MSI RTX2060 GAMING Z mi ? MSI RTX2060 SUPER VENTUS GP mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar.

AMD Ryzen 3600X işlemcim var ve XPG D80 Spectrix 3200 Mhz 8+8 şeklinde ram aldım.
Şimdi Ekran kartı araştırması içerisine girdim. Limitlerimi çok zorladım o yüzden Bütçe olarak max. 4.000 TL düşünüyorum.
Hatta o kadar zorlamayıp 2-3 sene MSİ GTX 1660 Tİ alıp idare edip sonrasında RTX serisine mi geçsem diyorum ? Bu şekilde sıkıntı yaşar mıyım ?
Yoksa kendimi zorlayıp RTX 2060 serisi alıp daha uzun süre arkama bakmadan rahat edermiyim ?

Ve asıl konu :
Msi RTX 2060 Gaming Z modeline bakarken, RTX 2060 SUPER VENTUS GP modeline rastladım ve aralarında ki fark 300-400 TL.
Bu fark verilip 2060Super modele yükseltip Ventus almaya değer mi ? Bildiğim kadarı ile ventus 'un gaming 'e göre soğutması o kadar iyi değil.
ayrıca Ventus Serisinde XS ve GP takılarını gördüm bunlar neyi ifade etmektedir.

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Gaming modeli ventusa göre daha ıyı ve serindir lakin benim rgb aydınlatma ile işim yok ve 10 15 fps arası dert degıl dıyorsan ventus modelını alabılırsın

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Evet soğutma olarak farkları var ancak kasanızın durumuda bunu etkileyecektir .Bence alınabilir 2060 SÜPER

Kasa konusunda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Çünkü XPG Battlecruiser aldım.

Ekrem_Abi' Alıntı:
Gaming modeli ventusa göre daha ıyı ve serindir lakin benim rgb aydınlatma ile işim yok ve 10 15 fps arası dert degıl dıyorsan ventus modelını alabılırsın

Açıkçası kasa yeterince ışıl ışık olacak zaten Fanlar, Ram, İşlemci soğutucu derken. Zaten ekran kartı için bence gereksiz çünkü dik şekilde de takmıcam yatay olarak takılacağı için rgb kısmı çokta bişi ifade etmiyor benim açımdan.
Aslında 10-15 fps değer açısından göz ardı edilebilir sonuçta profesyonel oyuncu değiliz kendi çapımızda eğlenmek amaç.

2060 super Ventus modelinin 2060 Gaming modele göre üst kart olmasına rağmen fps konusunda daha mı düşük değerler alırız, "10-15 fps dert değil diyorsan" derken ?

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
2060 süper ile daha fazla fps alırsınız hocam. Onu demek istiyor :)

Şimdi anladım hocam :)) Peki sizce biraz daha bekleyip ve biriktirip 2060 Super Gaming X yada Gaming Z ye çıkmakta fayda olur mu ? Yada Gigabyte RTX 2060 Super Gaming OC olabilir mi ? bilginiz var mı ?

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Burada tercih tamamiyle sana kalmış aslında :)

Orası öyle tabiki ama yinede fikir almam gerekiyor. Daha önce denemediğim için bu kartları yorum yapamıyorum bu yüzden alırken yanlış karar vermek istemiyorum. :))

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
GIGABYTE modeli iyi hocam. Soğutması da gerçekten başarılı. YouTube üzerinden incelemelere bakabilirsiniz

İzlemediğim video kalmadı diyebiirim. Yabancı dil olmadığı için yurtdışı incelemeleri sadece izleyemedim onun haricinde TR videoların hepsini inceledim diyebilirim :D :D Msi RTX 2060 Super Gaming X 'in verdiği performansı Gigabyte RTX 2060 Super Gaming OC 'den de alabilirim yani ?

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Tabiki de alabilirsin. Aralarındaki fark soğutma kısmında :)

Tahminime göre muhtemelen farkedecek soğukluk 2-3 derece olur oda çok sorun olmaz diye tahmin ediyorum acaba doğru mu düşünüyorum. Gigabyte 3. fanın olması bu konuda bize artı kazandırıyor çünkü.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
FrknBzkr' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Tabiki de alabilirsin. Aralarındaki fark soğutma kısmında :)

Tahminime göre muhtemelen farkedecek soğukluk 2-3 derece olur oda çok sorun olmaz diye tahmin ediyorum acaba doğru mu düşünüyorum. Gigabyte 3. fanın olması bu konuda bize artı kazandırıyor çünkü.

Hocam soğutma konusunda sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum. YouTube üzerindne ürünün test videolarına bakmanızı öneririm

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
oooo ben baya kaçırmışım muhabbeti :) hocam 10 15 fps demem gamıng x modelı içindi.msi bunu hep yapıyor sanırım buda bi satma politikası.bakınız sımdı  mısal verıcem önce 1080 ekran kartı,daha sonra 1080ti, daha da sonra 1080ti gaming x, daha sonra 1080ti gaming x trio diye diye bu olay burada uzarrrrr gider :) şimdi benım sıze demek ıstedıgım şuydu. siz rgb aydınlatma ıstıyor musunuz? istiyorsanız göz zevkim önde gelir diyorsanız gaming model ekran kartı takmanız gerekir ve bu bağlamda msı gaming modelleri nispeten diğer msı ekran kartlarına oranla daha fazla sogutur ve fps verır.oyun karşılaştırmalarında da görebilirsiniz.Burada ki olay tamamen size kalmış.Eğer ekran kartını dik takıcaksanız size lighting gibi moller gerekır burada gamıng x modelıyle bunu elde edemezsınız. gec oldu ama umarım msj yerıne ulaşır :)

https://www.youtube.com/watch?v=_lJcEO8Ys4M&t=140s 

bu vıdeo yu ızlemenızı tavsıye ederım

[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Ekran Kartı Chipset Marka:NVIDIA®[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Grafik İşlemci:GeForce RTX 2060 SUPER[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Çekirdek Hızı:1470 MHz[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Çekirdek Hızı Maks.:1665 Mhz[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Çekirdek Hücre Sayısı:2176 Cuda[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Bellek Tipi:GDDR6[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Bellek Kapasitesi:8GB[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Bellek Hızı:14000 MHz[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif] [/font]

• Ekran Kartı Chipset Marka:NVIDIA®
  • Grafik İşlemci:GeForce RTX 2060 SUPER
  • Çekirdek Hızı:1470 MHz
  • Çekirdek Hızı Maks.:1695 MHz
  • Çekirdek Hücre Sayısı:2176 Cuda
  • Bellek Tipi:GDDR6
  • Bellek Kapasitesi:8GB
  • Bellek Hızı:14000 MHz

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İntel pentium' Alıntı:
4K'ya 2060 super olmaz gaming gecesinden filan 2070 super alabilirsin 2060 super alacaksanız teknobiyotikte indirimdeydi sanırım galax modeli iyi bir model oto OC özelliği de var.
https://www.youtube.com/watch?v=3gj53W7oQd4
https://www.techpowerup.com/review/galax-geforce-rtx-2060-super-ex/
https://www.guru3d.com/articles_pages/galax_geforce_rtx_2060_super_ex_review,22.html

Gaming gecesini takip ediyorum sürekli güzel bişi düşürürsem kaçırmam.
4K durumuna çok takılmıyorum 2K 'da benim için yeterli olacaktır. Bütçeyi 2070 lere kadar şuan için zorlayamıyorum malesef.

Enes Değirmenci' Alıntı:
FrknBzkr' Alıntı:

Hocam soğutma konusunda sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum. YouTube üzerindne ürünün test videolarına bakmanızı öneririm

Videoları izliyorum pek bir fark yok aralarında. Burda F/P ye yönelmek daha iyi olacak o halde.

Ekrem_Abi' Alıntı:
oooo ben baya kaçırmışım muhabbeti :) hocam 10 15 fps demem gamıng x modelı içindi.msi bunu hep yapıyor sanırım buda bi satma politikası.bakınız sımdı  mısal verıcem önce 1080 ekran kartı,daha sonra 1080ti, daha da sonra 1080ti gaming x, daha sonra 1080ti gaming x trio diye diye bu olay burada uzarrrrr gider :) şimdi benım sıze demek ıstedıgım şuydu. siz rgb aydınlatma ıstıyor musunuz? istiyorsanız göz zevkim önde gelir diyorsanız gaming model ekran kartı takmanız gerekir ve bu bağlamda msı gaming modelleri nispeten diğer msı ekran kartlarına oranla daha fazla sogutur ve fps verır.oyun karşılaştırmalarında da görebilirsiniz.Burada ki olay tamamen size kalmış.Eğer ekran kartını dik takıcaksanız size lighting gibi moller gerekır burada gamıng x modelıyle bunu elde edemezsınız. gec oldu ama umarım msj yerıne ulaşır :)

https://www.youtube.com/watch?v=_lJcEO8Ys4M&t=140s 

bu vıdeo yu ızlemenızı tavsıye ederım

[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Ekran Kartı Chipset Marka:NVIDIA®[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Grafik İşlemci:GeForce RTX 2060 SUPER[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Çekirdek Hızı:1470 MHz[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Çekirdek Hızı Maks.:1665 Mhz[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Çekirdek Hücre Sayısı:2176 Cuda[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Bellek Tipi:GDDR6[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Bellek Kapasitesi:8GB[/font]
[*][font=Roboto, Arial, sans-serif]Bellek Hızı:14000 MHz[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif] [/font]

• Ekran Kartı Chipset Marka:NVIDIA®
  • Grafik İşlemci:GeForce RTX 2060 SUPER
  • Çekirdek Hızı:1470 MHz
  • Çekirdek Hızı Maks.:1695 MHz
  • Çekirdek Hücre Sayısı:2176 Cuda
  • Bellek Tipi:GDDR6
  • Bellek Kapasitesi:8GB
  • Bellek Hızı:14000 MHz
[*]

Dik takmayı düşünmüyorum o yüzden RGB olup olmaması çok önem arz etmiyor yeterince ışıl ışıl olacak zaten ekran kartında olmayı versin. Burda önemli olan bize F/P ürünü olması. (Mesaj yerine ulaştı :) )

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hayırlı olsun diyelim hocam o zaman :)

İnşallah hayırlısı olur hocam :D  Gaming gecesini beklicem Cuma'ya kadar incehesap 'ın orda seçenek çıkarsa alırız artık çıkmazsa şansımıza bakıcaz bir çaresine :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri