Occt Test Crash Hakkında

kefer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Selamlar herkese,[/font][/size]

[size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Bilgisayarım bazen after effects'te render alırken ya da bazı oyunlarda örneğin rust serverlarına bağlanırken kendi kendine kapanıyordu bazen yeniden başlatıyordu bazen de sadece siyah ekran olup kalıyordu ben kasadan yeniden başlatıyordum. Ben de donanımsal test yapmaya karar verdim ilk olarak ekran kartından şüpheleniyordum occt v6.2.0 programından 5 dakika ekran kartı testi yaptım hiç bir sorun olmadı. Sonrasında cpu testi yaptım testin 2. dakikasında 88-90derece arasında pc siyah ekrana düştü kasadan yeniden başlattım. Sonrasında da power testini başlattım saniyesinde pc kendini yeniden başlattı.

Power testinde böyle bir sonuç almak kesinlikle psuda sorun var mı demektir.

Cpu yanlış bilmiyorsam 100 derecelerden sonra kendini korumaya almak için kapatmaz mı 90 derecede kapanması ne anlama geliyor sanki bu da psu ile alakalı olabilir mi ?

Ekran Kartım : Gtx 1060 3gb

İşlemci : Ryzen 5 1600x

Psu Corsair VS600 600w 80+

yardımlarınızı bekliyorum.

[/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birkaç şeyden şüpheleniyorum.

• Birincisi ısı ki 100 derece diye belli bir kalıp yok anakartına göre o sınır 90 veya bazen 80 derece olabiliyor. Tavsiyem macun yenilemesi ve genel toz temizliği yapın.
  • İkinci şüphelendiğim şey ekran kartı. Kart ısısı veya genel güç sorunlarıda bu yaşadığınız şeye sebep olur ki siyah ekrana düşme genelde kart odaklı sorun olma ihtimalini yükseltiyor. Tavsiyem ilk önce kartın güç kullanımını herhangi bir yazılımdan MSI AF olabilir EVGA Precision X1 veya başka bir yazılım olabilir 10% dilimler ile düşürüp tekrar test edin. İşe yararsa kartı açıp onunda temizliğini yapıp macun yenilemesi yapın.
  • PSU sorunu direkt kapanmalara ve reset işlemlerine sebep olur bir arıza varsa üründe. 600W iyi bir marka ürün güç odaklı değil ürün odaklı sorun olabilir.
  • Son aklıma gelen şey ise anakart veya RAM sorunları. Önce birden fazla RAM modülünüz varsa önce anakarttan XMP OC porifilini devre dışı bırakıp sonra anakartta farklı soketlerde XMP açık ve kapalı deneyin. İşe yaramaz ise belleği eski yerine alıp BIOS güncellemeniz varsa yapın. 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri