Ölü Pixel Çıkma Oranı Yüksek Mi?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Selam Arkadaşlar,

Monitörlerle ilgili hangi marka olursa olsun hep yorumlarda gördüğüm ölü pixel ışık sızması vs. kendim bi monitör aldım ips 240 hz monitör ve şuan kargoda.

Bu tarz problemler sık mı yaşanıyor ve bende olup olmadığını kesin anlamam için napmam lazım

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Arkadaşlar monitörlerle ilgili hangi marka olursa olsun hep yorumlarda gördüğüm ölü pixel ışık sızması vs.

Kendim bi monitör aldım ips 240 hz monitör ve şuan kargoda.

Bu tarz problemler sık mı yaşanıyor ve bende olup olmadığını kesin anlamam için napmam lazım
Hocam şans işi teknoloji sonuçta internette testleri olması lazım ekranı ayrı renklerde görmenizi sağlayan kontrol edersiniz geldiğinde

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Dostum şöyle örnek vereyim çok daha iyi anlarsın:
2 hafta önce bir sistem aldım, gamebooster monitör vardı ki bu marka çok iyi olan bir marka değildir. Onda sıfır problem yaşadım, ne ölü piksel ve bir ghosting ne başka bir sorun. O sistemi iade ettim sonrasında monitör ile beraber. Gittim başka sistem aldım, yanında da asus marka 24" bir monitör aldım. Monitörü bugün deneme imkanım oldu, bir de ne göreyim 3 tane ölü piksel :D çıkma olasılığı var evet fakat dediğim gibi markaya bağlı değil, iyi markada da çıkıyor kötü markada da. Tamamen şans işi bu. Eğer çıkarsa firmaya mail ve telefon ile ulaşıp sorabilirsin. Monitörün model marka nedir ?

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Dostum şöyle örnek vereyim çok daha iyi anlarsın:
2 hafta önce bir sistem aldım, gamebooster monitör vardı ki bu marka çok iyi olan bir marka değildir. Onda sıfır problem yaşadım, ne ölü piksel ve bir ghosting ne başka bir sorun. O sistemi iade ettim sonrasında monitör ile beraber. Gittim başka sistem aldım, yanında da asus marka 24" bir monitör aldım. Monitörü bugün deneme imkanım oldu, bir de ne göreyim 3 tane ölü piksel :D çıkma olasılığı var evet fakat dediğim gibi markaya bağlı değil, iyi markada da çıkıyor kötü markada da. Tamamen şans işi bu. Eğer çıkarsa firmaya mail ve telefon ile ulaşıp sorabilirsin. Monitörün model marka nedir ?
Asus almayı düşünüyordum acer aldım

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
Selamlar,
Almış olduğun monitör şimdiden hayırlı olsun. Bazı markalarda ölü piksel olduğunda garanti kapsamında değişim imkanları bulunurken bazı firmalarda belli bir sayıda ölü piksel var ise değişim yapıyorlar. Ayrıca aşağıya bıraktığım link üzerinden piksel testi yapabilirsiniz.

Piksel Test

• Beğen
Reactions: XXL
KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Hocam şans işi teknoloji sonuçta internette testleri olması lazım ekranı ayrı renklerde görmenizi sağlayan kontrol edersiniz geldiğinde
Anladım hocam youtube yazınca çıktı testleri, ancak trendyol gibi sitelerde mesela değişim yok iade var e her saniye fiyatlar değişiyor iade edince zarar ediyoruz bu çok saçma :)

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Selamlar,
Almış olduğun monitör şimdiden hayırlı olsun. Bazı markalarda ölü piksel olduğunda garanti kapsamında değişim imkanları bulunurken bazı firmalarda belli bir sayıda ölü piksel var ise değişim yapıyorlar. Ayrıca aşağıya bıraktığım link üzerinden piksel testi yapabilirsiniz.

Piksel Test
Teşekkürler

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Asus almayı düşünüyordum acer aldım
monitör geldiği zaman ölü piksel testi diye aratıp ölü piksel testini yap, detaylıca (çok bakıp kör olma :D) kontrol edip var mı yok mu diye analiz et. sonrasında acer müşteri hizmetlerini arayıp garantinin nasıl işlediğini sor, baktın seni rahatsız ediyor ve uğraşacak gücün de var (benim yok misal yoruldum çünkü) gidip garantiye ver, eğer zaten garanti kapsamına giriyorsa bir güzel paneli veya ürünü değişirler.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Anladım hocam youtube yazınca çıktı testleri, ancak trendyol gibi sitelerde mesela değişim yok iade var e her saniye fiyatlar değişiyor iade edince zarar ediyoruz bu çok saçma :)
Biraz daha artarsa fiyatlar kıyafet gibi kredi kartından 3 adet çekin diye tavsiye vereceğim üyelere haklı bir isyan :)

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
monitör geldiği zaman ölü piksel testi diye aratıp ölü piksel testini yap, detaylıca (çok bakıp kör olma :D) kontrol edip var mı yok mu diye analiz et. sonrasında acer müşteri hizmetlerini arayıp garantinin nasıl işlediğini sor, baktın seni rahatsız ediyor ve uğraşacak gücün de var (benim yok misal yoruldum çünkü) gidip garantiye ver, eğer zaten garanti kapsamına giriyorsa bir güzel paneli veya ürünü değişirler.
Anladım hocam sizin başlığıda okudum az önce yani süreç çok yorucu iade et tekrar al sonra kredi kartına provizyon iadesi falan saçmalık

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Biraz daha artarsa fiyatlar kıyafet gibi kredi kartından 3 adet çekin diye tavsiye vereceğim üyelere haklı bir isyan :)
Bu coğrafyada bi şey almak paran varken bile zor cidden benim öyle değişim olmadığı için iade etmediğim çok ürün oldu bazen düşünüyorum acaba problemli gelse direkt yeni sipariş geçip eskisini iade etsem

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bu coğrafyada bi şey almak paran varken bile zor cidden benim öyle değişim olmadığı için iade etmediğim çok ürün oldu bazen düşünüyorum acaba problemli gelse direkt yeni sipariş geçip eskisini iade etsem
Yapmisligim var değişimden kargo ücreti alacağız demişti bir firma, iade edip yeni sipariş verdim :D

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Anladım hocam sizin başlığıda okudum az önce yani süreç çok yorucu iade et tekrar al sonra kredi kartına provizyon iadesi falan saçmalık
hocam sizin süreç o kadar sorun olmaz merak etmeyin, garanti kapsamında gereken koşullar karşılanıyorsa genelde çok kötü servis olmadığı sürece paneli falan değişip yenisini yolluyorlar. iade etmek yorucu onun aksine dediğiniz gibi. ben 2 haftadır uğraşıyorum, göndermesi, iade onayı beklemesi, diğer sistemler için fiyat takibi yapması derken kafa kalmadı...

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
hocam sizin süreç o kadar sorun olmaz merak etmeyin, garanti kapsamında gereken koşullar karşılanıyorsa genelde çok kötü servis olmadığı sürece paneli falan değişip yenisini yolluyorlar. iade etmek yorucu onun aksine dediğiniz gibi. ben 2 haftadır uğraşıyorum, göndermesi, iade onayı beklemesi, diğer sistemler için fiyat takibi yapması derken kafa kalmadı...
sıfır cihazı açtırıp tamir ettirmekte bence bi problem, tüketici hakları sıfır…

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Selamlar,

Piksel Test
Ama şöyle bir şey de var THHye başvurursanız her türlü bir pixelle de paranızı alırsınız. İsterseler 10 pixelden sonra değişim yaparız desinler isterseler iade kabul etmiyoruz desinler. Her türlü paranız güvende olur ama zamanınız güvende değil zamanınızı çalabilir dua etmekten başka çare yok.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
sıfır cihazı açtırıp tamir ettirmekte bence bi problem, tüketici hakları sıfır…
hocam ben asusu aradım misal, garanti kapsamına girdiğini teyit ettirdim, talep açıp sonrasında kargoyla göndermemi söylediler. internette baktığım kadarıyla da 15 günde falan panel veya ürün değiştirilip gönderiliyormuş mis gibi devam ediyormuşsun yoluna.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Ama şöyle bir şey de var THHye başvurursanız her türlü bir pixelle de paranızı alırsınız. İsterseler 10 pixelden sonra değişim yaparız desinler isterseler iade kabul etmiyoruz desinler. Her türlü paranız güvende olur ama zamanınız güvende değil zamanınızı çalabilir dua etmekten başka çare yok.
thh çok uzun süren bir süreç. biraz sabır değil baya sabır lazım maalesef.

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
Acer'in sitesinde aşağıda ki görseli inceleyebilirsiniz.
1660654419447.png

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Şimdi markanın teknik desteğini arayıp sordum şaka 5 tane olursa ne iade ne değişim en fazla açıp panel değişimi.

Bu ülkede haklarımız ve zamanımız güvende değil cidden.

5 tane pixel çıkacak ve paneli açacaklar sıfır ürünün :D

Direkt iade edip 1k fazla ödeyip başka marka alırım daha iyi.

1 tane pixel bile ekrana bakınca adamı hasta eder

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri