oc genie 4 kapanınca eski haline dönmüyor

talhayigitsel24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar iyi günler biosda gezerken oc genie 4 diye birşey gördüm açıp denemek istedim sonrasında kapatınca işlemci eski haline dönmedi biosdan ayarları sıfırlamama rağmen değişiklik yok yardım edebilecek var mı?  Sistemim:Msi Rx580 8gb,Amd Ryzen3 3300x,8x2 16 gb 3000 mhz ram,Msi B450m-a pro max

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ayarınızı sıfırlayıp kaydet deyip çıktığınızdan emin misiniz? Eğer böyle yapmıyorsanız ayar aktif olmaya devam eder. BIOS pilinizi söküp deneyebilirsiniz sıfırlama işlemi için eğer işe yaramadıysa bu dediğim yöntem. Pili sökün sistem kapalıyken sonra 30 sn. bekleyip geri takın hepsi bu kadar BIOS sıfırlanır bu şekilde.

KS

talhayigitsel24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS ayarınızı sıfırlayıp kaydet deyip çıktığınızdan emin misiniz? Eğer böyle yapmıyorsanız ayar aktif olmaya devam eder. BIOS pilinizi söküp deneyebilirsiniz sıfırlama işlemi için eğer işe yaramadıysa bu dediğim yöntem. Pili sökün sistem kapalıyken sonra 30 sn. bekleyip geri takın hepsi bu kadar BIOS sıfırlanır bu şekilde.

hocam kaydedip çıktım her türlü farkeden bişey yok yine 3.80 yerine 4.30 larda çalışıyo bios pilinide çıkartamadım bi türlü vidanın ucuyla denesem bişey olur mu?

KS

talhayigitsel24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
3300X işlemcisi zaten 4.30GHz hızında çalışan bir işlemci bunda bir sorun yok ki. https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-3-3300x bakın burada yazıyor baz olarak 3.80GHz hızında çalışıyor ve gerek duyduğunda işlem gücüne bağlı 4.30GHz hızına kadar çıkabiliyor ki buda gayet normal zaten olması gereken bu.

öyle zaten ama boşta 4.30 ile çalışınca sıcaklık çok farkediyo

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
boşta olduğundan emin misiniz? Bazen tek bir çekirdeğe yük biner bir şekilde o frekansı doğrudan 4.3 yapar ama aslında genelde boşta olan işlemcide arka planda bir çekirdek 4.3ghz hızında çalışıyor olabilir. HWMonitör ile kontrol edin derim.

KS

talhayigitsel24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
boşta olduğundan emin misiniz? Bazen tek bir çekirdeğe yük biner bir şekilde o frekansı doğrudan 4.3 yapar ama aslında genelde boşta olan işlemcide arka planda bir çekirdek 4.3ghz hızında çalışıyor olabilir. HWMonitör ile kontrol edin derim.

yani dediklerinizinden pek bişey anladığım söylenemez ama biosun her yerinde 3800 mhz olarak gözüküyo

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bana sistemde hiçbir ekstra yazılım arka planda dahi çalışmıyorken HWMonitör yazılımını indirip çekirdek frekanslarınızı gösteren SS atar mısınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri