Yardım Msi X570 Gaming Edge Wifi Anakartta Ryzen 5 5700G Tanınmama Sorunu (Bios Güncellemesi Sonrası)

Baybato

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Elimde önceden kalan bir X570 anakart bulunuyordu. Bir açık-uzay kasa sistem topladım. Anakartım Msi x570 gaming edge wifi. Sistemde kullanmak üzere ryzen 5 5700G bir işlemci aldım. Fakat anakartım yalnızca 3. nesil işlemcilere kadar destekliyordu. Bu durumda Bios güncellemesi yapma kararı aldım. Bios güncelleyebilmek için eski bir ryzen 3 1200 işlemci kullandım. Güncelleme sonrası hiç bir şekilde 5700G işlemcisini okumadı. Cpu ışığında kalıp hiç ekran vermiyor kalıyor. M-Flash kullanarak 7C37v1R , 7C37v1N , 7C37v1O sürümlerini denedim fakat hiçbirinde ekran alamadım. r3 1200 ile rahatlıkla bios yapabiliyorken bu sürümler ile yeni işlemcimi asla kullanamadım. Bu konuda yapabileceğim herhangi bir işlem olursa yardımcı olursanız çok sevinirim.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Eski işlemci ile biosu göncellikten sonra ; sistem açıldığında işlemci değiştiği için karşına tpm sıfırlama ekranı çıkması lazım yani çalışma frekansları değişti ; şifreli klasör ya da hesap kullanıyorsan Y harfine bas kullanmıyorsan X harfine bas gibi. Bu işlem çıktıysa yanlış seçeneği işaretlediysen ekran gelmez, bu işlem doğruysa ekran gelmiyorsa extra bir ekran kartı takman gerekli ya da tek ram ile denemen gerekli.

KS

Baybato

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eski işlemci ile biosu göncellikten sonra ; sistem açıldığında işlemci değiştiği için karşına tpm sıfırlama ekranı çıkması lazım yani çalışma frekansları değişti ; şifreli klasör ya da hesap kullanıyorsan Y harfine bas kullanmıyorsan X harfine bas gibi. Bu işlem çıktıysa yanlış seçeneği işaretlediysen ekran gelmez, bu işlem doğruysa ekran gelmiyorsa extra bir ekran kartı takman gerekli ya da tek ram ile denemen gerekli

Çok teşekkür ederim hocam. Çift ram slotu ile deniyordum. Tek ram ile denedim boot aldı. Sorun çözüldü.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri