Rehber Nzxt H5 Flow White | Noctua Nh-U12A | Noctua Nf-A12

MveA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
66
Merhaba arkadaşlar. Daha öncede bazı başlıklarda belirttiğim üzere Nzxt marka kasa ve Noctua marka fanlar ile ilgili bir setup oluşturmak istediğimi söylemiştim. Bugün itibariyle tüm parçaları toparlayıp birleştirdim ve kurulumu tamamladım. Öncelikle daha önceki başlıklardaki yorumlarımda kasa için hep Nzxt h510 şeklinde yanlış bilgi vermişim bunun için özür diliyorum. Kasa Nzxt H5 Flow White olacaktı. Sistemde kullandığım tüm parçalar ve parçalara ait linkler aşağıdaki gibi.

Setup içerisinde kullandığım parçalar:
- NZXT H5 Flow White Kasa

- MSI Mag B550 Tomahawk Anakart

- AMD Ryzen 7 5800X3D İşlemci

- ZOTAC RTX 3060 Twin Edge 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı

- GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3600MHz CL16 Ram

- Micron 1TB 3400 Serisi (Okuma 6600MB / Yazma 5000MB) NVMe M.2 SSD

- THERMALTAKE Toughpower GF3 850W Gold 80 Plus Full Modüler Güç Kaynağı (Sitesinde Mevcut Değil)

- NOCTUA NH-U12A İşlemci Soğutucusu

- NOCTUA NF-A12 Kasa Fanları

Öncelikle sistemde kullandığım hava soğutmanın işlemciyi soğutup soğutmadığı konusuna değinmek istiyorum. Birçok sıvı soğutma performansı ve hava soğutma performansını günlerce araştırdım ve bu soğutucunun en az 240mm sıvı soğutucular kadar iyi performans verdiğini, muadili hava soğutucuları ise deyim yerindeyse tokatlayıp geçtiğini sistem toplama ve ürün tanıtım videolarını izleyerek gözlemlemiş oldum. İlk deneyimimde de zaten bunu gördüm diyebilirim. İşlemci oyunlardaki bazı sahne geçişlerinde ise anlık olarak 70 derece üzerine çıksa da çok kısa sürede bu değerin altına inebiliyor ki bu da bence bu tarz bir işlemci için güzel bir değer. Bu tarz diyorum çünkü bu işlemci 100 MB'lık bir önbelleğe sahip ve dünyada ilk defa kullanılan bir teknoloji ile üretilmiş. Özetle ortalama sıcaklığın yükte 67 derecede olduğunu söyleyebilirim. Ben soğutma performansından memnun kaldım diyebilirim. Son olarak PBO aktif olduğunu da belirteyim.

Hava soğutma bloğundaki fanlar ile kasa fanlarının aynı özelliklerde olduğunu belirterek fan konusuna da giriş yapmak istiyorum. Öncelikle bu fanlar sanırım gördüğüm en sessiz fanlar. Hem de yüksek devirlerde dahi. 2 adet öne, 1 adet alta ve 1 adet arkaya olmak üzere toplamda kasa içerisine konumlandırdığım 4 adet fan (blok üzerindeki fanlar ile birlikte 6 adet) işlerini gayet iyi yapıyor diyebilirim. Alta konumlandırdığım fan hızını bir miktar yüksek tutarak (fanın konumlandırması açılı olduğundan ekran kartına direkt olarak hava üflüyor) ekran kartında 4 derecelik bir düşüş yakaladım. Yani bu noktada da gayet tatmin edici bir sonuç aldım diyebilirim.

Noctua markasına da biraz değinmek isterim. Malzeme kalitesi daha kutuyu ilk elime aldığımda kendini gösterdi. İşlemci soğutucusu kutusundan amd ve intel için braket, çoklayıcı kablo, termal macun ve vidalarını sıkabilmem için kaliteli bir tornavida çıktı. Kutu içeriği gerçekten çok iyiydi. Kurulum esnasında kutunun içerisinden çıkanlar dışında başka hiçbir alet edevata ihtiyaç duymadım. Kasa için kullanacağım fanların kutusu da yine aynı şekilde kaliteli ve tatmin ediciydi. Sonuç olarak gösterdiği performans, sessiz çalışması ve malzeme kalitesi konusunda benden tam not aldı diyebilirim.

Son olarak kasaya gelecek olursak hava akışı konusunda çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Malzeme kalitesi çok aman aman bir kalitede olmasa da gayet başarılı. Kablolama için geçiş noktaları gayet güzel. Kutu içeriği, montaj, genel görünüm ve kısa süre içerisinde yaptığım testler ile ilgili görselleri de aşağıya bırakarak konuyu sonlandırıyorum.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.44.jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.43 (3).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.43 (2).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.43 (1).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.43.jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.42 (3).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.42 (2).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.42 (1).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.42.jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.41 (2).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.41 (1).jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.41.jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.39.jpegWhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.38.jpeg

Not:Soldaki değerler Battlefield 5'e, sağdaki değerler PUBG'ye aittir.

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bu kasayı alacağım. Bu rehber o kadar işime yaradı ki.. alacağım ekran kartı 70 derecelerde çalışacağı için ekran kartına vuran fan benim için inanılmaz elzemdi.

Öncelikle bu rehber için çok teşekkürler. Kasanın ayaklarının kalitesi, saç kalitesinden memnun musunuz ?

Müsaitseniz size basit bir derdimi anlatmak istiyorum.

Şimdi ben ryzen 5 5600 işlemci alacağım. Bu işlemciyle de 2 k oyunlar oynayacağım. Oc yapma ihtimalim var. Bundan dolayı güzel bir soğutucuya ihtiyacım vardı. Noctua ve se 224 xts black arasında kalmıştım. Amazondan satın alacağım için stok sıkınıtısı da yaşadım bazen. Daha uygun fiyatlı olmasına ve yorumlardan anladığım kadarıyla 70 dereceyi geçmemesine bakarak se 224 xts black tercih ettim. Şimdi bu adamlar 1080p oynayıp öyle önermişler. Bu işlemciyle 2K oyunlar oynarsam eğer sizce bu soğutucular yeter mi ?

Şimdi asıl soruya geliyorum.
Çok sıcak bir yerde yaşadığım için kasanın her yerine fan katmak zorundayım. Bundan dolayı kasanın üstüne full fan koyacağım. Sonra aklıma şöyle bir fikir geldi. Sıvı soğutmalarda ki fan içerde ki havayı dışarı atarken aynı zamanda işlemciyi de soğutuyor. Ben de dedim ki ben zaten airflow için uğraşıyorum ayrı ayrı fan alacağıma bir tane sıvı soğutucu alıp kasanın üst kısmına koyarım. Hem işlemci ısınma derdi kalmaz hem de içerde ki hava dışarı çıkar. Bir de argb aldım mı ohh tam istediğim gibi olur.

Tabi bunu işin bilmeyeni olarak düşündüm. Siz daha iyi biliyor olabilirsiniz. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce doğru düşünmüş müyüm ? Böylesi daha mı uygun fiyatlı olur ?
Eğer sıvı soğutucu olmadan da benzer performans alıp daha uygun fiyatı yakalarsam aynen sizin gibi yaparım. Fakat durum aksi ise sıvı soğutma yapacağım sanırım.

NZXT H5 flow vs Corsair 4000D?

Son düzenleme:
KS

MveA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
66
Konunun size yardımcı olmasına sevindim. Şu ana kadar ben sıcaklık konusunda herhangi bir sorun henüz yaşamadım. Tabii havaların bulunduğum şehirde mevsim normallerinin altında kalması, sıcaklık durumuna bir etken mi? kesinlikle bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında aynı setup ile zalman marka 240mm sıvı soğutucu kullandım ve performans olarak bir tık daha iyi verim aldım diyebilirim. Erindiğim içinde tekrar sökmedim kasadan. Havanın sıcak olduğunu da hesaba katarsak OC sonrası bahsettiğimiz soğutucuların performansı yeterli kalır mı bilemiyorum. Ancak kasa ve kasanın hava akışı ile ilgili hiçbir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Diğer kasa içinde kullanıp tecrübe edenler eminim bir şeyler yazacaktır. Son olarak zalman performansı için aşağıdaki konuya bakabilirsin.

Not: Malzeme kalitesi gayet başarılı. Öyle yamulup bükülecek bir incelikte değil.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri