Öncelikle merhaba durumumu detaylıca anlatmak istiyorum
İtopyadan bir hazır sistem sipariş etmiştim 20 gün kadar oluyor geleli de 2 hafta olacak
Sistem
CPU- İ5 13400f
GPU- Asus Dual RTX 4070 12GB
Anakart- Asus B660M-K
Ram- Corsair 16x2 DDR4 3200Mhz CL16
PSU- Thermaltake TR2S 750W
şimdi arkadaşlar genel olarak memnundum ilk başta çünkü karşılaştırmamıştım
daha sonrasında bilgisayarın oyun performansını, Youtube'daki aynı CPU ve GPU ile oyun testi videolarıyla karşılaştırdığımda bende bir problem olduğunu görmeye başladım.
Örnek vermek gerekirse özet olarak ben her oyunda o videolara göre %20-40 civarı bir FPS kaybıyla oynuyorum
Mesela GTAV de adamın min FPS 115 civarı Max FPS 190 falan oluyor bende durum 80-170 civarı
bu story için
Battlefield 2024 için konuşmam gerekirse adam Ultrada 180 civarını görüyor ben 140-150 falan daha çok ve 100 altına düşüyorum adam düşmüyor
daha da kafamı bozan şeylerden biri Forest 2 adamın 100-150 civarıyken
benim 70-125 civarı olması ki o 100 üstünü de pek tutamıyorum genelde 100 civarında ve altına düşüyor.
genel olarak bir performans kaybı olduğuna ikna oldum
arkadaşımda 6700XT i5 12400f lik sistem var o GTA da benle aynı performansı alıyor gibi hatta daha stabil belki Online Mod için
bir problem de şu belki yardımcı olur anlamanıza problemi ben anlam veremedim çözüm bulamadım
DLSS açıyorum bf 2042 ve forestta nerdeyse hiçbir etki, performans artışı alamıyorum hatta Forestta FPS düşüyor
arkadaşım RTX 4060 ile DLSS Quality de Bf 2042 de 180 leri görürken ben performansta falan bile o fpsleri anca alıyorum o da sabit değil zaten
DLSS açıyorsun ama açılmıyor resmen
Ultra performans yapsam da quality yapsam da pek bir şey değişmiyor.
Forestte en low ayar ve en ultra ayarda fps aynı değişiklik yok
sıcaklıklarda bir problem yok.
CPU kullanımın da aynı dolayısıyla genelde %40 50 civarında bu oyunlarda %80 üstünü gördüğünü hatırlamıyorum.
ama problem şu Youtube testinde izlediğim adamın GPU genelde %90 üzzeri benim ise hep daha düşük
adam ne alıyorsa GPU kullanımında ben azını alıyorum ve buna çözüm bulamadım
Furkmark testinde falan GPU %98 TDP ye falan ulaştı yeterli gücü çekebiliyor demek mi oluyor bu
Önceki Nvidia sürücülerinde vs. de denedim
Ekran kartını çıkarıp takıp, diğer güç kablosuyla da denedim ama yok
Anakart veya PSU üzerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum şu an
günlerdir araştırıyorum konu açıyorum farklı yerlerde de ama çözüm bulamıyorum. Garantiye göndersem uzun sürecek
bir çözüm buluverelim bana
bir sorun olduğunu ve nerde olduğunu anlasak o da yeter
İtopyadan bir hazır sistem sipariş etmiştim 20 gün kadar oluyor geleli de 2 hafta olacak
Sistem
CPU- İ5 13400f
GPU- Asus Dual RTX 4070 12GB
Anakart- Asus B660M-K
Ram- Corsair 16x2 DDR4 3200Mhz CL16
PSU- Thermaltake TR2S 750W
şimdi arkadaşlar genel olarak memnundum ilk başta çünkü karşılaştırmamıştım
daha sonrasında bilgisayarın oyun performansını, Youtube'daki aynı CPU ve GPU ile oyun testi videolarıyla karşılaştırdığımda bende bir problem olduğunu görmeye başladım.
Örnek vermek gerekirse özet olarak ben her oyunda o videolara göre %20-40 civarı bir FPS kaybıyla oynuyorum
Mesela GTAV de adamın min FPS 115 civarı Max FPS 190 falan oluyor bende durum 80-170 civarı
bu story için
Battlefield 2024 için konuşmam gerekirse adam Ultrada 180 civarını görüyor ben 140-150 falan daha çok ve 100 altına düşüyorum adam düşmüyor
daha da kafamı bozan şeylerden biri Forest 2 adamın 100-150 civarıyken
benim 70-125 civarı olması ki o 100 üstünü de pek tutamıyorum genelde 100 civarında ve altına düşüyor.
genel olarak bir performans kaybı olduğuna ikna oldum
arkadaşımda 6700XT i5 12400f lik sistem var o GTA da benle aynı performansı alıyor gibi hatta daha stabil belki Online Mod için
bir problem de şu belki yardımcı olur anlamanıza problemi ben anlam veremedim çözüm bulamadım
DLSS açıyorum bf 2042 ve forestta nerdeyse hiçbir etki, performans artışı alamıyorum hatta Forestta FPS düşüyor
arkadaşım RTX 4060 ile DLSS Quality de Bf 2042 de 180 leri görürken ben performansta falan bile o fpsleri anca alıyorum o da sabit değil zaten
DLSS açıyorsun ama açılmıyor resmen
Ultra performans yapsam da quality yapsam da pek bir şey değişmiyor.
Forestte en low ayar ve en ultra ayarda fps aynı değişiklik yok
sıcaklıklarda bir problem yok.
CPU kullanımın da aynı dolayısıyla genelde %40 50 civarında bu oyunlarda %80 üstünü gördüğünü hatırlamıyorum.
ama problem şu Youtube testinde izlediğim adamın GPU genelde %90 üzzeri benim ise hep daha düşük
adam ne alıyorsa GPU kullanımında ben azını alıyorum ve buna çözüm bulamadım
Furkmark testinde falan GPU %98 TDP ye falan ulaştı yeterli gücü çekebiliyor demek mi oluyor bu
Önceki Nvidia sürücülerinde vs. de denedim
Ekran kartını çıkarıp takıp, diğer güç kablosuyla da denedim ama yok
Anakart veya PSU üzerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum şu an
günlerdir araştırıyorum konu açıyorum farklı yerlerde de ama çözüm bulamıyorum. Garantiye göndersem uzun sürecek
bir çözüm buluverelim bana