Öneri Okul Ağırlıklı, Oyun Soslu Dizüstü Bilgisayar Önerisi

2lattesn0foam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Intel Core I5-1035G1
Ekran Kartı
Nvidia GeForce MX330
Hocalarım malumunuz bir kaç aya okullar açılmakta ve üniversiteye geçiyor olmanın heyecanıyla okulda ihtiyaçlarımı karşılaması ve arada bir "light gaming" için laptop tavsiyelerinizi rica ediyorum. Kriterlerinin aşağıda listelediğim gibi olmasını rica ediyorum ancak alternatif önerileriniz veya aşırı bulduğunuz, değiştirilmesi gereken hususlar varsanız belirtmenizi rica edeceğim.

Pil ömrü uzun olsun ve ürünün genel kullanım ömrü uzun olsun
Ağırlığı olabildiğince az olsun
Malzeme kalitesi yüksek olsun
Aşırı ısınma vb. sorunlarla uğraştırmasın
En az 512 GB, tercihen 1 TB depolama alanı bulunsun
8 GB RAM artık standart olmakla beraber 16 GB RAM, makul fiyatta ise tercihimdir
Mortal Kombat X ve Oblivion başta olmak üzere düşük görüntü kalitesinde olsa da oyunlarda akıcı bir biçimde performans alabileyim
Müzik prodüksiyon/kayıt programları ve Amfi/Pedal/Kabin Simülasyon "Plugin"lerini (olabildiğince) sorunsuz çalıştırabilsin

Fiyat bandında 30.000 TL gibi bir noktaya çıkabilirim ve biraz üstünü de zorlayabilirim. Oyun için oldukça güçlü ayrı bir masaüstü kurmayı düşünüyorum o sebeple oyun mevzusu işin tadı tuzundan ibaret. Müzik prodüksüyonu/kaydı ise sadece yazdığım parçaları amatör de olsa kayıt altına almak ve aranjelerde bulunmak için kullanacağım. Mevcut dizüstü bilgisayarım I5-1035G1 işlemci, MX330 ekran kartı ve 8 GB RAM sahibi ancak ömrünü tamamlama noktasına geldi yavaş yavaş. Acer'ın Aspire 3 modeli (yanlış hatırlıyor olabilirim.) ve aynı modelin güncel halini almak da aklımdan geçti lakin daha iyi bir şey alma şansım varsa üstün bir cihazı tercih ederim. Şimdiden teşekkürler hocalarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri