Hocam öneriniz için teşekkür ederim, 2. fan soketini göremedim ama fotoğraflı gösterebilme şansınız var mı acaba?![]()
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) | Teknobiyotik
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Kasanızdaki tüm fanları otomatik devirli olarak kullanabilmeniz için Akasa'dan Beşli PWM kablosu Kasanız İçin Otomatik Fan Kontrolü! Akasa tek bir PWM çoklayıcı ile kasanızdaki fanların tümünün devir hızını kontrol...www.teknobiyotik.com
![]()
Akasa Flexa FP5H 4-Pin PWM Çoğaltıcı 5 Port HUB Kablo (AK-CBFA08-30BK) | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
![]()
ID-COOLING FH-07 7 Port Fan Çoklayıcı PWM Fan Kontrolcü Fiyat
ID-COOLING FH-07 7 Port Fan Çoklayıcı PWM Fan Kontrolcü uygun fiyat ve hızlı teslimat Gelbura.comwww.gelbura.com
Bu 3 üründen birisini alabilirsiniz. Anakartınızda CPU fan haricinden 2 adet fan soketi var. Bence sondaki ürünü alın ileride fan vs. eklemesi yaparsanız boş port konusunda düşünmezsiniz bir daha.
Çok özür dilerim CHA_FAN2 yazısını CPU_FAN2 diye görmüşüm, neden böyle bir şey var diyordum.Aşağıdaki görsel anakartınızın sitesindeki PDF dokümandan alınma ve 4 numaralı soketler fan için.
Ekli dosyayı görüntüle 2327
Özür dilenecek bir durum yok, rahat olun. Birde CPU_FAN2 bile olsa FAN soketlerinin tamamı aynı işe yarıyor. Yani CPU_FAN yazıyor diye kasa fanı takamayacak değilsiniz.Çok özür dilerim CHA_FAN2 yazısını CPU_FAN2 diye görmüşüm, neden böyle bir şey var diyordum.![]()
Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme için.Özür dilenecek bir durum yok, rahat olun. Birde CPU_FAN2 bile olsa FAN soketlerinin tamamı aynı işe yarıyor. Yani CPU_FAN yazıyor diye kasa fanı takamayacak değilsiniz.
Alacağınız çoklayıcıya fanları bağlayacaksınız ve o çoklayıcıdan çıkan PWM 4 pin kabloyu anakart CHA_FAN soketlerinden birisine yapacaksınız. 1 ve 3 numaralı ürünü alırsanız ekstra birde PSU bileşeninizden SATA/MOLEX POWER kablosu bağlayacaksınız ki ekstra güç olsun fanları döndürmeye tek anakart soketinin gücü yetmez diye. Aslında 1 soket 3 fan besleyebilir ama her türlü bağlayın o SATA POWER kablosunu.Hocam son olarak fan bağlantılarını nasıl yapacağıma dair biraz bilgi verebilir misiniz?
Tekrardan teşekkür ederim iyi günler.Alacağınız çoklayıcıya fanları bağlayacaksınız ve o çoklayıcıdan çıkan PWM 4 pin kabloyu anakart CHA_FAN soketlerinden birisine yapacaksınız. 1 ve 3 numaralı ürünü alırsanız ekstra birde PSU bileşeninizden SATA/MOLEX POWER kablosu bağlayacaksınız ki ekstra güç olsun fanları döndürmeye tek anakart soketinin gücü yetmez diye. Aslında 1 soket 3 fan besleyebilir ama her türlü bağlayın o SATA POWER kablosunu.