Ne Yapmamı Önerirsiniz? Siz Olsanız Ne Yaparsınız?

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Arkadşlar kariyerimin karar eşiğindeyim 16-17 yaşlarındayım. Bu yaşımda verdiğim karar kariyerimi etkileyecek bunu biliyorum. Aslında çok okuyacak birisi değilim. Bu zamana kadar hiç ders çalışmadım. Ve hiç bir yerde iş de yapmadım. Ama gerçekten artık bir karar vermem gerektiğini düşünüyorum. Aklımda sanayi var. Okula da gitmek istiyorum ama okuldan sonra çalışmayı düşünüyorum. Yorulup yorumlamak umrumda değil. Başlıca soruları sorayım o zaman;
1-Okuldan sonra çalışabileceğim hangi iş var?
2-Siz yerimde olsanız ne yaparsınız?
3-Ders çalışarak meslek sahibi olmak mı? Tecrübe ederek meslek sahibi olmak mı?
4-Sanayi ve okul aynı anda gider mi?
5-Sanayiye gidersem zorluk çekeceğim kaç sene?

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Sanayi falan uğraşmak yerine meslek lisesine gitsene lisen bitmeden en azından belki beğendiğin tecrübe edinebileceğin bir bölüm olabilir. Onun dışında çalışacağın yerler hep sınırlı olur sanayi, yeme içme sektörü, falan bunlarlada ilgilenebilirsin iyi parası var ama düzenini ayarlayana kadar elbet zorluğu var ama en azından düşük maaştan fazla alırsınız diye düşünüyorum. Veya liseni düz şekilde bitirip yazları ufak tefek çalışacak işler bulursun lisen bitince üni okumak istemiyorsan bu işlere girersin hem yaşında ilerleyeceği için çocuk yerine koymazlar sigortan olur garantiye alırsın kendini.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Sanayi sana Zor gelecektir önceliğin eğitimin olsun ona odaklan kariyer sahibi ol herşey eğitimden geçiyor tabi bunu yaparken de çalışabilirsin sanayi değilde cafe restoran tarzı olabilir kuaför olabilir vs

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Bence hem okulu hem sanayi bir arada götürmeye çalış hayatın zorluğunu gördükten sonra okula sımsıkı sarılırsın tecrübeyle sabittir.
- Ben de okulu hiç sevmiyordum taaki lise 1. Sınıfa kadar. Daha sonrasında rahmetli dedem senden bir bok olmaz diyerek beni sanayiye vardı hatta İstanbul haramidere Sanayi oturduğum yerde İstanbul Bakırköy her sabah okula gidiyordum okul çıkışı sanayiye gidiyordum haftanın sadece üç günü sanayi beş gün okul cumartesi pazarda ceset gibi yatıyordum. Sadece bir ay dayanabildim. Daha sonrasında hayat gerçekten acımasız ve zor olduğunu öğrendim günde beş 6 saat ders çalışmaya başladım daha sonrasında Marmara Üniversitesi spor akademisini kazandım.
Ve şu anda 32 yaşındayım hayat gerçekten tahmin ettiğinden daha çok acımasız ve 12 yıldır da spor eğitmenliği yapıyorum.
- Demem o ki insan bazı şeyleri görmeden ciddiyetini fark etmiyor senin şu anda ileride oradan alacağım 20:25 K hayatında hiçbir şey değiştirmeyecek her zaman daha fazlası için çaba sarf et bunu bilgin ile başar beden olarak çok zor.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Bence hem okulu hem sanayi bir arada götürmeye çalış hayatın zorluğunu gördükten sonra okula sımsıkı sarılırsın tecrübeyle sabittir.
- Ben de okulu hiç sevmiyordum taaki lise 1. Sınıfa kadar. Daha sonrasında rahmetli dedem senden bir bok olmaz diyerek beni sanayiye vardı hatta İstanbul haramidere Sanayi oturduğum yerde İstanbul Bakırköy her sabah okula gidiyordum okul çıkışı sanayiye gidiyordum haftanın sadece üç günü sanayi beş gün okul cumartesi pazarda ceset gibi yatıyordum. Sadece bir ay dayanabildim. Daha sonrasında hayat gerçekten acımasız ve zor olduğunu öğrendim günde beş 6 saat ders çalışmaya başladım daha sonrasında Marmara Üniversitesi spor akademisini kazandım.
Ve şu anda 32 yaşındayım hayat gerçekten tahmin ettiğinden daha çok acımasız ve 12 yıldır da spor eğitmenliği yapıyorum.
- Demem o ki insan bazı şeyleri görmeden ciddiyetini fark etmiyor senin şu anda ileride oradan alacağım 20:25 K hayatında hiçbir şey değiştirmeyecek her zaman daha fazlası için çaba sarf et bunu bilgin ile başar beden olarak çok zor.
Marmara üniverstesinde spor akademisi mi varmış

MARMARA ÜNİVERSTESİ Mİ VARMIŞ

vaybe

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri