MSI MAG FORGE 101M Kasa Fan Çoklayıcı Önerisi

Clychine

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Bir konuda bilgi alacaktım.

MSI MAG FORGE 101m seçmiştim ama galiba fanlar için çoklayıcı gerekiyormuş. Öneriniz var mıdır?

Anakart: Asus Prime H510M-A

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bu 3 üründen birisini alabilirsiniz. Anakartınızda CPU fan haricinden 2 adet fan soketi var. Bence sondaki ürünü alın ileride fan vs. eklemesi yaparsanız boş port konusunda düşünmezsiniz bir daha.

KS

Clychine

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Bu 3 üründen birisini alabilirsiniz. Anakartınızda CPU fan haricinden 2 adet fan soketi var. Bence sondaki ürünü alın ileride fan vs. eklemesi yaparsanız boş port konusunda düşünmezsiniz bir daha.
Hocam öneriniz için teşekkür ederim, 2. fan soketini göremedim ama fotoğraflı gösterebilme şansınız var mı acaba?
Bir de ek olarak fan bağlantılarını nasıl yapmam gerektiğini tam anlayamadım.
Kasadaki kontrolcüye bağlayıp ön paneldeki düğme ile değiştirmek istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aşağıdaki görsel anakartınızın sitesindeki PDF dokümandan alınma ve 4 numaralı soketler fan için.

Ekran Alıntısı.PNG

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çok özür dilerim CHA_FAN2 yazısını CPU_FAN2 diye görmüşüm, neden böyle bir şey var diyordum. :)
Özür dilenecek bir durum yok, rahat olun. Birde CPU_FAN2 bile olsa FAN soketlerinin tamamı aynı işe yarıyor. Yani CPU_FAN yazıyor diye kasa fanı takamayacak değilsiniz.

KS

Clychine

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam son olarak fan bağlantılarını nasıl yapacağıma dair biraz bilgi verebilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam son olarak fan bağlantılarını nasıl yapacağıma dair biraz bilgi verebilir misiniz?
Alacağınız çoklayıcıya fanları bağlayacaksınız ve o çoklayıcıdan çıkan PWM 4 pin kabloyu anakart CHA_FAN soketlerinden birisine yapacaksınız. 1 ve 3 numaralı ürünü alırsanız ekstra birde PSU bileşeninizden SATA/MOLEX POWER kablosu bağlayacaksınız ki ekstra güç olsun fanları döndürmeye tek anakart soketinin gücü yetmez diye. Aslında 1 soket 3 fan besleyebilir ama her türlü bağlayın o SATA POWER kablosunu.

Son düzenleme:
KS

Clychine

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Alacağınız çoklayıcıya fanları bağlayacaksınız ve o çoklayıcıdan çıkan PWM 4 pin kabloyu anakart CHA_FAN soketlerinden birisine yapacaksınız. 1 ve 3 numaralı ürünü alırsanız ekstra birde PSU bileşeninizden SATA/MOLEX POWER kablosu bağlayacaksınız ki ekstra güç olsun fanları döndürmeye tek anakart soketinin gücü yetmez diye. Aslında 1 soket 3 fan besleyebilir ama her türlü bağlayın o SATA POWER kablosunu.
Tekrardan teşekkür ederim iyi günler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri