Yardım Msi H610M-E & RTX 3060 Sistemde Görüntü Gelmiyor

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI H610M-E anakartımda RTX 3060 ekran kartında görüntü alamıyorum. Anakart üzerinde VGA ışığı yanıyor ve ekran kartını farklı sistemde test ettim ve görüntü aldım.

Yapılan işlemler:
Farklı PSU ile denedim
BIOS güncelledim
BIOS pilini çıkarıp taktım
Hdmi ve displayport kablosu denedim

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
MSI H610M-E anakartımda RTX 3060 ekran kartında görüntü alamıyorum. Anakart üzerinde VGA ışığı yanıyor ve ekran kartını farklı sistemde test ettim ve görüntü aldım.

Yapılan işlemler:
Farklı PSU ile denedim
BIOS güncelledim
Monitörü tuşundan kapatma

KS

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitör devamlı açık hiçbir şekilde kapatmıyorum zaten

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

Yapılan işlemler:
Farklı PSU ile denedim
BIOS güncelledim
Geçen günlerde benim de pc de yazılım sorunu oldu bu şekilde dram ve cpu ışığı yanıyordu çalışmalarına rağmen başka bir monitöre taktım en baştan ramlerin slotunj degistirdim oldu en sonunda bi denemenizi öneririm başka bir monitör ile (ben bilgisayarıca götürdüm adam monitörüne bağladı güç tuşuna bastı açıldı... )

KS

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartının biosu ile anakartın biosunun çakıştığını düşünüyorum ekran kartına güncel bios yüklemeyi deneyeceğim

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Ekran kartının biosu ile anakartın biosunun çakıştığını düşünüyorum ekran kartına güncel bios yüklemeyi deneyeceğim
Ben de tam olarak aynı şey oldu profilinden bakabilirsiniz sorunumu her şeyi denememe rağmen olmadi sadece başka monitöre taktım ve bilgisayarım açıldı sizde olur mu bilemem ama boşuna servise para vermeden bunu bi deneyin bios flashback deneyin

KS

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart biosum güncel sadece ekran kartı biosunu güncellemeye çalışacağım onda ise nvflashta hata alıyorum onu çözmeye çalışacağım

KS

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Farklı montiör ile de denedim sonuç yine aynı kafayı yedirticek cinsten

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Farklı montiör ile de denedim sonuç yine aynı kafayı yedirticek cinsten
Hocam sizi en iyi ben anlarım deli etmişti beni de biosa girmeye korkuyorum artık ayar yapmadim pc ye. Saçma gelecek ama psu kablosu farklı varsa denemenizi öneririm. Psu kablosunu çekip 1 2 saat beklemeniz öneririm başka maalsef bilemiyorum

Hocam sizi en iyi ben anlarım deli etmişti beni de biosa girmeye korkuyorum artık ayar yapmadim pc ye. Saçma gelecek ama psu kablosu farklı varsa denemenizi öneririm. Psu kablosunu çekip 1 2 saat beklemeniz öneririm başka maalsef bilemiyorum
Hdmı kablosunu degistirebiliyorsaniz bi de onu deneyin yazılımsal hata cidden o kadar saçma ki çözümün ne olacağı belli değil

KS

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 adet farklı psu denedim 2 tane displayport kablosu 2 tane hdmi kablosu denedim ekran kartı farklı sistemlerde görüntü verip sorunsuz çalışıyorken bu sistemde çalışmıyor pc yi açtığımda vga ışığı yanıyor ve görüntü vermiyor

Yapıp yapabileceğim bütün herşeyi denedim dün gece sabaha kadar pc ile uğraşıyorum az çok teknik bilgiye sahibim ama işin içinden bir türlü çıkamadım

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
2 adet farklı psu denedim 2 tane displayport kablosu 2 tane hdmi kablosu denedim ekran kartı farklı sistemlerde görüntü verip sorunsuz çalışıyorken bu sistemde çalışmıyor pc yi açtığımda vga ışığı yanıyor ve görüntü vermiyor

Yapıp yapabileceğim bütün herşeyi denedim dün gece sabaha kadar pc ile uğraşıyorum az çok teknik bilgiye sahibim ama işin içinden bir türlü çıkamadım
Hocam bi ramleri çıkartın uyarı ramle alakalı değil ama görüntünün sebebi yine olabilirler silgiyle silmeyi deneyin 1 3 e ya da 2 4 e takmayı deneyin

KS

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Denedim denedim onu da denedim yine değişen bişey olmadı :)

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Hocam bi ramleri çıkartın uyarı ramle alakalı değil ama görüntünün sebebi yine olabilirler silgiyle silmeyi deneyin 1 3 e ya da 2 4 e takmayı deneyin
Vga dönüştürücü ile halledenler olmuş ama monitörleri eski maalsef ki başka bir şey bulamadım internette insanlar denediginiz yöntemleri denemiş olmadi bi servise de götürün derim halledilir merak etmeyin

KS

tito61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ekran kartı dışındaki bütün parçalar daha 1 haftalık ekran kartının garantisi devam ediyor ama sorun anakartta mı ekran kartında mı emin değilim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri