Ön Panel Ses Çıkışı Cızırtılı Ses Geliyor.

FATİHSAYIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Kullandığım anakart Asus Rog B550 Wifi 2 modeli bilgisayarı bir süre uzay sistem kullandım. Kasayı aldıktan sonra yerleştirdim lakin şunu fark ettim. Öne panel kulaklık çıkışından sürekli cızırtı geliyor ses 0 bile olsa cızırtı sesi geliyor, sesi fulleyincede sadece basslar patlak bir şekilde geliyor acaba kasanın jak girişimi bozuk diye eski kasanın ön panel audio girişini denedim aynısı oluyor anakartın üstündeki çıkışlarda herhangi bir problem yok. Sizce sorun nedir bios tan sadece DOCP 'yi açtım. Biostan Yapmam gereken bir ayarmı var acaba. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Realtek Audio Consol varsa orada aygıtın gelişmiş ayarlarından jack girişlerini ayırıp dene, ayarlar da parazitle ya da ses kalitesiyle ilgili bir şey varsa ona bir göz at.

KS

FATİHSAYIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Realtek Audio Consol varsa orada aygıtın gelişmiş ayarlarından jack girişlerini ayırıp dene, ayarlar da parazitle ya da ses kalitesiyle ilgili bir şey varsa ona bir göz at.
Realtek ' te denemdiğim ayar kombinasyonu kalmadı hala aynı hiç değişmiyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Peki o kulaklığı sorunsuz cızırtı olmadan kullanan var mı araştırdın mı ?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Kasa arkasındaki Anakart girişine bağladığında cızırtı yoksa Anakart sağlamdır, kasadaki jack girişi bozuktur onu değiştirebilirsin.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Ama başka kasanın ön panel bağlantısını taktım yine cızırtı var
Şimdi sadece ön paneller de cızırtı yapıyorsa arka Jack girişinde yapmıyorsa çözüm :
Ya tekrar ön panel HD 3.5 jack alıcaksın ve ya arka soketi kullanıcaksın ya da kulaklığa çevirici alıp USB ile kullanıcaksın. Ses cızırtısı başka türlü gitmez, kulaklığı değiştirsen o da cızırtı yapabilir mantıklı değil, değerlendirebileceğin olası ihtimaller bunlar.

KS

FATİHSAYIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Şimdi sadece ön paneller de cızırtı yapıyorsa arka Jack girişinde yapmıyorsa çözüm :
Ya tekrar ön panel HD 3.5 jack alıcaksın ve ya arka soketi kullanıcaksın ya da kulaklığa çevirici alıp USB ile kullanıcaksın. Ses cızırtısı başka türlü gitmez, kulaklığı değiştirsen o da cızırtı yapabilir mantıklı değil, değerlendirebileceğin olası ihtimaller bunlar.
Ama sıkıntı anakartın ön panel girişinde ki sokette

Ama sıkıntı anakartın ön panel girişinde ki sokette
Daha 2 hafta oldu alalı garantiye başvurayımmı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri