MSİ GTX 1080 GAMİNG X 60 hz Monitör

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba
1080 i satın aldım bugün gece 11 den beri oyunlarda test ediyorum bf1 de ultra ayarlar veya düşük ayarlarda FPS sabit olunca 60 veriyor yeniden doğunca vs 55 e düşüp tekrar 60 a kalıyor ama FPS i sınırsız moduna alınca 100 e kadar çıkıyor ekrana baktığımızda sanki kasma gibi dalgalanmalar yapıyor monitörüm standart bir monitör Casper MC2295F modeli diğer oyunlarda bu kadar cok olmasada böyle durum mevcut FPS artarken kasıyormuş gibi yapmasının sorunu ne olabilir ?
https://youtu.be/7VEJv85PMg4
Cok kısa bi video ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız .

Ve oyunlarda full ultrada bu kart en fazla %65-80 arası yük aldı ve sıcaklık değeri 60-65 arasında kaldı kartta bir sorun olabilir mi yoksa normal mi değerleri nasıl bir yol izlemem lazım sistem bileşenlerim mi yetmiyor olabilir anlamadım yardımcı olursanız sevinirim ...
https://resimyukle.xyz/i/CJIVTT

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
BF1 için ultra ayarlarda 8 GB ram yetmiyor,olabilir.

E.kartının yüklenmesi de düşük. Darboğaz var.GTX 1080 için, i7 6700 ün yeterli olması lazım. Ti değil demi kart.
Sıcaklık,sürücü vs baktınız mı.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Kayhan Öztürk' Alıntı:
Msi gaming x modeli normal ti değil baktım
E.kartı sürücüsü güncelmi.
 Tüm oyunlarda, yüzde 65-80 arası GPU kullanımı, darboğazı işaret ediyor.
 Poweriniz kaç watt ve kalitelimi.
 E.kartının sıcaklığına da oyunlarda baktınız mı.
 Windowsunuz yeni mi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Bu oyun GTX 1080 ile 1080p 'de ultra ayarlarda 140-150 FPS civarı deneyim sunar. Ancak 1080p 'de güçlü bir ekran kartını beslemek zordur ki burada GTX 1080 ekran kartını beslemekte i7 6700 zorlanıyor gibi geldi bana. Denemenizi isteyeceğim bir şey var eğer 1080p 'de oynuyorsanız çözünürlük ayarı kısmında Resolution Scale (Çözünürlük Ölçeği) kısmını %200 yaparmısınız bu çözünürlüğünüzü 2K 'ya çıkartır bu durumda ki işlemci ve ekran kartı yükünüzde ne gibi değişiklik oluyor bunu paylaşır mısınız. Bakalım işlemci 1080p 'de kartınızı beslemede zorlanıyor muymuş.

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Akşam gider gitmez bu dediğinizi deneyeceğim mutlaka kartlık herhangibi bir sorun yoktur değil mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Attığınız videoda Ekran Kartı kullanımınız %50-60 arası değişiyor buda %40 civarın bir darboğaz anlamına gelir. Darboğaza sebe olabilecek 3 şey var. İlki İşlemci, 1080p 'de oyun oynanıyorsa sebep budur muhtemel. Diğeri 8 GB RAM yetmiyorsa sınırada ise oyun esnasında buda sebep olur ki buna MSI Afterburner ile bakabilirsiniz. Son olasılık ise eğer Güç kaynağı GTX 1080 'e yetemiyorsa kartın performansı düşer buda sebeptir bu olaya, bu dediklerimi kontrol edin ve bilgileri burada paylaşın.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İşlemciniz ile bu kadar düşük GPU kullanımı mümkün değil. Olacak şey değil, 6700 için.Diğer yazılanları gözönüne alın kesinlikle.

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kullanmış olduğum güç kaynağı http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-watt-80plus-600w-aktif-pfc-120mm-fanli-guc-kaynagi.html
1080p de düşükte bile 50-60 arası kullanmış gösteriyor msi afterburner ile test ediyorum 2 gün önce GTX 1050 Tİ takılıydı hiç bir sorun yoktu ama 1050 ti olduğu programdan silmeden GTX1080 i taktım ve GeForce programından yeni güncellemeye bastığımda güncelleme gelmişti 2 gün önce yoktu 1050 ti indirdim yükledim öyle devam ettim GTX 1080 de onun bir etkisi olabilir mi kaldırıp test etmedim aynı seri diye güncellemeleri

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz sürücü kaynaklı, sürcüyü ekran kartını seçip indiriyorsunuz ve kuruyorsunuz. PSU 'nuzda bir sorun yok gayet yeterli bir PSU. GTX 1050 Ti sürücüsünü kurmuşsunuz GTX 1080 performansı darboğaza uğruyor bu sürücüden dolayı. DDU (Display Driver Uninstaller) yazılımını indirin ve PC 'yi güvenli modda başlatın bu Display Driver Uninstaller yazılımı ile NVIDIA sürücüsünün tüm kalıntılarını silin. Sonda https://www.nvidia.com.tr/drivers bu linkten GTX 1080 'e ait sürücüyü seçin ve indirin/kurun sonrasında PC 'yi yeninden başlatın sorununuz ortadan kalkacaktır.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Power düzgün. Ama bi daha aklınızda olsun,  Lite  yazan pc ürünlerine pek yönelmeyin.  Normal serilerin bi tık altıdır.

İşlemcinize de stok soğutucu ile kullanıyorsanız,orta şeker bi soğutucu alın. Yaz aylarında lazım olur. İşlemci fazla ısınıp,hız düşürmesin.6700 'e yazık olur sonra. :)

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cok cok teşekkür ederim ilk işim bunu kaldırıp kurmak olucak sonucunu akşam 11 gibi yazmış olurum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri