MSİ RX580 8GB Ekran Kartımın Fanları %40'tan Sonra Çok Ses Çıkarıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alperen Arıkanoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Arkadaşlar ekran kartım MSİ RX580 8GB ve ekran kartına undervolt yaptım . Ekran kartının fan hızı %40 ve üstünde çok ses çıkarıyor. Eskiden böyle olmuyordu. Bende fan hızını %40'a ulaşamayacak şekilde ayarladım sizlerlede paylaşayım. Ekran kartını geçen sene yazın almıştım ve günlük ortalama 6 - 6,5 saat kullanıyorum. Bu gelen ses canımı çok sıktı bilgisayarcıya götürüp ekran kartını temizletip macun mu sürdürsem diye düşündüm ama ekran kartı 1 senelik olduğu için kıyamıyorum çözümü bu mudur sizce ? Ayarladığım değerleri paylaşayım bu değerlerde bilgisayar çok ses çıkarmıyor ekran kartı yanar mı yanmaz mı böyle kullanayım mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ayarladığım değerler : [/font][font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]https://hizliresim.com/SRt2l0[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size diğer konunuzda yani sıcaklık ve fan ayarı konunuzda gerekli cevapları vermiştim bu fan sesi sorunu kartınızdan. Herhangi bir çözümünüz yok kartı değiştirmekten başka. Fanların genel yapısı bu şekildedir ve 1 senelik kartta fanlar bozulmaz genel olarak sorun direkt kart ile alakalı ve çözümü yok. Genel olarak ses yapraklara sürtünen havadan oluştuğu için fanların değişmesi gerek ki aynı fanlar takılacak bir fark olmayacak yani kart değişimi tek çare.

NOT: Fan devri olarak 40% seviyesi bir GPU için aslında ideal sayılır. Ancak her GPU aynı derecede ısınmadığı için ve fanları aynı ses yapısına sahip olmadığı için durum karttan karta değişkenlik gösterir. Eğer sıcaklıklarınız 80 derece maksimum seviyelerinde ise %40 fan devrinde bırakabilirsiniz fanları. 80 derece civarı bir GPU için sorun teşkil etmeyecek bir sıcaklıktır.

KS

Alperen Arıkanoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Alperen Arıkanoğlu' Alıntı:
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Arkadaşlar ekran kartım MSİ RX580 8GB ve ekran kartına undervolt yaptım . Ekran kartının fan hızı %40 ve üstünde çok ses çıkarıyor. Eskiden böyle olmuyordu. Bende fan hızını %40'a ulaşamayacak şekilde ayarladım sizlerlede paylaşayım. Ekran kartını geçen sene yazın almıştım ve günlük ortalama 6 - 6,5 saat kullanıyorum. Bu gelen ses canımı çok sıktı bilgisayarcıya götürüp ekran kartını temizletip macun mu sürdürsem diye düşündüm ama ekran kartı 1 senelik olduğu için kıyamıyorum çözümü bu mudur sizce ? Ayarladığım değerleri paylaşayım bu değerlerde bilgisayar çok ses çıkarmıyor ekran kartı yanar mı yanmaz mı böyle kullanayım mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ayarladığım değerler : [/font][font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]https://hizliresim.com/SRt2l0[/font]
Ekran kartı sıcaklığım max 72-73C görüyor oda sadece 1 oyunda şu gösterdiğim değerleri ayarladım : [font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]https://hizliresim.com/SRt2l0 Birde ekran kartına zarar gelir mi yanması falan elimizde kalmasın sonra :D[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genel olarak kartlar 85-90 derecelere kadar yüke bağlı kullanılabilir bir sorun teşkil etmiyor. Örneğin referans kartlar bu sıcaklıklarda çalışıyor genel olarak 80-90 derece arası. Yani bu özel tasarım bir kart ile gördüğünüz sıcaklıklar sorun değil gayet normal.

KS

Alperen Arıkanoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Genel olarak kartlar 85-90 derecelere kadar yüke bağlı kullanılabilir bir sorun teşkil etmiyor. Örneğin referans kartlar bu sıcaklıklarda çalışıyor genel olarak 80-90 derece arası. Yani bu özel tasarım bir kart ile gördüğünüz sıcaklıklar sorun değil gayet normal.
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler ancak ayarladığım fan hızları yetiyor demi onu anlamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fan hızlarınızın yeterli olup olmadığı size kalmış. Ses eşiğinize göre ayar yapacaksınız. Size sıcaklık değerlerinin maksimum ne olabileceğini yazdım zaten. 80 derece altı idealdir 80 derecenin 1-2 derece üzeri sorun değil ama referans bir kart değil kartınız daha iyi soğutulmalı o fanlar blok vs. bunun için para ödediniz zaten. Yani 80 derece aşağısında tutacak bir ayar yapın sorun yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri