Fiyat/Performans Ne Almalıyım ?

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
İşlemci
Amd ryzen r5 5600x
Ekran Kartı
Asus tuf 6800
Merhabalar bilgisayarımda ki bazı parçaları değiştirmek istiyorum lakin aklıma takılan bir kaç soru var bunlar hakkında sizden destek istiyorum.Anakart ve psu değiştireceğim ama kasama boyutları uyar mı ? Yada ne bileyim sizlerin önerileri ne olur ? Bu konuda destek istiyorum
Şuan ki kullandığım kasa bu

Şuan ki anakartım ise bu AsusPrimea520m-a

B serisi anakarta geçmek istiyorum gözüme çarpan bu oldu

Parçalarımın çoğu asus destekli ekran kartı asus , ramler asus rgb özellikli , fare asus filan anakartı da aslında asus bakıyordum ama bu anakart gibi F/P anakartlarını bulamadım asusun başka marka olsa sorun olur mu? Kasaya sığar mı ? Şuan sıvı soğutma ile ramler arasında çok az fark var mesela anakartı alınca ramler değer mi vb sorular var aklımda

sonrasınds psu değiştirmek istiyorum.

şuan kullandığım da cooler master 650 w olanı ama coil whine sorunu var onda da.Aslında anakart ve işlemci değiştirecektim ama psu 3 gündür sorun çıkartıyor bana ve işlemci yerine psu almaya karar verdim.Tavsiyelerinizi bekliyorum
bütçe olarak da 10k-12k arasını çok geçmek istemiyorum.Hatta 10k ve 11 arasına alabilirsem benim için güzel olur

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
136
soket ömrünü tamamlamış bir seride anakart değiştirme sebebin nedir
birde 5700 tl gibi yüksek fiyatlı bir anakartla yükseltme yapma sebebin nedir

KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
soket ömrünü tamamlamış bir seride anakart değiştirme sebebin nedir
birde 5700 tl gibi yüksek fiyatlı bir anakartla yükseltme yapma sebebin nedir
ddr5 sistemine geçecek kadar durumum yok.Gördüğüm kadarıyla am5 soketine geçmeye çalıssam bana yeni bir pc fiyatına patlayacak birde Evlilik aşamasındayım o yüzden elimde ki pc yi az bi harcama ile parça kalitesini arttırmak istiyorum ki daha uzun süre rahatça kullanabileyim diyr düşündüm

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
64
hocam yazdıklarından işlemciyi değiştirmeyeceğini anladım o zaman anakartı değiştirmenin de bir manası yok, ben olsam 1-2 bin birşeyler daha üzerine koyduktan sonra 7500f anakart ram alır keyfime bakardım, attığınız psular çok pahalı daha uygun birşeyler ayarlanabilir

KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
hocam yazdıklarından işlemciyi değiştirmeyeceğini anladım o zaman anakartı değiştirmenin de bir manası yok, ben olsam 1-2 bin birşeyler daha üzerine koyduktan sonra 7500f anakart ram alır keyfime bakardım, attığınız psular çok pahalı daha uygun birşeyler ayarlanabilir
Hocam ddr5 sisteme şuan geçiş yapamam.Ddr5 en düşük özellikli hali bile 15k patlayacak bana anakart,ram,işlemci bide soğutucu eklersek geçiyor da.Evet ddr4 çok birşeyi kalmadı ama beni 2-3 yıl idare edecek şekilde upgrade yapsam sonra ddr5 e geçerim.Lakin psu her türlü değiştirmem gerek çünkü psu dan bi kaç gündür pc kapanıp duruyor.O beni bir tık korkutuyor

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
136
Hocam ddr5 sisteme şuan geçiş yapamam.Ddr5 en düşük özellikli hali bile 15k patlayacak bana anakart,ram,işlemci bide soğutucu eklersek geçiyor da.Evet ddr4 çok birşeyi kalmadı ama beni 2-3 yıl idare edecek şekilde upgrade yapsam sonra ddr5 e geçerim.Lakin psu her türlü değiştirmem gerek çünkü psu dan bi kaç gündür pc kapanıp duruyor.O beni bir tık korkutuyor
anakart yükseltme istemenizin sebebi ne

KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
anakart yükseltme istemenizin sebebi ne
Fazladan m2ssd yuvası gibi,Daha kaliteli parçalar vb.. Giriş seviyesi anakart kullanıyorum şuan.Ve bilgisayarımda değiştirebileceğim bir kaç parçadan biri.İşlemci yi değiştirsem ilerde anakartı da değiştiricem yani illa değiştireceğim anlayacağınız.

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
64
hocam nacizane tavsiyem işlemci değişmeyeceksen anakarta dokunma, psu değiştir bütçe olunca ddr5'e geçiş yaparsın

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
136
Peki psu öneriniz var mı?Benim link olarak attıklarım nasıldır?
attığınız
psu lar iyi de
çok pahalılar
high power 750w psu bakabilirsiniz
moduler olmayan modellerine bakarsanız gayet işinizi görecektir fiyat performans olarak

Son düzenleme:

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
136
KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
Teşekkür ederim evet benim baktıklarım pahalı ama güvenilir olmasına baktım mesela hg de kronik sorun olduğu söyleniyor.Raijintek görmemiştim ona bakabilirim Teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri