Hocam selamlar, zarar görmez.OCCT testi yapıp sorun var mı bakmak istiyorum, bu testi yaparken ekran kartım veya işlemcim zarar görür mü?
Sağolun yardımcı olduğunuz için hocam, ya bazı forumlarda yüksek sıcaklık uyguluyor program işlemciniz ve ekran kartınız yanabilir, bozulabilir, zarar görebilir dediler ondan buraya sorayım dedimHocam selamlar, zarar görmez.
Fakat testleri her bir bileşen için yapıp sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririm. Parçalar test edilirken farklı içeriklerle doldurulup meşgul ediliyor. Çekebileceği maksimum gücü çekmesi için. Reset atmazsanız bazı kalıntılar kalabilir.
İşlemcinizin soğutucusu nedir? Biz yine tedbirimizi alalım isterseniz.Sağolun yardımcı olduğunuz için hocam, ya bazı forumlarda yüksek sıcaklık uyguluyor program işlemciniz ve ekran kartınız yanabilir, bozulabilir, zarar görebilir dediler ondan buraya sorayım dedim
Hocam macunları bir seneyi geçti valla yenilemedim yenilerim hemen bugün ama, soğutucum da Hyper 212 spectrum canlı yani , eğer dediğiniz gibi tek tek denersem o şekil sorun çıkmazsa yapayım, ben format attım iki gün oluyor, format atmadan önce drop ve fps düşüşü yaşamiyordum ama formattan sonra oyunlarda drop ve anlık FPS düşüşü oluyorİşlemcinizin soğutucusu nedir? Biz yine tedbirimizi alalım isterseniz.
Eğer güçsüz bir soğutucu ve 6-7 aydır yenilenmeyen termal macunlara sahipseniz oyunda bile yanabilir. OCCT dışında bir sorundur bu çünkü.
Bir de parçalarınızı tek tek test edin hocam. Toplu test seçenekleri de kısıtlıydı diye hatırlıyorum ama. Hepsini birlikte test ederseniz fanların itiş gücü düşükse içeride hava hapsolup sıcaklık tahliye olmaz. Ama parçaları tek tek test etmekte bir sakınca yok.
Macunu yenileyin sonra deneyin hocam. 1 senelik macun siz günlük ortalama 2-3 saat oyun oynadıysanız erimiş gitmiştir o. İyice temizlik yapın, kasanıza hava tutabiliyorsanız iyi olur, alkol bazlı solüsyonlarla silin, fanlarınızı temizleyin, sonrasında OCCT yaparsınız. Toz en büyük düşmanı maalesef sistemlerin.Hocam macunları bir seneyi geçti valla yenilemedim yenilerim hemen bugün ama, soğutucum da Hyper 212 spectrum canlı yani , eğer dediğiniz gibi tek tek denersem o şekil sorun çıkmazsa yapayım, ben format attım iki gün oluyor, format atmadan önce drop ve fps düşüşü yaşamiyordum ama formattan sonra oyunlarda drop ve anlık FPS düşüşü oluyor
Macunu yeniliyorum hocam , işlemcim Intel i5 9400f , valla günlük baya kullanıyorum, değişmedim iki sene oldu belki de valla rahat oldu hatta , iyi bir temizleyeyim yazayım size burda mısınız siz ?Macunu yenileyin sonra deneyin hocam. 1 senelik macun siz günlük ortalama 2-3 saat oyun oynadıysanız erimiş gitmiştir o. İyice temizlik yapın, kasanıza hava tutabiliyorsanız iyi olur, alkol bazlı solüsyonlarla silin, fanlarınızı temizleyin, sonrasında OCCT yaparsınız. Toz en büyük düşmanı maalesef sistemlerin.
İşlemci soğutucunuz iyi, işlemciniz de 14900k veya 9950x vb. değilse soğutur.
İşlemcinizi soğutmaya yeterli bir soğutucunuz var sorun yok. Yazabilirsiniz tabi.Macunu yeniliyorum hocam , işlemcim Intel i5 9400f , valla günlük baya kullanıyorum, değişmedim iki sene oldu belki de valla rahat oldu hatta , iyi bir temizleyeyim yazayım size burda mısınız siz ?
Hocam macunu yeniledim her şeyi güzel taktım yerleştim, pcyi açıyorum 10-15 saniye çalışıyor sonra yeniden kapanıp açılıyor sürekli bunu yapıyor, neden acaba ?İşlemcinizi soğutmaya yeterli bir soğutucunuz var sorun yok. Yazabilirsiniz tabi.
Ben olmasam bile macun yenileme, temizlik işleriniz bittikten sonra occt sonuçlarınızı paylaşırsanız yine ilgilenir bilgili arkadaşlar. Yeni bir konu da açabilirsiniz sonradan test sonuçları için. Beni de etiketleyebilirsiniz.
Şimdiden temizliğin verdiği rahatlığı hissediyorumKolay gelsin <3
tamam tamam açıldı hocam hallettim , test yapmadan şimdi denesem mi belki macundan doalyı fps düşüp drop giriyorduMacunu doğru, yeterli, taşmadan sürdüğünüze emin misiniz hocam? Çektiğiniz pimleri doğru şekilde taktığınıza emin misiniz?
Sıcaklık yükselip limit değere gelince bilgisayar kapanıyor olabilir. Fanların kesintisiz döndüğünden emin olun. Anakarta bağladığınız fan pinlerinin doğru oturduğundan emin olun. Örneğin anakartta 3 pinli cpu fan vardır sizin 2 pini kullanmanız gerekiyor onların yeri doğru mu?
Bunun dışında isterseniz sistem açılmadan önce bios'a girip bios üzerinde işlemci sıcaklığınıza bakabilirsiniz. Değişim oluyor mu ya da boştayken 70-80 dereceleri görüyor mu? Eğer sıcaklıklar böyleyse ve tüm bağlantılarınız doğruysa macunun tarihi geçmiş olabilir. Eskiden kullandığınız bir macun ise 2 sene sonra kapalı bile tutsanız bozuluyor maalesef.
Bunun dışında kasanın güç kablosunun tam oturduğunda, ekran kartının pinine tam oturduğundan, ekran kartı kablosunun tam oturduğundan, fazladan takılı olan kabloları da çıkarıp denemenizi öneririm.
Önce oyunlarda da deneyebilirsiniz. MSI Afterburner kurulu ise çok iyi bir şekilde takip edersiniz. Eğer drop devam ederse neyden kaynaklandığını da görebiliriz.tamam tamam açıldı hocam hallettim , test yapmadan şimdi denesem mi belki macundan doalyı fps düşüp drop giriyordu
msi after burner programını kuruyorum şimdi hocam , ordan sorunun nerde olduğunu nasıl anlayabiliriz ki ?Önce oyunlarda da deneyebilirsiniz. MSI Afterburner kurulu ise çok iyi bir şekilde takip edersiniz. Eğer drop devam ederse neyden kaynaklandığını da görebiliriz.
İşlemci kullanımlarınız, işlemcinin mhz değerleri anlık olarak sıçramalar yapıyorsa oralarda drop girdiği söylenebilir. Aynısı ekran kartı değerleri, ram kullanım miktarı, sıcaklık değerlerindeki değişimler gibi değerler az çok anlatır sorunu. Eğer gözünüzle takip edemediğiniz noktalar varsa kayıt altına alabilirsiniz.msi after burner programını kuruyorum şimdi hocam , ordan sorunun nerde olduğunu nasıl anlayabiliriz ki ?
Hocam burda mısınız ?İşlemci kullanımlarınız, işlemcinin mhz değerleri anlık olarak sıçramalar yapıyorsa oralarda drop girdiği söylenebilir. Aynısı ekran kartı değerleri, ram kullanım miktarı, sıcaklık değerlerindeki değişimler gibi değerler az çok anlatır sorunu. Eğer gözünüzle takip edemediğiniz noktalar varsa kayıt altına alabilirsiniz.
Pc hocası youtube kanalında şöyle kısa bir video ile anlatılmış:
Yardımı olmazsa başka videolara da bakabilirsiniz basit bir şey zaten. Size kayıt sonunda .txt formatlı bir dosya veriyor ve kullanım değerlerinizi dakikasına kadar not edebiliyor.
Buyrun hocam burdayımHocam burda mısınız ?
Hocam Instagram adresimi versem ordan yazar mısın occt testi yapsak ? Valla FC 25 oynayamiyorum kafayı yedim sürekli drop ve fps düşüşü oluyor yaBuyrun hocam burdayım
Olur yazın hocam ben de size yazayımHocam Instagram adresimi versem ordan yazar mısın occt testi yapsak ? Valla FC 25 oynayamiyorum kafayı yedim sürekli drop ve fps düşüşü oluyor ya
Tamamdır hocam buyrun hesabım bu @mstfens61Olur yazın hocam ben de size yazayım