MSI MODERN 15 pili hızlı mı tükeniyor?

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Bu model www.amazon.com.tr/gp/product/B09JZHN1KH/ref=ppx_yo_dt_b_asin_image_o00_s00?ie=UTF8&psc=1&tag=technopattr-21 bilgisayarımı alalı 2 gün oldu. Her gün şarja takmassam 3, maksimum 4 saat içinde pili bitiyor.

Daha önce hep masaüstü kullandığım için hiç bilmiyorum bu olayları ama pil tasarrufu ayarlarını vs yaptım internetten ve sürekli pil tasarrufunda kullanıyorum arka plan uygulamaları ve hizmetlerinin çoğu kapalı.

Sizce bu süre normal mi? Mesela bugün %98ken bilgisayarı açtım ve yarım saat içinde AutoCAD yükledim ve 5 dk civarı Microsoft Edge tarayıcında bir şeylere baktım ve şarj 98'den 76 civarlarına indi.
Bu arada MSI programlarının çoğu yüklü driverlar güncel MSI App Center'dan da kontrol ettim ve de MSI'ın bir sistem programına sahibim orada battery optimization falan yapılıyor ama yapmadım daha yeni aldım gerek yoktur şimdilik diye.

Autocad kullanmıyorum yanlış anlaşılmasın sadece yükledim.Normal edge de gezerken de 3 4 saatte bitiyor genelde hatta bugün VLC üzerinden mp4 dosyayla şarj testi yapacağım kaç saatte ne kadar gittiğini anlamak için

Rainmeter yükleyecektim çok güzel bir tema bulmuştum ondan bile korktum şarjı çok daha hızlı biter diye.Öyle bir çok şikayeti vardı rainmeterin

mesela az önce görev çubuğunda %73 4 saat 40 dakika kalan süre yazıyordu üzerine geldiğimde ben de üzerine tıkladım ve birden 2 saat 43 dakikaya düştü çok şüpheleniyorum açıkçası.Zaten 5 dakikada %3 şarj gitti az önce masaüstündeyken

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: MSI MODERN 15 pili hızlı mı tükeniyor?

Cihazda 52 Wh batarya var. İşlemci 28W 'a kadar ve MX450 30W civarına kadar tüketime sahip. Pil tasarrufunda 4 te 1 kullanım oranında güç tükettiğini düşürürsek bunların ve harici ekran kartının hiç devreye girmediğini düşünürsek gündelik kullanımda sadece bu işlemci ve ufak bir ekran kartı kullanımı ile cihaz sürekli aynı yükte kullanılırsa 52Wh batarya için sadece bu 2 bileşende 7W işlemci 5W kadarda arada devreye giren ekran kartı toplamı diye hesaplarsak 4 saat civarı bir kullanıma gelir. 4 saat boyunca sürekli sadece 2 bileşen kullanımı sabit bir değerlerde güç tüketirse bu süreyi elde ediyorsunuz. Normalde düşüp yükselir sürekli sabit kullanım olmaz yani. Bunlara daha RAM ve disk harici ekran tüketimleri de eklenecek. Pil tüketiminiz bu bileşenler için normal sayılır.

Toplam pil kapasitesi ve kullandığınız W değerini net olarak biliyorsanız ki pil okey CPU ve GPU birimlerinin de güçleri okey diğerlerini de öğrenip How to Calculate Laptop Battery Run Time bu siteden teorik bir kullanım süresi bilgisini elde edebilirsiniz.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

Abi şimdi de %70 6 saat 23 dakika diyor noluyor anlamadım bu normal mi ?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazda 52 Wh batarya var. İşlemci 28W 'a kadar ve MX450 30W civarına kadar tüketime sahip. Pil tasarrufunda 4 te 1 kullanım oranında güç tükettiğini düşürürsek bunların ve harici ekran kartının hiç devreye girmediğini düşünürsek gündelik kullanımda sadece bu işlemci ve ufak bir ekran kartı kullanımı ile cihaz sürekli aynı yükte kullanılırsa 52Wh batarya için sadece bu 2 bileşende 7W işlemci 5W kadarda arada devreye giren ekran kartı toplamı diye hesaplarsak 4 saat civarı bir kullanıma gelir. 4 saat boyunca sürekli sadece 2 bileşen kullanımı sabit bir değerlerde güç tüketirse bu süreyi elde ediyorsunuz. Normalde düşüp yükselir sürekli sabit kullanım olmaz yani. Bunlara daha RAM ve disk harici ekran tüketimleri de eklenecek. Pil tüketiminiz bu bileşenler için normal sayılır.

Toplam pil kapasitesi ve kullandığınız W değerini net olarak biliyorsanız ki pil okey CPU ve GPU birimlerinin de güçleri okey diğerlerini de öğrenip How to Calculate Laptop Battery Run Time bu siteden teorik bir kullanım süresi bilgisini elde edebilirsiniz.

teşekkür ederim peki dediğim bu kalan kullanım süresinin bir fırlayıp bir düşmesi olayı normal mi acaba ? 4 saatti 2 saate düştü şimdi 6 saat diyor

sanırım onun da cevabını vermişsiniz şimdi fark ettim :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Cihazda en çok güç tüketen bileşen 99% ihtimalle harici MX450 GPU birimi ve ekran. Harici GPU biriminin devreye girme aralığı ile orantılı değişir durum. Örnek olarak bir video izliyorsunuzdur harici GPU devreye giriyordur 99% ihtimalle o aşamada. Kullanım bileşenlere göre değişir. Ayrıca ekran parlaklığı ve hareketli görüntü yoğunluğu da pil tüketimini ekran odağında etkiler.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
RE: Cvp: MSI MODERN 15 pili hızlı mı tükeniyor?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazda en çok güç tüketen bileşen 99% ihtimalle harici MX450 GPU birimi ve ekran. Harici GPU biriminin devreye girme aralığı ile orantılı değişir durum. Örnek olarak bir video izliyorsunuzdur harici GPU devreye giriyordur 99% ihtimalle o aşamada. Kullanım bileşenlere göre değişir. Ayrıca ekran parlaklığı ve hareketli görüntü yoğunluğu da pil tüketimini ekran odağında etkiler.

16 17 saatte bir şarja takmak zararlı mı laptopu yoksa sıkıntı olmaz mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Zaten bu tür makineler en az günde bir şarja takılır. Bir sorun yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri