Okul Hayatımla Ilgili Problemi Size Danışmak Istiyorum

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Arkadaşlar selam 17 yaşındayım ve, 7 sınıfa gidiyorum yasal olarak şu anda neden 7 sınıfa gidiyorum kalmadım sınıfta kalmadım bunu bilin yeterli, 5 sınıfa geçtiğim de yaşıtlarım benimle alay etti aşağıladılar dalga geçtiler psikolojimi iyice bozdular, ve ben de bıraktım ve 3 sene okumadım, ama pandemiden dolayı 7 sınıfa kadar geçtim. Şimdi açık öğretimden tekrar başlasam üniversiteye kadar okusam bitirebilir miyim mümkün mü yapamam diye çok korkuyorum, hayatım da okumaktan başka çarem yok evet. Elim yüzüm düzgün kibarım, insanları kırmayı sevmem, genellikle ben kırılırım, çok duygusalım, hiçbir şeyi hatırlamıyorum ne çıkarma ne bölme ne kesirler falan, okumakta istiyorum sizce bu açıkları kapatabilmem mümkün mü veya nasıl kapatabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Alay etmeyin.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Arkadaşlar selam 17 yaşındayım ve, 7 sınıfa gidiyorum yasal olarak şu anda neden 7 sınıfa gidiyorum kalmadım sınıfta kalmadım bunu bilin yeterli, 5 sınıfa geçtiğim de yaşıtlarım benimle alay etti aşağıladılar dalga geçtiler psikolojimi iyice bozdular, ve ben de bıraktım ve 3 sene okumadım, ama pandemiden dolayı 7 sınıfa kadar geçtim. Şimdi açık öğretimden tekrar başlasam üniversiteye kadar okusam bitirebilir miyim mümkün mü yapamam diye çok korkuyorum, hayatım da okumaktan başka çarem yok evet. Elim yüzüm düzgün kibarım, insanları kırmayı sevmem, genellikle ben kırılırım, çok duygusalım, hiçbir şeyi hatırlamıyorum ne çıkarma ne bölme ne kesirler falan, okumakta istiyorum sizce bu açıkları kapatabilmem mümkün mü veya nasıl kapatabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Alay etmeyin.
Alay edilecek birşey yok. Düzgün bir program yapıp ona uyarsanız eksiklerinizi rahatça kapatırsınız. Sadece insanları umursamamayıda öğrenmeniz gerekiyor.

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Alay edilecek birşey yok. Düzgün bir program yapıp ona uyarsanız eksiklerinizi rahatça kapatırsınız. Sadece insanları umursamamayıda öğrenmeniz gerekiyor.
çok takıntılıyım, en kötü huyum bu, dershanelere falan gidiyorum onlar diyor ki senin açığını kaptamamıza garanti veremiyoruz diyo, ondan çok tedirgin oluyorm hevesim kırılıyor ne yapacağımı bilmiyorum.

QuickEK

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
144
çok takıntılıyım, en kötü huyum bu, dershanelere falan gidiyorum onlar diyor ki senin açığını kaptamamıza garanti veremiyoruz diyo, ondan çok tedirgin oluyorm hevesim kırılıyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Herşey sende bitiyor, kimseyi takmadan derslerine odaklan. Halam normalde ilkokul mezunu ama 40 yaşında açıktan ortaokulu ve liseyi bitirdi. Geç olsun güç olmasın. Gayret edersen yaparsın.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Benim zamanımda dershanelerin doğru düzgün hiçbir etkisi olmuyordu zaten. Tek yaptıkları hızlandırılmış şekilde anlatıp müfredatın önünden giderek ailelerin gözünü boyamaktı. Şuan ki dershanelerin de pek bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Sizin yapmanız gereken bıraktığınız yerden başlayarak temeli attıktan sonra eksikleriniz üzerine yoğunlaşmak. Zaten tamamen unutmuş olsanız bile belli bir süre çalışmadan sonra temel düzeyi halledersiniz asıl konulara geçmeye başlarsınız. Ben bu şekilde düşünüyorum açıkcası.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Bir sureden sonra dediğiniz şeyler mümkün olmuyor açıktan okuyacaksanda özel dersler alman lazım ama etüt e değil ortada alay ederler

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Keşke bırakmak yerine başka okullara falan baksaydınız, ciddi şekilde derslere başlayacaksanız madem önce kalan sınıfınızı bitirmeye odaklanın. Dershane sana zaten hep klasik cevaplar verir, sen yapabildiğince evde kendini geliştirmeye bak yt'de vs. vardır konular onları dene, sonra arkasından dershaneye gitmene devam edersin, devletin verdiği kurslar varsa onlara git. Lise için açıktan okumak sırf torpil kankam, yardımcı olursalar gayet seri geçersin. Ama torpil olmadan durmadan derslere girip sınavlarıyla uğraşabilirsin, onun kredi sayısı falan vardı onları geçmen gerek vs. öyle sınıf atlayacaksın diye biliyorum, orası sıkıntı ama sınav zamanı gelmeden durumunu açıklarsan hocalar yardım eder sana. Benim annem denedi liseyi açıktan 2-3 sene, gitti ilk zamanlar derslere giriyordu sonra hiç yapamıyordu. Orada onların yaşlarında baya insan varmış, hocalar boostladı hepsini direk şimdi lise mezunu 1-2 sene falan oluyor sen düşün. Daha gençsin baya bunları yapabilirsin, en azından askere gidene kadar lise mezunu olmaya çalış.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri