Neden BIOS Açılmıyor?

YigitB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Yeni bilgisayar aldım ve ekran kartını taktıktan sonra yeni aldığım hdmi ile monitöre taktım ancak sorun şu asus modellerde f2 tuşuna basın aynı anda güç düğmesine basın diyor bastığımda sistem kapanıyor sadece f2 ye basılı tuttuğumda bekliyorum ve check signal cable diyor

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
F2 tuşunu basılı tutun ve ardından güç düğmesine tıklayın. BIOS ekranı belirene kadar F2 tuşuna basılı tutmaya devam etmeniz gerekmekte.

KS

YigitB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
F2 tuşunu basılı tutun ve ardından güç düğmesine tıklayın. BIOS ekranı belirene kadar F2 tuşuna basılı tutmaya devam etmeniz gerekmekte.
Şu duran kablo yüzünden de olabilir mi? Ekran kartı takarken birisini kullandım

Ekli dosyalar

• IMG20220725114924.jpg
    IMG20220725114924.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 58
KS

YigitB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Şimdi farkettim ekran kartının ışığı yanıyor ve başta dönüyor ancak sonradan ekran kartı yavaşlayıp duruyor olay başka sanırım neyse yine de teşekkürler

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Şu duran kablo yüzünden de olabilir mi? Ekran kartı takarken birisini kullandım
Kablo ile alakalı olacağını sanmıyorum ekran kartına güç kablosunu taktınız o çalışması için zaten gerekli. Ekran kartı sonradan duruyor derken fan duruyorsa bu normaldir çünkü kart ısınmadığı için fan açmaz.

KS

YigitB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kablo ile alakalı olacağını sanmıyorum ekran kartına güç kablosunu taktınız o çalışması için zaten gerekli. Ekran kartı sonradan duruyor derken fan duruyorsa bu normaldir çünkü kart ısınmadığı için fan açmaz.
Mahalledeki bilgisayarıcı bir abiye götürdüm kendi monitöründe çalıştı sanırım tamamen monitör ile alakalıymış teşekkürler yardım için

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Şimdi farkettim ekran kartının ışığı yanıyor ve başta dönüyor ancak sonradan ekran kartı yavaşlayıp duruyor olay başka sanırım neyse yine de teşekkürler
Yeni nesil ekran kartlarında fan ömrünü uzatmak vs. nedenler ile fanlar, ekran kartı ısınmadığı sürece çalışmıyor.

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Mahalledeki bilgisayarıcı bir abiye götürdüm kendi monitöründe çalıştı sanırım tamamen monitör ile alakalıymış teşekkürler yardım için
Kablonuzda sıkıntı olabilir belki farklı bir kablo ile evde denediniz mi? Çalıştı mı?

KS

YigitB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kablonuzda sıkıntı olabilir belki farklı bir kablo ile evde denediniz mi? Çalıştı mı?
Farklı bir kablo yok maalesef bence tamamen monitör ile alakalı samsung s24d300 isimli model. Eski bilgisayarımda da sorun çıkarmıştı şöyle bir adaptör aldık öyle çalıştı monitör

Ekli dosyalar

• IMG20220725132556.jpg
    IMG20220725132556.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 22

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri