Msi RTX2080 Ti Ventus VS MSI RTX2080 Ti GAMING X TRIO

tiago7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba bu iki kart arasında fiyat farkı var. Nedeni nedir? 
Ventus olan Trio kadar performans veremez mi? Yada biri alınacaksa hangisi daha mantıklı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 kartta aynı GPU performans farkı yok. Şu olayı kimseye anlatamıyorum deli oluyorum :D Aynı GPU 2080 Ti kartların hepsi aynı güçteler. Frekans farkları ki çok uçurum farklar varsa 3-5 FPS fark yaratıyor o kadar ki o frekans farkını sizde manuel OC ile yaratabilirsiniz.

2 kartın temel farkları şunlar. Birincisi fazladan fan sayısına bağlı soğutma yüzeyindeki alüminyum ve bakır blok daha fazla bu doğrudan fiyatı etkiliyor fan sayısıda fiyatı etkiliyor. Sonra RGB Trio modelde RGB var yani buda friyatı yükseltiyor.

2 kartta mantıklı hiçbir zararı yok Ventus modeli alsanızda RTX 2080 Ti performansı alacaksınız diğer kartı alsanızda aynı bu saydığım ekstraların fan ve yüzey fazlalığı size 5 derece kadar Trio modelin daha serin çalışması faydası sağlar ama bunun dışında bir şeye fazladan para verilmez. Kararı böyle yapın ve alternatif varsa başka markadan daha ucuza değerlendirin.

KS

tiago7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır hocam bunlar önemli bilgiler benim için. Çünkü sadece 2080 ti değil diğer modeller 2070s 2080s lerde de var. O yüzden şimdi fazla para vermeden hareket edicez demektir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RTX 2080 Super ile ciddi 4K 60 FPS+ oyunculuğa giriş yapabilirsiniz. RTX 2080 Ti ile aralarında fark var tamam ama aralarındaki fiyat farkı çok ciddi o yüzden 2080 Super alabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=ahNiWUPNbgY örnek bir video 4K 60 FPS oyunculuğa 2080 Super yetiyor.

Palit GeForce RTX2080 Super GRP - 6.293,87 TL - 2080 Ti ile aralarında ortalama 3500 TL fark var. Ayrıca bu Palit GameRock modeli çok çok kaliteli bir karttır. MSI Trio ve ASUS Strix modelleri ile benzer sıcaklık performansını 2 fan ile gösteriyor. Kaliteden ödün vermeden bunu yapıyor ve frekans seviyeleride çok yüksek + RGB vs. kısıntısı yok. Öneri olsun ama ben 2080 Super kartlarda bu kart üzerine kart tanımam. İncelemelerini bakabilirsiniz yurtdışı kaynaklardan dediğime gelirsiniz zaten.

KS

tiago7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Palit 2080 gamerock modelinin diğer superlerle kıyaslamalarını tek tek izledim gerçekten hiç taviz vermiyor. Bu konudan sonra sistem toplama bölümüne bi konu daha açtım. Oraya zaten ekledim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada 2080ti ventus modelini sahibinden de biri 7000 e satıyor o yüzden aslında sormak istedim. + 700tl çıkılıp o karta yatırım yapılır mı merak etmemdendi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2. el olarak ben ürün tavsiyesinde asla bulunmam. Tamam 2080 Super yerine 2080 Ti alman mantıklı olur ama 2. el işin içine girince ben öneri yapmam siz nasıl uygun görürseniz öyle yapın.

9392

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kartların modelleri farklı olunca OC performansları da değişebiliyor inceleme sitelerinden link vermek yasak mıdır bilmiyorum ama techpoweruptan bakabilirsin gaming X tiro modeli en fazla OC potansiyeli olan sanırım.
https://hizliresim.com/cAL2SD
Ama çok bir etkisi olmayacaksa fazla para vermeye gerek yok özellikle EVGA modellerinde en stabil OC ayarında en yüksek performans elde ediliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kart modellerine göre değişmiyor aslında OC pontasiyeli kartların genel termal tasarımlarına göre ve zaten çıkarıldıkları frekans seviyelerine göre değişiyor. Örnek olarak Ventus OC modeli 1635 MHz hıza sahip Trio 1635 MHz ve Trio X modeli 1655 MHz hıza sahip. Aynı bellekleri ve GPU birimini taşıyorlar. Manuel OC potansiyeli olarak Trio modelleri ve VENTUS modelleri arasında fark yok. Ayrıca zaten sanırım kullanıcı en az para ile en fazla performansı hedefliyor bu yüzden 2080 Super önerdiğim kartlar çok daha mantıklı olacaktır. Model bazlı kronik bir sorun olmadığı sürece bir GPU modelinin en uygun fiyatlısının alınması en doğru tercih olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri