Nvidia'nın yaptığı karaktersizlik!

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Evet arkadaşlar 4000 serisi tanıtıldı DLSS 3 açık olmadan saf performansları 3000 serisi kartlarına yakın hatta aynı gibi görünen o ki saf güç konusunda bir artış yok öyle olsa güç tüketiminin artması gerekiyordu ama 4000 serisi için 750-850W psu yeterli diyorlar şimdi 4000 serisi 3000 serisi ile saf güç konusunda eşit iseler DLSS 3 ü 3000 serisine de getirebilirler ama Nvidia bunu 4000 serisinin satışını baltalamamak için bunu yapmayacaklar belli 3000 serisi alanlar olarak buna tepki göstermek şart ekran kartı alacak olanlar AMD nin 7000 serisini beklesin Nvidia nın yaptığı bu karaktersizliğe karşı ders vermek lazım!

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Yazdığın yazı pek anlaşılmıyor.
Evet arkadaşlar 4000 serisi tanıtıldı DLSS 3 açık olmadan saf performansları 3000 serisi kartlarına yakın hatta aynı gibi görünen o ki saf güç konusunda bir artış yok öyle olsa güç tüketiminin artması gerekiyordu ama 4000 serisi için 750-850W psu yeterli diyorlar şimdi 4000 serisi 3000 serisi ile saf güç konusunda eşit iseler DLSS 3 ü 3000 serisine de getirebilirler ama Nvidia bunu 4000 serisinin satışını baltalamamak için bunu yapmayacaklar belli 3000 serisi alanlar olarak buna tepki göstermek şart ekran kartı alacak olanlar AMD nin 7000 serisini beklesin Nvidia nın yaptığı bu karaktersizliğe karşı ders vermek lazım!
Evet arkadaşlar, 4000 serisi tanıtıldı.
Kartların saf performansları (DLSS 3 açık olmadan) 3000 serisi kartlara yakın, hatta aynı gibi. Görünen o ki saf güç konusunda bir artış yok.
Artış olsaydı güç tüketiminin de artması gerekiyordu ama 4000 serisi için 750~850w PSU yeterli diyorlar. Eğer 4000 serisi kartlar saf güç konusunda 3000 serisi ile eşit ise, DLSS 3'ü 3000 serisine de getirebilirler. Ama belli ki Nvidia, 4000 serisinin satışını baltalamamak için bunu yapmayacak. 3000 serisi alan kullanıcılar olarak buna tepki göstermek şart.
Nvidia'nın yaptığı bu karaktersizliğe karşı bir ders vermek lazım!
( Bence yeni ekran kartı alacak olanlar AMD'nin 7000 serisini beklesin. )

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
AMD şu yazılım olayını çözebilseydi seve seve 7000 serisine geçerdik de o kadar mı zor bu işi çözmek bilmiyorum.

Ayrıca saf kart performanslarının aynı olduğu bilgisini nvidia paylaşmışsa ayrı bir rezalet olmuş. Çok yüksek performans artışından bahsediliyordu. Bu sadece dlss3 ile mi yapılıyor?

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
AMD şu yazılım olayını çözebilseydi seve seve 7000 serisine geçerdik de o kadar mı zor bu işi çözmek bilmiyorum.

Ayrıca saf kart performanslarının aynı olduğu bilgisini nvidia paylaşmışsa ayrı bir rezalet olmuş. Çok yüksek performans artışından bahsediliyordu. Bu sadece dlss3 ile mi yapılıyor?
Bilmiyorum bir haber sayfasında 4000 serisi cyberpunk ta RTX ile 30 FPS aldığı yazıyordu 3000 serisi de bu değeri almıyor mu? 4000 serisinde RTX çekirdekleri artmış bir sürü ıvır zıvır kısacası 4000 serisinin 3000 serisinden çok daha güçlü olacağı kesin fiyat olarak da bu zamana göre iyi fiyata geliyor millet önceden 3070 Ti ye 20k veriyordu

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Beklentiniz neydi bilemiyorum ama Nvidia'nin buna benzer şeyler yapacağı belli gibiydi. Zaten kartlar çok ucuz değil. Boykot çalışmanızı anlıyorum ama buradan ayaklanan 5 6 kişi ile hiçbir sonuç alınamaz. Yurtdışında çok problemli durumlar değil bunlar zaten yeni nesile geçmek çok masraflı değil .

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Pazarlama böyle bir şey hocam. Fakat kağıt üzerinde saf performans olarak da ciddi farklar olacaktır. Kart genel olarak çok daha güçlü. O testler hakkında fikrim yok ama henüz kartlar çıkmadan ve diğer testleri incelemeden, peşin hüküm vermek doğru olmayacaktır. Yine de 40 serisi ada mimarisi ile ciddi atılım yapmışa benziyor. Şu anki söylemler birkaç ay önceki 850w tüketecek 1250w tüketecek söylemlerinden farklı değildir. :)

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821

asus dual rx6700xt kullanıyorum herhangi bir problem yok. kart tam yükte pubg ultrada 60°C geçmiyor. yazılımda da bi problem yok.

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
asus dual rx6700xt kullanıyorum herhangi bir problem yok. kart tam yükte pubg ultrada 60°C geçmiyor. yazılımda da bi problem yok.
Model bazında değil genel anlamda yazdım. Umarım yaşamazsınız hiç sorun.Ama AMD nin daha çok ekmek yemesi gerek nvidia seviyesine gelmesi için yazılım alanında. Artık eskisi gibi değil deniyor ama forumun yazılım sorunlarını başlığını açtım şimdi: "Rx 6700xt oyun oynarken siyah ekran sorunu, AMD ekran kartı sürücü hatası " ilk sayfadaki hatalar örneğin. rx6700 sistem konusunda da bir çok şikayet mevcut. Sıcaklık konusunda amd ya da nvidiadan ziyade variant farkediyor zaten. Ama artık nvidia seviyesinde demek fazla iyimserlik olur yazılım için.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Model bazında değil genel anlamda yazdım. Umarım yaşamazsınız hiç sorun.Ama AMD nin daha çok ekmek yemesi gerek nvidia seviyesine gelmesi için yazılım alanında. Artık eskisi gibi değil deniyor ama forumun yazılım sorunlarını başlığını açtım şimdi: "Rx 6700xt oyun oynarken siyah ekran sorunu, AMD ekran kartı sürücü hatası " ilk sayfadaki hatalar örneğin. rx6700 sistem konusunda da bir çok şikayet mevcut. Sıcaklık konusunda amd ya da nvidiadan ziyade variant farkediyor zaten. Ama artık nvidia seviyesinde demek fazla iyimserlik olur yazılım için.
kuzenımde rx 570 kullanıyor. kaç yıldır yazılımsal bır sorun cıkmadı onun kartında. tabii şans faktörü de var işin içinde. ayrıca pcnin güvenliği ve yazılımsal problem çıkarmaması için orijinal ve lisanslı uygulamalar kullanmak bence şart oğlu şart.

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Yazılımsal sorundan kasıt örneklendirmem genelde hata üzerine oldu ama kastettiğim sürücü hatası değil aslında. Yeni bir oyun çıktığında hemen arka arkaya belki hergün nvidia sürücüleri düşmeye başlıyor. Yoksa zaten çalışmasına etkisi olsa kimse AMD almaz. O konuda bir gelişim göremedim. Son kullanıcı olarak sizlerin geri dönüşleri ile bu konuda geliştiklerini görürsem yeniden almayı düşünürüm. Ama nvidia psu nun canına okumaya niyetliyse çok güç çekecek göründüğü kadar ile yeni seri. Benim tercihim olmaktan uzaklaşır. bakalım 60 ve 70 serilerinde durum ne olacak. Bana hitap eden seriler onlar.

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam bizim gibi üçüncü dünya ülkeleri dışında doğru dürüst amd kullanan mı var. Adam asgsri ücret maaşının 3 te 2 ile en tepe nvdia kartı alıyor. Sen kaç asgari ücret ile alabilece bu kartı. Adamların amd umrunda değil miiletin çerez niyetin yeni ekran kartı değiştiği bir dğnyada bizde işte ayaklanacazda nvdia yola gelecek :) :) ya sistem toplayan influenzerlar bile amd ekran kartından başka ekran kartı ile sistem tıplayamaz hale geldi.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Bide 4000 serisi çıkınca 3000 serisinin fiyatını düşeceğini düşünenler var :D

Kışın ekran kartları bi %30 zamlansın bakalım nasıl sistem toplayacaklar :D

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Bide 4000 serisi çıkınca 3000 serisinin fiyatını düşeceğini düşünenler var :D

Kışın ekran kartları bi %30 zamlansın bakalım nasıl sistem toplayacaklar :D
Haksız da sayılmazlar, geçen kış 3060 lar 14-15 binlerdeydi, biz düşecek dediğimizde; siz daha bekleyin düşer, rahat 30 bini görecek diyenler de vardı.

Sonuç= dfs bilgisayar gigabyte 3060 7.500₺

7 ay önce en uygun 3060lı sistem 18-19 du. Şimdi 13-14 e denk geliyor, kampanyasız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri