NVidia Geforce MX 130

zekoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, sorum su yonde olucakdi, ben yeni bir dizustu bilgisayar aldim, model - Acer E5-576G-5767 ozelliklere gelirsek, Intel® Core™ i5-7200U, ram 8gb, HHD 1tb, grafik islemci nvidia geforce mx130 2gb gddr 5, ekran 15.6". Sorunum su sekilde, bilgisayari yeni almama ragmen beklentimi karsilamadi, yani oyun oynadigim zamanlarda mesela PUBG lite ve ya Apex Legends gibi oyunlarda zaman-zaman gecikmeler ve donmalar oldu, oyun oynarken ekran kaydi aldigim zamanlarda ise o anda degilde sonradan goruntusunu aldigim videolari izlerken videonun donarak alindigini gordum, twitch yayini yaparkende yayin akisi cok yavasliyordu, yani 2-3 program ayni zamanda calisdigi zaman gecikmeler yasiyorum. Bilmegi isterim ki, bu sorunlar bunun gibi bir dizustu icin normal mi? yani geforce mx130 oyun ve diger konular acisindan zayif kalmasi normal mi yoksa bunlar onunla digilde diger sorunlarla alakali olabilir? Sitenizde yeni biri olarakdan bana bilgi konusunda yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MX130 grafik kartı oyun için olan bir kart değil daha çok masaüstü deneyimi ve ufak tefek LOL tarzı oyunları LOW ayarlarda oynamak için olan bir grafik kartı. Tamam pek çok oyunu LOW ayarlarda oynatan bir kart ama dediğim gibi olayı bu değil. 7200U işlemcisi ise yayın vs. işlemleri için uygun bir işlemci değil yani oda günlük kullanımlar için bir işlemci. Bu cihaz ile yayın açmak doğru bir karar değil ki zaten cihazda size bunu bağıra bağıra söylemiş. Ayrıca 8 GB RAM 'de bu tarz işlemler için yetersiz bir miktar anlık takılma yapabilir. Ayrıca SSD olmamasıda yayın vs. işleri için ağarlık veyahut ufak anlık takılma vs. yapar.

KS

zekoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oncelikle bilgi icin cok tesekkur ederim. Ben dizustunu almadan once arasdirma yaparken edindigim bilgiler uzerine mx130'un oyunlar icin iyi oldugu kanaatine gelmisdim, buna sebeb bazi youtube uzerinde bununla ilgili oyun testlerinin yapildigi videolardi, ama gordugum kadarila yanlis bilgi edinmisim. U islemci olmayan, GTX video kartli ve saire donanimli bir dizustu olmaliymis

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyun oynanabiliyor kart ile ama yeterli değil testlerde bakmışsınızdır zaten. MX150 çıktı biraz daha iyi sonuçlar alsın diye oda yetersiz geldi pek çok oyun için şimdide MX200 serisi çıktı yani bu kartlar oyun odaklı kartlar değil ama oyunda oynatsın diye revize edilmiş kartlar. Birde bu kartın bu gücünün üzerine yayın yada kayıt vs. açılınca kart zaten bunun için değil haliyle zorlanmış. Birde 8 GB RAM kayıt alırken yetersiz kalır ve SSD olmalı makinede kayıt alırken. Ayrıca işlemcide yayın işinde daha çok iş yüküne girer buda haliyle dahada zorlanmasına neden olur.

KS

zekoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladim, tesekkurler, U islemci olmamasi ve GTX serisinden video kart olmasi cok olanaklar sagladigini biliyorum, tabii bunlar daha cok PC icin gostericiler ama peki HP markali dizustu bilgisayarinda AMD-Radeon 520 video karti ile ilgili ne soyleye bilirsiniz? daha iyi midir oyun icin en azindan MX serisinden yoksa oda yine zayif mi kalicak?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Radeon 540 veyahut MX150 yada üzerine bakın. Çok aşağıya inmeyin ama öyle oooo dedirtecek bir büyük fark hissetmezsiniz bu GPU 'lar ile bilginiz olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri