Netspeed Belli aralıklarla Yavaşlıyor

SatisFaction

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
Arkadaşlar, modeme reset atmadığımız sürece internet kendine gelmiyor. Sürekli bu şekilde oluyor. Hiç stabil değil. Daha önce bağlattık böyle bir sorun yoktu.
Normalde 83 Mbps destekliyor altyapı 100'lük paket yaptılar fakat 35 üstüne çıkmadı ve belli aralıkla modeme reset atmadan internet kendine gelmiyor.

Sonrasında 35'lik paket yaptılar çözüm için bu sefer yine modeme reset attıktan 5-10 dakika sonra internet kötüleşmeye başlıyor.
Hiçbir şekilde stabil bağlantı olmuyor.
Ben modem kurulumundan olduğunu düşünüyorum daha önce da Netspeed bağlatmıştık böyle bir sorun yoktu.
Modem ASUS DSL N16.
Yardımcı olabilecek var mı?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Aslında modem desteği var neden 35MBPS de takıldınız anlamadım. İnternet sağlayıcınıza bu durumu anlatıp servis falan çağırdınız mı ?

KS

SatisFaction

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
Aslında modem desteği var neden 35MBPS de takıldınız anlamadım. İnternet sağlayıcınıza bu durumu anlatıp servis falan çağırdınız mı ?
100'lük paket yapıldığında 35'den yukarı çıkmıyordu ve yine sonrasına yavaşlıyordu.
Servise yarın gelip bir bakacak.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
100'lük paket yapıldığında 35'den yukarı çıkmıyordu ve yine sonrasına yavaşlıyordu.
Servise yarın gelip bir bakacak.
Aslında modem destekliyor kablolu yada kablosuz fark etmez. Eğer gerçekten 100mbps paket ise bir sorun olmadan vermesi gerekirdi. Belki de internet sağlayıcısı da hızı sınırlamış olabilir bilmiyorum.

Akuaryuess

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Arkadaşlar, modeme reset atmadığımız sürece internet kendine gelmiyor. Sürekli bu şekilde oluyor. Hiç stabil değil. Daha önce bağlattık böyle bir sorun yoktu.
Normalde 83 Mbps destekliyor altyapı 100'lük paket yaptılar fakat 35 üstüne çıkmadı ve belli aralıkla modeme reset atmadan internet kendine gelmiyor.

Sonrasında 35'lik paket yaptılar çözüm için bu sefer yine modeme reset attıktan 5-10 dakika sonra internet kötüleşmeye başlıyor.
Hiçbir şekilde stabil bağlantı olmuyor.
Ben modem kurulumundan olduğunu düşünüyorum daha önce da Netspeed bağlatmıştık böyle bir sorun yoktu.
Modem ASUS DSL N16.
Yardımcı olabilecek var mı?
Modem ara yüzünde bulunan hat değerlerini paylaşma şansın var mı? İç hattından kaynaklı olarak sorun yaşıyor olabilirsin. Hat değerlerine nasıl erişirim diyorsan sana bir rehber hazırladım aşağıdaki görseller üzerinden bilgi edinebilirsin.

Hat değerlerine nasıl ulaşılır?
1. 192.168.1.1 üzerinden ara yüze giriş sağlayın.
2. " Gelişmiş Ayalar " sekmesinde bulunan " Sistem Günlüğü " sayfasına giriş yapın.
3. " Sistem Günlüğü " sayfasında bulunan " DSL günlüğü " sekmesinden hat değerlerine ulaşabilirsin.

KS

SatisFaction

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
Modem ara yüzünde bulunan hat değerlerini paylaşma şansın var mı? İç hattından kaynaklı olarak sorun yaşıyor olabilirsin. Hat değerlerine nasıl erişirim diyorsan sana bir rehber hazırladım aşağıdaki görseller üzerinden bilgi edinebilirsin.

Hat değerlerine nasıl ulaşılır?
1. 192.168.1.1 üzerinden ara yüze giriş sağlayın.
2. " Gelişmiş Ayalar " sekmesinde bulunan " Sistem Günlüğü " sayfasına giriş yapın.
3. " Sistem Günlüğü " sayfasında bulunan " DSL günlüğü " sekmesinden hat değerlerine ulaşabilirsin.
Sorunu Asus DSL N16 marka modemle yaşıyordum. Sürüm olarak 674'ü yükleyince sorun ortadan kalktı.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise yardımcı olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri