Olağanüstü yavaşlık %100 Disk %66 Bellek %40 Cpu problemleri

Burak Üstündağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım önceden aşırı ısınma probleminden dolayı servise gitti anakartı değişip geri geldi o gün bugündür ufaktan yavaşlamaya başladı adım adım ama artık bu yavaşlama herhangi bir tarayıcı açtığımda bile olmaya başladı. Bunun sebebi ilk önce %100 disk problemi idi ancak bu problem için bütün çözümleri denememe rağmen çözülmedi. Bunun yanında açılışta da bilgisayar %100 disk olarak açılıyordu ancak belirli bir uygulama yapmıyordu bu kullanımı sürekli uygulamalarda atlama yapıyordu. Bunun ardından CPU ve Bellek de sürekli dolu olarak göstermeye başladı uygulamadan uyulamaya geçişlerde dahi kasmalar ve fare hareketleri bile ağır çekim olmaya başladı. Bellek hiç bir şey açık değilken %66 yani tam olarak ekstra eklenen (8 GB) bellek boyutu kadarı dolu gözüküyor. İşlemcide aynı şekilde ortada bir şey yokken çok fazla kullanım gösteriyor bazen düşşede ortalama %40 oluyor.

Şimdi benim sorum bu sorunlar teknik bir arıza mı yoksa yazılımsal bir problem mi yada yalnızca virüs mü bu konuda düşüncelerinizi varsa önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca bilgisayarım ve özellikleri bunlar.
  • Marka Model : ASUS X550VX-XX147D
  • İşlemci : 6.Nesil Intel Core i7-6700HQ Processor 6MB Cache (2.6 GHz. up to 3.50 GHz)
  • Sabit Disk : 1 TB 7200 RPM HARD DISK
  • Ekran Kartı : 4 GB HARİCİ DDR5 128 BİT NVIDIA GeForce GTX950M
  • Bellek(RAM) : 12 GB DDR4 (4 GB DDR4 2133 MHz. + 8 GB DDR4 Kingston bellek)

KS

Burak Üstündağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet.

windows bellek tanılama ile kullanılan bellek alanını 3000 civarına çekebildim ancak stabil değil eklemek istedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 10 kullanıyorsunuz 100% disk kullanımı normal değil ama disk kullanımı Windows 10 için yükseklerde çalışması normal. SSD bunu çözer, ve RAM 'leriniz farklı modüller, buda stabil çalışmasını engeller boyut olarak kullanırsınız ama performanslı olmazlar yavaşlık nedenine bir etken ama tek sorun değil. Windows 'ta bazı ayarlar sistemi ve genel performansı dengeler ama kesin çözmeyebilir. Kesin çözüm SSD + aynı modül RAM ve bir kaç ayar. Şunları bir deneyin öncelikle Windows 'ta bulunan gereksiz kullanmadığınız programları kaldırın, sonrasında başlata Hizmetler yazın ve açılan pencerede dmwappushservice bu ve kullanmıyorsan Fax ve XBox yazan servislere çift tıklayın önce çalışıyorsa durdurun sonra Başlangıç türü ayarını devre dışı yapın. Sonra başlata sistem yapılandırması yazın girin ve açılan pencerede Önyükleme sekmesinde GUI önyüklemesi yok kutusunu işaretlerin yanında Zaman aşımı bölümü var oraya 3 yazın ve Gelişmiş Seçenekler ayarları var ona tıklayın ve İşlemci Sayısı bölümü var burada işlemciniz kaç çekirdek ise toplam çekirdek sayınız Hyper T. dağil seçin ve tamam deyin. ve Hizmetler sekmesine gelin ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin ve burada kalan hizmetlerden Antivirüs ve E.Kartı hizmetleri (NVIDIA veya AMD yazan) gibi olanlar hariç kullanmadığınız tüm hizmetlerdeki kutuları boş bırakın tik olmayacak yani. Sonra Başlatma sekmesine gelin ve Görev Yöneticisini Aç deyin Görev Yöneticisi açılır ve buradan başlangıçta çalışmasını istemediğiniz programları devre dışı bırakın. Sonra başlata %temp% yazın ve girin açılan klasörün içini komple silin bazıları silinmez ise sorun yok onları geçin ve aynı şeyi %WinDir%\Prefetch\ bu klasör içinde yapın. Daha sonra sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun ve Sistemde virüs taraması yapın ve birde HDD kullandığınız için Disk Birleştirme yapın iIObit Smart Defrag bu program gayet yeterli ve performanslı disk birleştirme yapıyor Bu linkteki videodan programın kullanımını öğrenebilirsin. Bunları dene ve sonuca bak aynı ise benden bu kadar.

KS

Burak Üstündağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sonuçlar aynı dediğiniz herşeyi yaptım ancak disk kullanımı yine açılışta ve ara ara %100 oluyor. Sıkıştırılmış bellek kullanımı ilk açılışta az olmasına rağmen bilgisayar kendine geldikçe kademe kademe arttı, kullandıkçada artıyor. SSD bellek probleminede çözüm getirmeyecektir sanırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynen ama şöyle birşey deneyebilirsin HDD 'ye yük olan bellek bölümünü azaltabilirsin. Tavsiye edilen bir ayar değildir ve en az 32 GB bellek varsa sistemde HDD 'ye bellek alanı açmazsın ki yavaşlama yapmasın. Biraz profesyonel istersen anlatabilrimi ama tavsiye etmem söylediğim gibi yüksek bellek olan PC lerde yapılır bellek tek başına herşeyin altından kalkabilecek kadar çoksa HDD 'ye artık sen bellek yönetimine karışma denir.

KS

Burak Üstündağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer bellek üzerinde sıkıştırılan alan azalacaksa olabilir çünkü şuan dediğim gibi %100 disk dışında bir tek sıkıştırılan bellek sorunu kaldı gereksiz yere kullanılan alan gibi kasmalara yol açıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Komple kapatırsak sorun çıkabilir, yapılandıralım daha iyi olur. Bu linkte sana hazırladığım resimdeki ayarları yap ve bak bakalım sonuç aynımı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri