Soru Nasıl Kargo Şoförü Olurum?

_xardacelikayak27

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, iyi günler. Başlıkta da belirttiğim gibi kargo şoförü olmak istiyorum. Sadece normal ehliyetim var. Araştırdığım kadarıyla bu işe girebilmek için SRC ve psikoteknik denilen ehliyetlere de sahip olmak gerekiyormuş. Bu iki ehliyeti nasıl alabilirim? Kargo şoförü olmak için yaşım yeterli mi (20 yaşındayım)? İş nasıl? Bilgilendirirseniz sevinirim.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@_xardacelikayak27
Merhaba, ben Yurtiçi Kargo’da şube müdürlüğünde çalışıyorum. B sınıfı (normal) ehliyetiniz varsa ve kullanacağınız araç 3.5 tonun altındaysa, kargo şoförü olabilirsiniz.

Ancak şu detayı unutma:
Ticari amaçla, yani para karşılığı kargo dağıtıyorsan, mutlaka SRC belgesi gerekir.

“SRC belgesi nasıl alınır?” dersen:
Yetkili bir SRC kursuna başvuru yapıyorsun. Genelde 3 ila 5 gün süren kısa bir eğitim veriliyor. Eğitim bittikten sonra (hala sistem aynıysa), e-Devlet üzerinden sınava giriyorsun. Ücret kısmını tam bilmiyorum, ama bunu kurslar ya da e-Devlet üzerinden araştırabilirsin.

Bu arada 20 yaşında olduğunu belirtmişsin, bu yaş SRC almak için yeterli. Zaten yasal sınır 18 yaş ve üzeri olarak geçiyor.

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Kardeşim ambulans şoförü olmaya bak.

24/72 mesai ayda 7-8 gün çalışıyorsun.
Ayda 22-23 gün izinlisin ve 72 saat şeklinde olduğu için istediğini yapabiliyorsun.

24 saat mesainde de bazen bazı cadde kenarlarında nöbette olmazsan.

Bekleme yerinde çayın kahven hazır ayaklarını uzatmış şekilde telefona bak tv izle dizi izleyip anons bekliyorsun.
Anonsa geldi mi 2 adım atıp araca binip basıyorsun.
Ve maaş 50k.

KS

_xardacelikayak27

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@_xardacelikayak27
Merhaba, ben Yurtiçi Kargo’da şube müdürlüğünde çalışıyorum. B sınıfı (normal) ehliyetiniz varsa ve kullanacağınız araç 3.5 tonun altındaysa, kargo şoförü olabilirsiniz.

Ancak şu detayı unutma:
Ticari amaçla, yani para karşılığı kargo dağıtıyorsan, mutlaka SRC belgesi gerekir.

“SRC belgesi nasıl alınır?” dersen:
Yetkili bir SRC kursuna başvuru yapıyorsun. Genelde 3 ila 5 gün süren kısa bir eğitim veriliyor. Eğitim bittikten sonra (hala sistem aynıysa), e-Devlet üzerinden sınava giriyorsun. Ücret kısmını tam bilmiyorum, ama bunu kurslar ya da e-Devlet üzerinden araştırabilirsin.

Bu arada 20 yaşında olduğunu belirtmişsin, bu yaş SRC almak için yeterli. Zaten yasal sınır 18 yaş ve üzeri olarak geçiyor.
Hocam, belirttiğim gibi yaşım 20. Hem ticari araç kullanıp hem de istenilen belgeleri alabilir miyim yani? Yaşım yeter mi? Bir de, arabam olması gerekiyor mu? Arabayı onlar kendileri vermiyor mu?

Kardeşim ambulans şoförü olmaya bak.

24/72 mesai ayda 7-8 gün çalışıyorsun.
Ayda 22-23 gün izinlisin ve 72 saat şeklinde olduğu için istediğini yapabiliyorsun.

24 saat mesainde de bazen bazı cadde kenarlarında nöbette olmazsan.

Bekleme yerinde çayın kahven hazır ayaklarını uzatmış şekilde telefona bak tv izle dizi izleyip anons bekliyorsun.
Anonsa geldi mi 2 adım atıp araca binip basıyorsun.
Ve maaş 50k.
O da olabilir hocam ama benim teyze oğlum bu işi yaptığı ve tavsiye ettiği için kargo şoförü olmak istiyorum. Ambulans şoförü olmak için gereken şartlar neler hocam? Nasıl olabiliriz? Bilgi verirseniz sevinirim.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Hocam, belirttiğim gibi yaşım 20. Hem ticari araç kullanıp hem de istenilen belgeleri alabilir miyim yani? Yaşım yeter mi? Bir de, arabam olması gerekiyor mu? Arabayı onlar kendileri vermiyor mu?

O da olabilir hocam ama benim teyze oğlum bu işi yaptığı ve tavsiye ettiği için kargo şoförü olmak istiyorum. Ambulans şoförü olmak için gereken şartlar neler hocam? Nasıl olabiliriz? Bilgi verirseniz sevinirim.
Bu çalışacağın firmaya göre değişir. Genelde kadrolu çalışırsan yani şöyle ki:
“MNG, Aras, Yurtiçi gibi firmalarda araç ve yakıt genelde firmaya aittir.”

Taşıyıcı / Dağıtıcı firmasında çalışacaksan yakıtını ve araç bakımları sana ait oluyor.

KS

_xardacelikayak27

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu çalışacağın firmaya göre değişir. Genelde kadrolu çalışırsan yani şöyle ki:
“MNG, Aras, Yurtiçi gibi firmalarda araç ve yakıt genelde firmaya aittir.”

Taşıyıcı / Dağıtıcı firmasında çalışacaksan yakıtını ve araç bakımları sana ait oluyor.
Aras, MNG, Yurtiçi gibi firmalarda çalışmak istiyorum hocam. Her şey için yaşım yeterli mi?

KS

_xardacelikayak27

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet yetiyor tabi, bizim bir tedarilçi var mesala o daha 18 yaşında.
Benim yapmak istediğim iş tedarikçilik değil hocam. Ben kargo şoförü olmak istiyorum. Yaşım ticari araç kullanmaya yetiyor mu? Çünkü yeni kural getirilmiş, 26 yaşına girmemiş kişiler ticari araç kullanamaz diye. Ama bu kural yolcu taşıyan şoförler için geçerliymiş araştırdığıma göre. Kargo taşıyan araçlarda böyle bir kural geçerli mi bilmiyorum. Benim bunu öğrenmem lazım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri