MSI RX580 8GB Ekran Kartına Undervolt

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alperen Arıkanoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar sıcaklığı düşürmek için ekran kartına undervolt yaptım işede yaradı ancak fan ayarlarını ayarlayamadım . Size değerleri paylaşayım önerdiğiniz fan ayarı varsa paylaşırsanız sevinirim . Birde bir şey sorucam fan ayarı oyunlarda %40 ve 40'ın üzerine çıkınca ses çıkarmaya başlıyor bu doğal mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim . Fan ayarı değer bölümü : https://hizliresim.com/RwfTcO

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim şahsi kullandığım ayarlar ekran kartı ve sitem için şu şekilde : 40C > 20% / 50C > %30 / 60C > 40% / 70C > 50% / 80C > 60% ve üzeri için ayar varsa +10C ve %80 devir yapıyorum. Genel olarak bir ekran kartı boşta 30-40C arasında olur özellikle bu sıcak havalarda bu ayarda fan devrini sıfıra yakın yaparsanız sonrasında yükseldiğinde kart düşük fan devri ile soğuyamaz uzun vadeli kontrol gerekli olduğundan zero fan ayarları gibi bir ayar iyi değildir. Bu yüzden benim kullandığım ayarlar bu şekilde ve genel olarak ses ve sıcaklık eğrisi gayet iyi düzeyde.

KS

Alperen Arıkanoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benim şahsi kullandığım ayarlar ekran kartı ve sitem için şu şekilde : 40C > 20% / 50C > %30 / 60C > 40% / 70C > 50% / 80C > 60% ve üzeri için ayar varsa +10C ve %80 devir yapıyorum. Genel olarak bir ekran kartı boşta 30-40C arasında olur özellikle bu sıcak havalarda bu ayarda fan devrini sıfıra yakın yaparsanız sonrasında yükseldiğinde kart düşük fan devri ile soğuyamaz uzun vadeli kontrol gerekli olduğundan zero fan ayarları gibi bir ayar iyi değildir. Bu yüzden benim kullandığım ayarlar bu şekilde ve genel olarak ses ve sıcaklık eğrisi gayet iyi düzeyde.
zero rpm nedir kapatmam gerekiyor mu ? Cevabınız için teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zero RPM şudur eğer kartınızda varsa her katta olmuyor bu özellik. Fanlar belli bir sıcaklığa gelene kadar hiç dönmez. Genelde 50 derece civarına kadar bir sıcaklıktır bu seviye. Masaüstü vs. gibi oyun harici kullanımlarda kart fazla ısınmadığı için dönüyor işte olayı bu Zero RPM özelliğinin. Ama sorun şu ki eğer iyi bir soğutma tasarımı yoksa kartın 50 dereceden sonra fanlar o kartı soğutmak için biraz agrasif ve uzun bir döngüde çalışıyor. Genel olarak dediğim gibi ayarlarınızı manuel yapabilirsiniz yada Zero RPM ve otomatik fan ayarında bırakabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri