Ölü Piksel Iadesi Sorunu

sizce ne yapmalı

• Kullanılan toplam oy
    4

süleyman123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba arkadaşlar uzun araştırmalar yaptım ve fikir danışmak istiyorum başımdan geçenler ve bu konudaki örnek kanunlar gibi bir özet geçeyim bu konuda düşüncelerinizi beklerim
asus rog strix xg27ucg model monitör ürünü hepsiburada sitesindeki vizyonbilgisayar dan satın aldım ürün geldi hemen kutusundan çıkarıp direk piksel testini yaptım ölü piksel çıktı
kendilerine üç adet farklı beyaz yeşil kırmızı tonlarda belirgin şekilde görünen net bir şekilde ölü piksel resimlerini ilettim ama bana bunu kabul etmediğini eskiden iptal edilmiş bir kalite kanunu öne sürerek iptalini kabul etmedi yani şu mesele örnek:
(Mahkeme tarafından ayıplı mal kapsamında SALDIRAY Günal adlı tüketicinin ‘ekranında 3 ölü piksel’ yer alan televizyonunu “4 ölü piksel olması gerekir” diyerek, garanti dışında bırakan firma hakkında Ankara 7’nci Tüketici Mahkemesi’nde açtığı davada, firmanın delil olarak sunduğu standardın TSE tarafından 3 yıl önce iptal edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine mahkeme, ekranında 3 adet ölü piksel yer alan televizyonun ayıplı olduğuna karar verdi. Mahkemenin aldığı bu karar, Yargıtay 13’ncü Hukuk Dairesi’nin geçtiğimiz nisan ayının sonunda aldığı 2013-1750 esas numaralı kararıyla da onaylandı. Artık, tüketiciler satın aldıkları LCD ve LED TV’lerde sayısı kaç olursa olsun ekranda görüntü bozukluğuna yol açan ölü pikselli cihazlarını ayıplı mal kapsamında değerlendirtip, garanti kapsamında işlem yapılmasını sağlatabilecek. )

icetin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Benim anlamadığım konu garantiyle ne ilgisi var? Ürünü beğenmedin ve ölü pixel çıkarsa almak zorunda mıymışsın? Abi saçmalama beğenmediğin ürünü almak zorunda değilsin. İade talebinde bulun eğer red ederse edevletten Cimerleyeceğini ve THH'ye başvuracağını söyle. Almazla Cimerle ve THH'ye başvur. Kesin iade almak zorunda

KS

süleyman123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benim anlamadığım konu garantiyle ne ilgisi var? Ürünü beğenmedin ve ölü pixel çıkarsa almak zorunda mıymışsın? Abi saçmalama beğenmediğin ürünü almak zorunda değilsin. İade talebinde bulun eğer red ederse edevletten Cimerleyeceğini ve THH'ye başvuracağını söyle. Almazla Cimerle ve THH'ye başvur. Kesin iade almak zorunda
ben zaten iade oluşturup kargoya verdim artı hepsiburada müşteri hizmetlerine şikayette bulundum firmayı

otunc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Pikseli falan geçtim hepsinden önce cayma hakkın var zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri