No Display Signal

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar Merhaba.

Dün geceden beri 5 -6 kere başıma geldi oyunun ortasında internette gezerken birden monitör kararıyor ve no display signal from your device yazıyor. Kabloları çıkartıp takıyorum bir işe yaramıyor. DP portunu değiştirmek bir işe yaramıyor.

Kasaya tuştan reset attığımda direkt düzeliyor. 1-2 saat sonra yine aynısı oluyor. Bunun sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hdmi kablosuyla da denedim arkadaşlar. Yine aynı sorun. No hdmi no dp port diyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Sadece görüntü gidiyor. Discordda kalıyorum. Dün gece başladı bu problem. Şimdi iyice sıklaştı. Resetten sonra 5 dkda kapanıyor cs go oynuyorum

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Evet hocam ekran kartına takılı

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam ben Dizüstü bilgisayar kullanıyorum sorunu şöyle çözdüm aynısını bende yaşadım iki kabloyu da takıp hdmı yada hangisini kulanıcaksanız ayarlardan onu ana ekran olarak seçin ve mouse lock kullanın bende böyle çözülmüştü.

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam bende tek ekran var zaten ana ekran o. İki kabloyla da denedim ikisinde de kablo sinyali gidiyor yani kablolar sağlam. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam bende tek ekran var zaten ana ekran o. İki kabloyla da denedim ikisinde de kablo sinyali gidiyor yani kablolar sağlam. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama.
hocam sorun kabloda değil zaten bende sorunu bilmiyorum gerçekten de ama okdar şey denememe rağmen az önceki yazdığım la çözdüm sorunu birde bende Dizüstü o yüzden diğer arkadaşlar size daha iyi yardımcı olacaktır kusura bakmayın yardım edemedim. İyi günler Kolay gelsin

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
hocam sorun kabloda değil zaten bende sorunu bilmiyorum gerçekten de ama okdar şey denememe rağmen az önceki yazdığım la çözdüm sorunu birde bende Dizüstü o yüzden diğer arkadaşlar size daha iyi yardımcı olacaktır kusura bakmayın yardım edemedim. İyi günler Kolay gelsin
Sorun değil hocam düşünmeniz yeter teşekkürler. İyi günler

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Biosum ekran kartım ve monitör driverlarım güncel.

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam televizyondan deneyince de görüntü gitti bir 45 dk sonunda. Sorun kablolarda veya moitörde değil yani

Son düzenleme:
KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bir de yeni bir şey fark ettim, monitörüm kendiliğinden uyku moduna geçiyordu kasayla 2 3 dk içinde. Her şey hiçbir zaman seçili olmasına rağmen. Laptopta monitörü denerken böyle bir problemle karşılaşmadım.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Bir de yeni bir şey fark ettim, monitörüm kendiliğinden uyku moduna geçiyordu kasayla 2 3 dk içinde. Her şey hiçbir zaman seçili olmasına rağmen. Laptopta monitörü denerken böyle bir problemle karşılaşmadım.
Aynı kablo ile bağlıyorsunuz değil mi Dizüstü ve Kasada ?

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Evet aynı kablo ile bağladım ama kablolarda sorun yok. Televizyondaki HDMI kasaya uzanıyordu. Aynı sorun televizyonda bağlıykende oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konuma gidin ve aktif güç planınızın karşısındaki Plan ayarlarını değiştir seçeneğine gelin. Ekran kapat ve Bilgisayarı uyku moduna geçir ayarlarını Hiçbir zaman yapın. Daha sonra Gelişmiş kısmına girin ve aşağıdaki resimdeki gibi ayarları düzenleyin. Daha sonra sistemi yeniden başlatıp kontrol edin. İşe yaramazsa monitörünüzün marka modelini paylaşın.

1.PNG
2.PNG
3.PNG
4.PNG

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam dediklerinizi yaptım 40 50 dk sonra yine oldu. Şimdi tekrar açıyorum 2 3 dk geçmeden oluyor. Monitörüm Aw2521HFLA ama dediğim gibi sorun kasada. Laptopla monitörü test ettim sorun yok. 3 farklı kabloyla ve tvde denedim hepsinde aynı sorun oldu. Başka bir forumda biri PNY markasının kronik sleepy sorunundan bahsetti böyle bir konuda bilgisi olan var mı? @OceanLaB hocam sizin bir fikriniz var mı? PCH attack bilgisayarı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DDU ile Windows güvenli mod aşamasında ekran kartı yazılımınızı kaldırın. Windows güncellemelerini kısa süreli durdurun ve güncel sürücüyü sitesinden indirip kurun. Sistemi yeniden başlatıp kontrol edin.

KS

Koust

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam sorun devam ediyor. Az önce ilk defa ekran gittiğinde acayip yüksek bir fan sesi çıktı sonra kendiliğinden yavaşladı... 10 saniye sürdü sürmedi. Sorun sıcaklık değil 67 derece geçmiyor

Son düzenleme:

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam öncelikle ramlerde xmp kapatım daha sonrada ramleri tek tek deneyerek kontrol edebilirmisiniz. Bende aynı problemi yaşamıştım. Ana kartı değiştirince kurtulmuştum bu dertten siz öncelikle ramlarden başlayın birde bu problem yaşandığında an kartın üzeeinde yann bir arıza ışığı var mı ? Kontrol edebilirmisiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri