basıp komutu onaylayın ve komut işlemini gerçekleştirince alt satıra iner ve tekrar yazabildiğiniz zaman sonraki komuta geçin. 

  • diskpart
  • list disk
  • select disk #
  • clean
  • create partition primary
  • select partition 1
  • active
  • format quick fs=fat32
  • assign
  • exit 
Önemli Notlar : list disk komutunda sisteminizdeki tüm depolama ürünleri listelenir. Diskler ve USB bellekler vs. ve siz bu disklerin başlarındaki Disk numaralarından USB belleğiniz hangi numaraya sahipse ki genelde son numara son taktığınız aygıttır ama emin olun boyutuna bakıp o numarayı select disk # yazan komutta # işareti yerine yazacaksınız. Örnek olarak USB belleğiniz Disk 3 olarak geçiyor siz sonraki komutu select disk 3 olarak yazacaksınız. Gerisinde bir sorun yok aynı şekilde uygulanacak kodlar. 


Bu komut listesinin tamamı BIOS üzerinde ön yüklenebilir bir disk oluşturmak için kullanılıyor. Artık bu bellek ile format atabilir örnek olarak Windows ISO dosyasının içindekileri olduğu gibi atabilir belleğe ve kullanabilirsiniz. Yada BIOS dosyanızı içine atıp BIOS güncellemesi yapabilirsiniz.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst