Notebook'a Ekran Kartı Önerisi ve Neler Gerekli?

sinanbingol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar laptopuma ekran karti takmak istiyorum da ben ayrica buna takacagim ekran karti eger ileride olursa masaustunde de kullanabilecegim bir tane önerir misiniz? Ekran karti takmak icin neler gereklii ne yapilmali?

Laptopum budur;

HP Notebook - 15-bs013dx Product Specifications | HP® Customer Support
Lakin ayrıyeten 8 GB da ben RAM ekledim, toplam 16 GB.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Laptoplar dahali ekran kartına sahip cihazlardır. Bu yüzden ekran kartı takamazsınız. Üst düzey bilgisayarlarda bu seçeneği sunuyorlar fakat sizin bilgisayarda böyle bir durum mevcut değil maalesef.

KS

sinanbingol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Laptoplar dahali ekran kartına sahip cihazlardır. Bu yüzden ekran kartı takamazsınız. Üst düzey bilgisayarlarda bu seçeneği sunuyorlar fakat sizin bilgisayarda böyle bir durum mevcut değil maalesef.
Peki birsey sormak istiyorum GPU ve CPU degisimi icin anakart degistirmek lazim dedi HP forumda ben bu ikisini almak istiyorum da sanki gaming de biraz dusuk kaliyor kendi ekran karti yuzunden anakarta laptopa ozel ekran karti takilmaz mi ?

Dedigim gibi islmecinin kendi grafik karti UHD Graphics 730 performansi nasil olur?

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
bu tarz bir şey mevcutfakat uğraşmaya değmez tabii ki :D

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Peki birsey sormak istiyorum GPU ve CPU degisimi icin anakart degistirmek lazim dedi HP forumda ben bu ikisini almak istiyorum da sanki gaming de biraz dusuk kaliyor kendi ekran karti yuzunden anakarta laptopa ozel ekran karti takilmaz mi ?

Dedigim gibi islmecinin kendi grafik karti UHD Graphics 730 performansi nasil olur?
ve ekstradan dediğiniz işlemci ve anakart modelleri laptop için uygun değil kasa tarzı bilgisayarlar için geçerli o yüzden bunları laptopunuza takamzsınız eğer laptop için alıyorsanız.Ben laptop için alacaksınız diye anladım.

KS

sinanbingol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ve ekstradan dediğiniz işlemci ve anakart modelleri laptop için uygun değil kasa tarzı bilgisayarlar için geçerli o yüzden bunları laptopunuza takamzsınız eğer laptop için alıyorsanız.Ben laptop için alacaksınız diye anladım.
Laptoba uygun olan bilesenleri nerden nasil bulabilirim. Servisemi gitmek zorundayim?

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Laptoba uygun olan bilesenleri nerden nasil bulabilirim. Servisemi gitmek zorundayim?
sizin laptop biraz eski bu tarz güncellemeler yapılacağını sanmıyorum anakart değişirse ram değişmesi lazım işlemci ekran kartı herşeyin değişmesi lazım.Yeni laptop bakmanızı yada masa üstü bilgisayar almanızı

KS

sinanbingol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
sizin laptop biraz eski bu tarz güncellemeler yapılacağını sanmıyorum anakart değişirse ram değişmesi lazım işlemci ekran kartı herşeyin değişmesi lazım.Yeni laptop bakmanızı yada masa üstü bilgisayar almanızı
Hocam peki i3 12100f icin ekran karti oneriniz varmi toplam 6k butcem var 3400 anakart ile islemci icin gidecek. Birde tabiki SSD ile Ram almak lazim en az 16 gb.

KS

sinanbingol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
toplam sisteminizi söylerseniz sistem bakabiliriz
Bende ki sistem
Intel i3 7100U
Intel UHD Graphics 620
2*8 Gb Samsung Ram
HP 832a anakart

Laptop yukselmiyor ise soyle bir sistem dusundum
Intel i3 12100
Ekran karti islemcinin dahili karti Intel UHD Graphics 730
Toplam 3900 etti
1100 e de ram ile ssd almayi dusunuyorum.

Ayriyeten bu dahili ekran karti olan islemciyi alsam ilerde baska bir ekran karti taksam sorunsuz olurmu?

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
hocam bana net bütçeyi söyler misiniz acaba

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
yani bu fiyata psu eksik kalıyor güç kaynağı olmadan sitem çalışmaz ramde yok

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
hocam bütçeyi aşıyor farkındayım fakat o dediğiniz kasaı laptopu felan satarsanız bu sistemi alırsanız çok ama çok rahat edersiniz diğer türlü bu işin içinden çıkamazsınız ve çokta güçlü sistem çoğu online oyunu rahatlık ile oynarsınız

KS

sinanbingol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam bütçeyi aşıyor farkındayım fakat o dediğiniz kasaı laptopu felan satarsanız bu sistemi alırsanız çok ama çok rahat edersiniz diğer türlü bu işin içinden çıkamazsınız ve çokta güçlü sistem çoğu online oyunu rahatlık ile oynarsınız
Oyle zaten satmayi dusunuyorum. Birsey sormak istiyorum ben ilk etapda i3 12100 alsam cunku dahili ekran karto var daha sonra ayriyeten ekran karti takabilirmiyim?

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Oyle zaten satmayi dusunuyorum. Birsey sormak istiyorum ben ilk etapda i3 12100 alsam cunku dahili ekran karto var daha sonra ayriyeten ekran karti takabilirmiyim?
hocam üstünde çok fazla paraya mal olacak öyle yaparsan belki 6500 tl den fazla harcayacaksın dolar artışı sistemlere yansımadan önerdiğimi al çünkü yansıyacak kökten halletmiş olursun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri