Mültecilerin Durumu Sizce Gidecekler mi?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Az önce bir habere denk geldim;

Bugüne kadar 754 bin Suriye'li bebek Türkiye'de doğmuş. Baya fazla..

KS

yavuzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

abi dediklerimi okudun mu ? gördün mü yani

Umit88

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
90 larda irakta saddamin gazabina ugrayan yaklasik 400000 kadar kürt, turgut reyisin musulu da kerkugu de alacaz gelsinler demesiyle doguya yerlestirildi. Dogu bitti.
Sari cizmeli mehmet agayi bilir misiniz beyler

Arax

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12

Çok hızlı ürüyorlar sanki mitoz bölünüyorlar artık ülkeden gitmeleri çok zor artık bir kere ülkeye aldık

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Olucak yolu yok sığınmacılar ya gidecek ya gidecek Amerikada olduğu gibi sisteme entegre olma şansları yok keşke hiç almasaydik sığınmacılari hem ekonomik hemde kültürel olarak çok büyük zarari var bizlere

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Hükümet degişmez ise daha da kötüye gidecek işler ama gülünç olan şu ki anamuhalefet in 6 li masasında ki adamlar bu ülkeye sığınmacılari sokan adamlar xd
Ümit Özdağ ya destek vercez artık

bey10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
daha 2 kelime Türkçe öğrenmeye zahmet edip kendilerini yormuyorlar. biz olsak ne yaparız ne ederiz nasıl anlaşırız diye endişe eder yol bulacak kadar öğrensek yeter deriz. aile planlaması yok, kendini geliştirme derdi yok. karısını takıyo peşine sağa sola fingir fingir. ülkeye geldim buranın ekmeğini yiyorum az bi uyum sağlayayım dedikleri yok.

benim gönlüm kalmalarına pek razı değil ama bir de şöyle bir bakış açısı var, bizim insanımız almanyaya ve başka ülkelere gittiğinde de benzer muameleyi gördü gibi, her ne kadar bu kadar olmasa da.

bir de işin ticari boyutu var. isim vermeyeyim çoğu firma arapça menüler, tabelalar, reklamlar yapıyor. emlakçılar ve bazı esnaf gayet memnun gibi. az bi kâr edicem diye şaklabanlık yaparlarsa işin sonu hoş olmaz.

acaba diyorum amerika gibi çok uluslu bi devlet mi yapmaya çalışıyolar, kendilerine oy mu çıkarmaya çalışıyolar. ya da zamanında başörtülü insanlara kötü davranıldı, arapça küçük düşürüldü, şimdi biz de bunun acısını çıkarıyoruz mu diyolar bilemedim.

biz bize sahip çıkarak kültürümüzü koruyalım. şimdilik tek yapacağımız şey bu gibi görünüyor. milliyetçilik adı altında birleşmemiz lazım. her şey Türkiye Cumhuriyeti için. bireyselliğini, çıkarını düşünen varsa bu saatten sonra fazlalık yapmasın.

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Arkadaşlar sizce bu mülteciler sorunu nereye doğru gidiyor sayıları neredeyse 10 milyon nedir görüşünüz? Çok kaldılar bence artık gitme zamanı.

daha 2 kelime Türkçe öğrenmeye zahmet edip kendilerini yormuyorlar. biz olsak ne yaparız ne ederiz nasıl anlaşırız diye endişe eder yol bulacak kadar öğrensek yeter deriz. aile planlaması yok, kendini geliştirme derdi yok. karısını takıyo peşine sağa sola fingir fingir. ülkeye geldim buranın ekmeğini yiyorum az bi uyum sağlayayım dedikleri yok.

benim gönlüm kalmalarına pek razı değil ama bir de şöyle bir bakış açısı var, bizim insanımız almanyaya ve başka ülkelere gittiğinde de benzer muameleyi gördü gibi, her ne kadar bu kadar olmasa da.

bir de işin ticari boyutu var. isim vermeyeyim çoğu firma arapça menüler, tabelalar, reklamlar yapıyor. emlakçılar ve bazı esnaf gayet memnun gibi. az bi kâr edicem diye şaklabanlık yaparlarsa işin sonu hoş olmaz.

acaba diyorum amerika gibi çok uluslu bi devlet mi yapmaya çalışıyolar, kendilerine oy mu çıkarmaya çalışıyolar. ya da zamanında başörtülü insanlara kötü davranıldı, arapça küçük düşürüldü, şimdi biz de bunun acısını çıkarıyoruz mu diyolar bilemedim.

biz bize sahip çıkarak kültürümüzü koruyalım. şimdilik tek yapacağımız şey bu gibi görünüyor. milliyetçilik adı altında birleşmemiz lazım. her şey Türkiye Cumhuriyeti için. bireyselliğini, çıkarını düşünen varsa bu saatten sonra fazlalık yapmasın.
Hocam kimin ne yapmak istediği belli. Halk'a karar vermek düşmediği için bir şey değişmiyor. Ülke öyle bir yere geldi ki herkesin ağzında milliyetçilik var ama kimse de icraat yok. Ucuzdan ucuzdan ülkeyi satıyorlar :D Neyse silivri soğuktur şimdi

bey10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam kimin ne yapmak istediği belli. Halk'a karar vermek düşmediği için bir şey değişmiyor. Ülke öyle bir yere geldi ki herkesin ağzında milliyetçilik var ama kimse de icraat yok. Ucuzdan ucuzdan ülkeyi satıyorlar :D Neyse silivri soğuktur şimdi
milliyetçi geçinip sağda solda bira şişesi kıran, yeşilliği & çevreyi kirleten arkadaşım da oldu, başka ülkeden gelip yediği çanağa pislemeyen arkadaşım da. mesele ırk-din-dil olmaması lazım.
işini hakkıyla yapanlar yerine çıkar uğruna yalancı politikacılar el üstünde tutulduğu sürece hiçbir gelişim söz konusu değil. Twitter'a yazmakla sağa sola sövmekle olmuyor işte.

hoşuma giden bi söz vardır, "nasıl olursanız öyle yönetilirsiniz" diye, değişime kendinden başlamalı insan.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri