Kac derecede calismasi normaldir chipsetinElektrik verilen ürünün çalışırken ısınması normaldir, soğutucu da ısıyı dağıtmaya çalışmış. Sizteminiz gelsin test yaparsınız. Sıfır üründe hata olabilir ama düşük ihtimaldir.
Hocam İlk kez kendim montajladığım için biraz endişeliyim. anakartı amazondan aldım fakat 4-5 ay oldu urunlerin elimde patlamasından korkuyorum açıkcası. teşekkürlerSistem kurulunu sonrasında test yapılması sağlıklı olur. İşlemci 60 derecede çalışması sorun çıkarmaz ama ellerseniz bozuluyor sanabilirsiniz. Soğutmanın ısınması zqten görevini yaptığını gösteriyor.
Hocam sorun olsa garantiye gider, durumu anlatırsınız muhtemelen yardımcı olurlar. Sorunlu parça olabilir ama oran azdır. En kötü senaryoda tüm ürünlerde sorun olmaz zaten. Olanı onarır ya da değiştirirsiniz.Hocam İlk kez kendim montajladığım için biraz endişeliyim. anakartı amazondan aldım fakat 4-5 ay oldu urunlerin elimde patlamasından korkuyorum açıkcası. teşekkürler
Isınan bir model almışsınız. VRM termal başarımı kötü bir anakart. Malesef bu konuda yapılacak bir şey yok iade süreci geçmişse. Ancak garantisi sürerken arıza yaparsa belki değişim sağlarsınız.Sistemimde ekran kartı ve ssd eksik Boşda calıştırdıım biraz ve chip set in pasif sogutmasına dokundugumda ısınmış olduğunu fark ettim sıcaklığı nı tam olarak bilemiyorum normal mi?
Isınan bir model almışsınız. VRM termal başarımı kötü bir anakart. Malesef bu konuda yapılacak bir şey yok iade süreci geçmişse. Ancak garantisi sürerken arıza yaparsa belki değişim sağlarsınız.
Benim MSI almak yerine Asus Prime X570-P seçmeme sebep olan şey anakart sıcaklık karşılaştırmaları.
Dakika 5:15 bakabilirsiniz karşılaştırma için:
Belli ki ürün ismini karıştırdım. Sizinki edge max wifi modeliymiş. Benim ismini şaşırdığım model max olmayan model.
Hocam bu incelemedeki ürün ile aynı benim anakartım bu arkadaş ın yaptığı testlere göre chipset 60 derecelerde seyrediyor.
https://www.reddit.com/user/Lerxst-2112/Belli ki ürün ismini karıştırdım. Sizinki edge max wifi modeliymiş. Benim ismini şaşırdığım model max olmayan model.
Sizin anakart soğutmaları dışarıdan güzel görünüyor. Tabii kullanılan VRM kapasitörleri de önemli soğutma konusunda.
Sizin VRM ve chipset hangi sıcaklıklarda çalışıyor?
70-80 dereceler bile sorun çıkarmayacaktır. 60 derecelerde seyrediyorsa çok iyidir soğutması.
Garanti 0 ile değişim yapiyormu böyle bir durumdaMuhtemelen bu sonradan çıkarılan bir seri. Yani büyük ihtimalle o sıcaklık sorununu çözmüştür MSI diye tahmin ediyorum. Ki zaten videoda da gayet serin iyi çalışıyor. Siz yine test edip kendi anakartınıza bakın olması gereken değerlerde ise iyidir. Videodaki değerlerden yüksek çıkarsa değişim isteyin garantiye yollayıp. 5-10 derece oda sıcaklığına göre oynayabilir.
Çok ısınıyorsa sorun vardır ve değişim yapmak zorunda kalırlar.Garanti 0 ile değişim yapiyormu böyle bir durumda
bu bilgilendirme icin teşekkür ederimÇok ısınıyorsa sorun vardır ve değişim yapmak zorunda kalırlar.