Rehber Msi̇ Mpg 271Qrx 2K 360Hz Oled Monitör Kullanıcı Deneyimi Ve Yorumları

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Geçen hafta felan forumda konusunu açmıştım bu haftada nasip oldu almaya karar verdim.Açıkcası OLED yanığından yana hala korkum var ama uzun kullanımda neler olacağını görücem. Şuan ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum teknik inceleme değildir sadece düşünen arkadaşlara bi kullanıcı gözünden fikir olması açısından konu açıyorum gerekli teknik incelemeler zaten youtube da mevcut. Öncelikle şunu söyleyebilirim ki bizim kullandığım ıps va monitörler resmen monitör değilmiş ben böyle bir canlılık görmedim siyahlar muhteşem gözüküyor zehri bi kere aldık artık geri dönüşü yok gibi Monitörün içinden DP-HDMI Kablo çıkıyor görüntüsü tasarımı gerçekten güzel stand da sallanma vs yok pivot hareketleri aşağı yukarı öne arkaya eğimleri gayet sağlam. Monitöre hiçbir ayar yapmadım direkt kutudan çıkardığım gibi basit bi karşılaştırma yaptım 10 bit r bile ayarlamadım akşam renk ayarlarına vs de bakıcam. 3 yıl OLED yanığı dahil garantiye güvenerek bu topa girdim bakalım sonumuz nolacak.360Hz i hiç denemedim diğer monitörüm 240Hz olduğu için ikisini de 240Hz de çalıştırdım. Yanık korkusu olanların korkusunu dindirir mi bilmem ama pasif soğutması işlevsel gözüküyor ayrıyeten bi sürü koruma özellikleri de eklenmiş. Ben diğer IPS monitörümle ( ASUS TUF VG27AQML1A) olan karşılaştırma görüntülerini de ekliyorum umarım almayı düşünen arkadaşlara da ufak bi fikir olur.

Ayrıca daha uzun ömürlü bir kullanım için dikkat etmem gerektiğini de belirtirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_4821.jpeg
    IMG_4821.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_4817.jpeg
    IMG_4817.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4816.jpeg
    IMG_4816.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_4818.jpeg
    IMG_4818.jpeg
    2.9 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4819.jpeg
    IMG_4819.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_4820.jpeg
    IMG_4820.jpeg
    3 MB · Görüntüleme: 18

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Öncelikle uzun yıllar güle güle kullanın.
Sizdeki ips panelin bu kadar ışık süzmesinin olması normal mi bilemedim. Ben de aynı markanın başka bir modelini kullanıyorum bu kadar ışık süzmem yok.

KS

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Öncelikle uzun yıllar güle güle kullanın.
Sizdeki ips panelin bu kadar ışık süzmesinin olması normal mi bilemedim. Ben de aynı markanın başka bir modelini kullanıyorum bu kadar ışık süzmem yok.
Teşekkür ederim. Valla bende anlamadım şimdiye kadar hiç gözüme batmıyordu işin doğrusu normal mi değil mi inanın fikrim yok buna VA panelden geçmiştim onda daha fazla vardı günden güne arttıysa bilemiyorum ilk karşılaştırmada VA panele göre çok iyi durumdaydı daha 8 aylık monitör normal değilse eğer satmadan önce garantiye göndereyim

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Bilen bir arkadaşımız yanıtlarsa güzel olacak. Bana nedense fazla geldi. Tekrardan hayırlı olsun.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
Güle güle, iyi günlerde kullanın.
OLED yanığı-piksel yanığı-logo yanığı olarak geçen bir durum.
Ciddi endişelenmenize gerek yok.
Ancak ben uğraşayım, kastım var vb deyip gerekli şartları hazırlarsanız. Bu durumda sahip olabilirsiniz.

--- Yüksek parlaklıkta sabit görüntüde, (birde tv kanallarında olan logo-buda ekranın belli yerinde sabittir) uzun süreli ekran açık bekletmeler. En belli-başlı sebebi budur.

Bir yazı dizisi dikkatimi çekti sebepler ve olasıkları açıklamaya çalışmışlar:

''Evet, yanma hala oluyor
Eğer daha önce bir plazma ekrana sahip olduysanız, kalıcı görüntü tutulması tehdidi ve bunun bazı parlak ekran teknolojilerine bıraktığı tehdit edici gölgeye aşinasınızdır. Bazı meraklılar, yanma riskini günümüzde artık alakasız olan abartılı bir olay olarak hemen görmezden gelirler, ancak modern OLED monitörlerde yanmanın meydana geldiğine dair hala hikayeler vardır.''
......................

Ancak bir kişinin deneyimi sizinkini garantilemez.
Yanma riski monitörden monitöre değişir
OLED ve kuantum noktalarının malzeme bilimindeki gelişmeler, OLED ekranların kullanım ömürlerinin artmasına büyük katkı sağlıyor.

...

Şunları da ekledi:

Ben şahsen yanmanın gerçek etkisinden daha çok "endişe" olduğunu düşünüyorum ve bu talihsiz bir durum, çünkü malzemelerin ömrü zamanla iyileştirildi ve sorun genel olarak iyi bir şekilde ele alındı.
...

Yorum almak için ulaştığımız RTINGS İçerik Direktörü Daniel O'Keeffe şunları söyledi:

OLED burn-in aslında tamamen parlaklık seviyeleri ve statik elemanlarla ilgilidir. Burn-in söz konusu olduğunda, monitör modelinden ziyade amaçlanan kullanım durumunun dikkate alınması gereken daha önemli bir şey olduğunu düşünüyoruz.
--------------

Yazının tamamı:

Kaçınmak için yapılması gerekenler, tavsiyeler:
xda-developers maddeler halinde gayet çaıklayıcı bir yazı kaleme almış. Faydalı olacaktır.
OLED monitörünüzde yanmanın önlenmesi için 10 basit yol

------------------------------------

Özellikle panel açısından bir diğer faktör temizliğin nasıl yapılacağı.
Bu konu da bence önemli. Şu sprey türü temizleyiciler, alkol, çözücü benzeri karışımı sıvı solüsyonlar.
Bunlarda panelin yapısı gereği tepkimeye girme ihtimali olabiliyor. Bu yüzden, zaten ilk başalarda lekelenme türü birşey olmaz, kuru mikrofiber bezle gidersiniz.
Lekelenme, iz vb durumlarda, bulabilirseniz saf su ile çok çok az şekilde nemlendirerek temizleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
KS

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Güle güle, iyi günlerde kullanın.
OLED yanığı-piksel yanığı-logo yanığı olarak geçen bir durum.
Ciddi endişelenmenize gerek yok.
Ancak ben uğraşayım, kastım var vb deyip gerekli şartları hazırlarsanız. Bu durumda sahip olabilirsiniz.

--- Yüksek parlaklıkta sabit görüntüde, (birde tv kanallarında olan logo-buda ekranın belli yerinde sabittir) uzun süreli ekran açık bekletmeler. En belli-başlı sebebi budur.

Bir yazı dizisi dikkatimi çekti sebepler ve olasıkları açıklamaya çalışmışlar:

''Evet, yanma hala oluyor
Eğer daha önce bir plazma ekrana sahip olduysanız, kalıcı görüntü tutulması tehdidi ve bunun bazı parlak ekran teknolojilerine bıraktığı tehdit edici gölgeye aşinasınızdır. Bazı meraklılar, yanma riskini günümüzde artık alakasız olan abartılı bir olay olarak hemen görmezden gelirler, ancak modern OLED monitörlerde yanmanın meydana geldiğine dair hala hikayeler vardır.''
......................

Ancak bir kişinin deneyimi sizinkini garantilemez.
Yanma riski monitörden monitöre değişir
OLED ve kuantum noktalarının malzeme bilimindeki gelişmeler, OLED ekranların kullanım ömürlerinin artmasına büyük katkı sağlıyor.

...

Şunları da ekledi:

Ben şahsen yanmanın gerçek etkisinden daha çok "endişe" olduğunu düşünüyorum ve bu talihsiz bir durum, çünkü malzemelerin ömrü zamanla iyileştirildi ve sorun genel olarak iyi bir şekilde ele alındı.
...

Yorum almak için ulaştığımız RTINGS İçerik Direktörü Daniel O'Keeffe şunları söyledi:

OLED burn-in aslında tamamen parlaklık seviyeleri ve statik elemanlarla ilgilidir. Burn-in söz konusu olduğunda, monitör modelinden ziyade amaçlanan kullanım durumunun dikkate alınması gereken daha önemli bir şey olduğunu düşünüyoruz.
--------------

Yazının tamamı:

Kaçınmak için yapılması gerekenler, tavsiyeler:
xda-developers maddeler halinde gayet çaıklayıcı bir yazı kaleme almış. Faydalı olacaktır.
OLED monitörünüzde yanmanın önlenmesi için 10 basit yol

------------------------------------

Özellikle panel açısından bir diğer faktör temizliğin nasıl yapılacağı.
Bu konu da bence önemli. Şu sprey türü temizleyiciler, alkol, çözücü benzeri karışımı sıvı solüsyonlar.
Bunlarda panelin yapısı gereği tepkimeye girme ihtimali olabiliyor. Bu yüzden, zaten ilk başalarda lekelenme türü birşey olmaz, kuru mikrofiber bezle gidersiniz.
Lekelenme, iz vb durumlarda, bulabilirseniz saf su ile çok çok az şekilde nemlendirerek temizleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
Teşekkürler hocam temizlik konusunu dikkate alacağım sabit logolar içinde ara sıra yer değişikliği yaparım gerekirse kaldırırım zaten monitörün statik ekran algıma özelliği varmış sabit logoların görev çubuğunun parlaklığını otomatik kısıyormuş. Bende günde 4-5 saat anca kullanıyorum genellikle oyun veya film için odam da panjur da olduğu için karanlık ortam oluşuyor o yüzden fazla parlaklıkta açmıyorum IPS monitörü bile %65 de kullanıyordum zaten umarım uzun ömürlü olur en azından 3 yılı doldursun kafi. Bu arada eski IPS monitörümde ki ışık sızması sizce normal mi kimseye kusurlu mal satmak istemem işin aslı bi kusur varsa garantiye göndermeyi deniyim satmadan önce

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
Işık sızması konusu çok çetrefilli bir konu.
Çoğu panelde belirli bir miktar olabiliyor. Bir kısmı panel üreticisi, ile ilgili.

Garantiye gönderseniz panel değişimi olmadan çözülebileek bir durum değil diye biliyorum. (Bu şekilde kesinlikle uğraşılmaz ve değmez) Kaldı ki yerine takılanda da olacaktır. oled lerde durum çok farklı tabi

ASUS TUF VG27AQML1A)
Kaliteli bir monitör, çoğunlukla aranan 27 inch ve QHD(2560x1440) 2k tabir edilenlerden, nitelikli özellikleri mevcut. 14.000 Tl lerde yenileri
Satma meselesi, yani bilemiyorum, nakit acil ihtiyacı yoksa, kullanırken memnun da kalmışsanız. İkinci monitör olarak, veya tercih etmezseniz yine elde de tutulabilir.
değerini düşürüp almak isteyen fırsatçılarla ne diye vereceksiniz. Sizde kalır yedek olarak durabilir. Bu açıdan bakmaya çalıştım.

KS

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Işık sızması konusu çok çetrefilli bir konu.
Çoğu panelde belirli bir miktar olabiliyor. Bir kısmı panel üreticisi, ile ilgili.

Garantiye gönderseniz panel değişimi olmadan çözülebileek bir durum değil diye biliyorum. (Bu şekilde kesinlikle uğraşılmaz ve değmez) Kaldı ki yerine takılanda da olacaktır. oled lerde durum çok farklı tabi

ASUS TUF VG27AQML1A)
Kaliteli bir monitör, çoğunlukla aranan 27 inch ve QHD(2560x1440) 2k tabir edilenlerden, nitelikli özellikleri mevcut. 14.000 Tl lerde yenileri
Satma meselesi, yani bilemiyorum, nakit acil ihtiyacı yoksa, kullanırken memnun da kalmışsanız. İkinci monitör olarak, veya tercih etmezseniz yine elde de tutulabilir.
değerini düşürüp almak isteyen fırsatçılarla ne diye vereceksiniz. Sizde kalır yedek olarak durabilir. Bu açıdan bakmaya çalıştım.
Memnunum aslında ama masa küçük pekte yerim yok satabilirsem satarım satamazsam da dediğiniz gibi durur kenarda aksi bi durumda yedek olarak kullanırım artık teşekkür ederim cevaplarınız için hocam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri