Orta seviye PC

PilioR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Şub 2017
Mesajlar
6
Tepki
0
Arkadaslar ben bi PC toplamak istiyorum fakat yeterli bilgim yok.Ailemin dedi en son butce 800tl en fazla bu kadar yani.Toplamadan iyi anlayanlar rica etsem yardim edebilirmermi.Oynamak istedigkm oyunlar LoL-Csgo-Gmod-Imkani varsa (Pubg).Yani bazi yeni oyunlari oynamak istiyorum.Yardim edenlere simdiden tesekkur ederim.
 

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
4 Eyl 2016
Mesajlar
16
Tepki
0
800 TL biraz zorluk çekersin. Google'a "800 TL Bütçe İle İkinci El Oyun Bilgisayarı Topluyorum" yaz zaten o isimde tek video var. Orada işlemciyi çinden getirtiyor mesela. Çinden işlemci getirtmek baya riskli bir iş. Mesela bozuk gelebilir veya gelmeyebilir fakat ben getirttim sıkıntısız geldi ve çalışıyor. Fakat bütçen sınırlı olduğu için videodaki xeon E5450 işlemci yerine xeon E5430 işlemci öneririm. 30 TL gibi bir fiyatı var ve videodaki işlemcinin fiyatı 80 tl falan. Kısaca gelmesede 30 tl fazla koymaz. Her neyse anakart olarak zaten videoda asusun bir anakartını öneriyor 3 senedir kullanıyorum hiçbir sıkıntısı olmadı gayet iyi. Harddisk çok önemli değil kafana göre bişey al ama paranın büyük kısmını harddiske yatırma bence 500 GB birşey işini görücektir. Ekran kartı olarak ise videoda 1050 ikinci el 350 tl söylüyordu fakat 1050 ikinci el bulucağını sanmıyorum bulsanda almanı önermiyorum çünkü yeni bir ekran kartını durduk yere satmazlar yani işin içinde büyük ihtimal birşey vardır. Ekran kartı olarak 200 TL ye R7 240 var onu öneriyorum. Giriş seviyesi en iyi ekran kartı diyebilirim. Ram olarak 4 GB DDR 3 bir ram işini görücektir. Eğer paran yeter ise kingston al onu öneririm. Kasa ve güç kaynağı olarak birşey önermiyeceğim tek dikkat etmen gereken nokta güç kaynağın az çok bilinen bir marka olsun çünkü elektrik kesilmelerinde veya dalgalanmalaında anakartını veya harddiskini yakabilir. Eğer zaten videodaki sistem sana uygunsa ve anakartı falan bulabilirsen o fiyata almanı öneririm. Birde başka arkadaşların fikrinide al bence benim fikrim kötü veya saçma olabilir :)
 
KS

PilioR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Şub 2017
Mesajlar
6
Tepki
0
Senin dediklerini bende cok dusundum cidden neredeyse ayni fakat.Hayatimda hic cinden birsey almadim ve korkuyorum.Eger cidden pisman olmassin diyosan o sistemi topluyayim.
 

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
4 Eyl 2016
Mesajlar
16
Tepki
0
Öyle bir şey ki öneriyorumda önermiyorumda :) benim alma sebebim pentium E6600 işlemcim vardı yani gelmesede bilgisayar çalışacaktı. xeon e5430 aldım yani 30 tl olduğu için gelip gelmemesi çok önemli değildi alt tarafı 1-2 hafta daha para biriktiririm diye düşündüm. Eğer 30 tl çok önemli değil ise çinden rahatlıkla alabilirsin gelmezsede gittigidiyor veya sahibinden gibi sitelerde 775 pin pentium işlemciler var. Mesela benim eskiden kullandığım pentium E6600 işlemci çok güzel bir işlemciydi. ve onun birkaç üst modeli olan E6850 gittigidiyorda 30 tl. Link atmak yasakmı bilmiyorum biliglendirirsen bidahaki yazımda linkler atıcam. :) Birde eğer kendin kafana göre toplucaksan rami, ekran kartını ve hard diski yüksek tutmaya çalışma. En önemlisi bana göre anakart ve güç kaynağı. Anakartın önemli olmasının nedeni ileride o dediğim parçaları değiştirirsin. Fakat anakartı değiştirmeye kalkarsan diğer parçalarıda değiştirirsin kısaca yeni sistem toplamak zorunda kalırsın. Mesela kendimden örnek vereyim benim ddr3 ve 775 pin anakartım var onu değiştirsem tekrar ddr3 775 pin almam alırım ddr4 1151 pin ama diğer parçalarıda değiştirmem gerekir. Kısaca anakartı bütçene göre mantıklı bir şekilde yüksek tutarsan ilerde sadece sistemini upgrade yaparsın cebin çok yanmaz. Güç kaynağı neden önemli diye sorucaksan bence en önemlisi fakat çoğu kişi tarafından en önemsizi olarak görülüyor. Şimdi bi önceki yazdığımda söylemiştim anakart harddisk birde ekran kartını yakabilir nede olsa Türkiye'de elektrik sistemini anlamıyorum ikidebir kesiliyor falan. Ondanda önemli birşey can güvenliği. Örnek veriyorum bir kısadevre olsa bilgisayarın biryerinde eğer çok dandik bir güç kaynağı ise kısadevreyi kesmeyebilir işi büyültelim elektrik bilgim fazla yok ama evdeki şalterde önleyemedi kısaca evin yanma riski var. Tabi şalter büyük ihtimal atar ama ben en ufak riske bile karşıyım. Bu benim görüşüm elbet farklı görüşte insanlarda vardır onlarıda dinle bence :)
 
KS

PilioR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Şub 2017
Mesajlar
6
Tepki
0
Dediklerine katiliyorum.Rica etsem ozelden 30Tllik islemci linkini atarmisin.Benim baktigim xeon islemci 80tl falan oluyodu TL yapinca senin dedigin nasil 30TL.
 

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
4 Eyl 2016
Mesajlar
16
Tepki
0
Mesaj olarak bahsettiğim bütün işlemcileri attım.


Birde işlemci bir yana elinde hiç bilgisayar veya donanım varmı? Mesela kasa falan. Ne varsa bir yazabilirmisin ona göre bişeyler düşüncem.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst