Müzik prodüksiyonu için PC önerisi

chance

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba,

Hackintosh kurabilecegim ekran kartsız 10 k ya alabileceğim bir sistem önerebilir misiniz?

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Merhaba,

Hackintosh kurabilecegim ekran kartsız 10 k ya alabileceğim bir sistem önerebilir misiniz?
Güzel insan sadece bu işletim sistemini mi kulanacaksın yoksa yanında linux veya windows işletim sisteminin de kuracak mısın benim gibi?

KS

chance

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Güzel insan sadece bu işletim sistemini mi kulanacaksın yoksa yanında linux veya windows işletim sisteminin de kuracak mısın benim gibi?
Sadece bu işletim sistemini kullanacağım.
Sorunsuz kurabilecegim bir sistem olursa çok iyi olur

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Sadece bu işletim sistemini kullanacağım.
Sorunsuz kurabilecegim bir sistem olursa çok iyi olur
Güzel insan sadece stüdyo olarak kullanacaksan bende uğraştığım için benimkinin aynısını yazayım sana belki hoşuna gider :)

Güzel insan burada sadece anakart para ediyor onun sebebi de bu rog ailesinin anakartları özellikle ses e önem veren kartlardır ve bu kart seni deneyim olarak hiç yalnız bırakmayıp sürekli yukarı taşıyacaktır. Ben oldukça memnunum.
Senin bilgisayarda işlemci o kadar önemli değil tek kullandığın için ben ilk başta bu işlemciyi kullanıyordum sonra windowsu yükleme kararı alınca bu işlemci işimi gördü ama yazılım yapamadığım için işlemcimi değiştirdim. İşlemcinin içindeki grafik kartı seni yalnız bırakmayacaktır. Ekran kartına bu sistem de gerek yoktur. Biraz daha ucuz olsun dersen kasayı psu ile satan kasa ile değiştire biliriz 600 tl kar yaparsın. Diğer yandan kule tipi soğutucu aldım çünkü bana gelen fanın içinden stok fanı çıkmamıştı her ihtimale karşı onu da listeye koydum. ram ve ssd m.2 olması gerektiği gibi üstünü düşünme veya altını düşünmene gerek yok.

Son düzenleme:
KS

chance

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Güzel insan sadece stüdyo olarak kullanacaksan bende uğraştığım için benimkinin aynısını yazayım sana belki hoşuna gider :)

Güzel insan burada sadece anakart para ediyor onun sebebi de bu rog ailesinin anakartları özellikle ses e önem veren kartlardır ve bu kart seni deneyim olarak hiç yalnız bırakmayıp sürekli yukarı taşıyacaktır. Ben oldukça memnunum.
Senin bilgisayarda işlemci o kadar önemli değil tek kullandığın için ben ilk başta bu işlemciyi kullanıyordum sonra windowsu yükleme kararı alınca bu işlemci işimi gördü ama yazılım yapamadığım için işlemcimi değiştirdim. İşlemcinin içindeki grafik kartı seni yalnız bırakmayacaktır. Ekran kartına bu sistem de gerek yoktur. Biraz daha ucuz olsun dersen kasayı psu ile satan kasa ile değiştire biliriz 600 tl kar yaparsın. Diğer yandan kule tipi soğutucu aldım çünkü bana gelen fanın içinden stok fanı çıkmamıştı her ihtimale karşı onu da listeye koydum. ram ve ssd m.2 olması gerektiği gibi üstünü düşünme veya altını düşünmene gerek yok.
Teşekkürler öneri için.

Anakarti: MSI B560M PRO SOKET 1200 DDR4 5200
İşlemciyi de i5 12400f yapsak daha iyi olmaz mı?
Müzik programları için işlemci ve ram önemli diye düşünüyorum

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Teşekkürler öneri için.

Anakarti: MSI B560M PRO SOKET 1200 DDR4 5200
İşlemciyi de i5 12400f yapsak daha iyi olmaz mı?
Müzik programları için işlemci ve ram önemli diye düşünüyorum
daha çok ram daha ön plandadır. Bu gibi ses stüdyo falan tarzında düşünüyorsan sana en güzel gidecek asus x99 deluxe 2 anakartıdır tabi bulabilirsin. Türkiye ye satımı yok.
Ama sana önerdiğim işlemci bunun için kullanılan bir işlemcidir ki ben kullandım gayet de tatmin edici idi.
Fakat sen ben anakarttan kısmak istiyorum ve işlemciye para yatırmak istiyorum diyorsan sen bilirsin.
Fakat iki anakart farkı birisi ses teknolojisini yemişken(asus) ötekisi hazırlık aşamasındadır(msi).
Fakat olmaz değil msi da alınabilir. Madem Anakarttan kıstın işlemciyi i5 10600k al.

Ayrıca ben ilk ses stüdyo işlerine girdiğim de lga775 pinli anakartla girdim. Asus P5Q anakartı işlemci xeon x5460 8 gb ram.
Oc yaparak işlemciyi 4.75 ghz lere zorladım ama anakartıma güveniyordum ve bu şekilde bu sistemi 10 yıl kullandım.
Yani şunu demek istiyorum evet bilgisayar için bütün bileşenler önemli ama nereden kıstığında çok önemli. Madem anakarttan kısıyorsun o zaman işlemciye oyna. senin önerdiğin işlemci bu işlerin adamı değil.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri