Otomotiv/Makine Mühendisliği bölümü için bilgisayar

GPU

• Harici GPU

Kullanılan: 0 0.0%
  • Dahili GPU

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0

ursus.arctos.turcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese Selamlar

Bu yıl Uludağ Üni. Otomotiv Mühendisliğini kazandım. Kendi şehrimin üniversitesi bu yüzden yurtta falan kalmayacağım.
1) Okuyacağım bölüm neredeyse makine mühendisiliği ile aynıymış o yüzden Makine Bölümünden arkadaşlar da yardımcı olabilir. Bu bölümleri okurken masaüstü kullanan oldu mu ? Varsa nasıl sorunlar yaşadı ?
2) Yoğun grafik işi gerektiren durumlarda sizin kullandığınız GPU 'nun gücü yetti mi ?
3) Ryzen 5 5600G 'li bir masaüstü almak vardı aklımda işlemci olarak güçlü ancak sizce grafik gücü yeter mi ?

Varsa başka öneri ve tecrübelerinizi bekliyorum
İhtiyaca göre alacağım için bütçeyi sona bıraktım ama uygun şeyler olursa sevinirim

İyi Günler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kullanacağınız bir yazılım ismi var mı bildiğiniz? Yazılıma göre öneri yapmam gerekiyor. Yoksa CPU + GPU denk bir makine önermem gerekecek size.

Biraz baktım Otomativ Mühendisliğinin kullandığı yazılımlara mesela CATIA programı var 3D bir mekanik modelleme yazılımıdır kendisi ve AMD GPU birimi istemiyor bu yazılım sistem gereksinimlerinde. Daha çok Quadro GPU veya olmadı GTX yada RTX bir GPU birimi istiyor.

Size INTEL yada AMD CPU fark etmez minimum 8GB RAM ve Quadro yada olmadı GTX veya RTX GPU birimi olan SSD diski olan ki M.2 olursa iyi olur bir Laptop yada Masaüstü önerebilirim ama Laptop daha çok işinize yarayabilir. Bütçe belirtirseniz maksimumda önerinizi yapabilirim. Çünkü piyasada 100K fiyatlara da laptop var.

KS

ursus.arctos.turcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kullanacağınız bir yazılım ismi var mı bildiğiniz? Yazılıma göre öneri yapmam gerekiyor. Yoksa CPU + GPU denk bir makine önermem gerekecek size.

Biraz baktım Otomativ Mühendisliğinin kullandığı yazılımlara mesela CATIA programı var 3D bir mekanik modelleme yazılımıdır kendisi ve AMD GPU birimi istemiyor bu yazılım sistem gereksinimlerinde. Daha çok Quadro GPU veya olmadı GTX yada RTX bir GPU birimi istiyor.

Size INTEL yada AMD CPU fark etmez minimum 8GB RAM ve Quadro yada olmadı GTX veya RTX GPU birimi olan SSD diski olan ki M.2 olursa iyi olur bir Laptop yada Masaüstü önerebilirim ama Laptop daha çok işinize yarayabilir. Bütçe belirtirseniz maksimumda önerinizi yapabilirim. Çünkü piyasada 100K fiyatlara da laptop var.

8.000 tl ye kadar olursa sevinirim
Quadro mobil de var mı acaba ?
bir de bu ürün var https://www.akakce.com/laptop-noteb...edos-15-6-nx-hzrey-00a-fiyati,1349800949.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Qadro mobilde var ama bu bütçeye yok tabi. Önerinizi yapmaya çalışacağım.

Bir tık daha çıkarsanız HP Pavilion 15-ec2023nt - AMD Ryzen 5 5600H 6/16 Çekirdek CPU + 8 GB RAM + 256GB SSD + RTX 3050 GPU + 15.6" FHD IPS Ekran - 8.399 TL fiyata bu ürünü önerebilirim size. depolaması bir tık düşük 256GB M.2 disk var cihazda ama birkaç yazılım ve genel işleyişe yeterli bir boyut. Eğer yetersiz gelirse size bir taşınabilir disk alırsınız. 8GB RAM bu işler için giriş seviyesinde yeterlidir. Zaten en kolay yükseltilen parçalar RAM ve disk oluyor. Sorun yok. CPU ve GPU olarak sizi tatmin eder.

KS

ursus.arctos.turcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Qadro mobilde var ama bu bütçeye yok tabi. Önerinizi yapmaya çalışacağım.

Bir tık daha çıkarsanız HP Pavilion 15-ec2023nt - AMD Ryzen 5 5600H 6/16 Çekirdek CPU + 8 GB RAM + 256GB SSD + RTX 3050 GPU + 15.6" FHD IPS Ekran - 8.399 TL fiyata bu ürünü önerebilirim size. depolaması bir tık düşük 256GB M.2 disk var cihazda ama birkaç yazılım ve genel işleyişe yeterli bir boyut. Eğer yetersiz gelirse size bir taşınabilir disk alırsınız. 8GB RAM bu işler için giriş seviyesinde yeterlidir. Zaten en kolay yükseltilen parçalar RAM ve disk oluyor. Sorun yok. CPU ve GPU olarak sizi tatmin eder.

bir yerde mx ekran kartı makine bölümü için iyi diye duydum arşatırdım bu çıktı nasıl sizce

https://www.akakce.com/laptop-noteb...edos-15-6-nx-hzrey-00a-fiyati,1349800949.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RTX bir kart ile MX ekran kartını kıyaslamayın. Bu yanlış bir düşünce. Belki giriş seviyesinde yeterli olabilir ama alabiliyorsanız geleceğe yönelik bir cihaz alın ki bu tarz kapalı cihazlarda CPU ve GPU birimlerini değiştiremediğinizi bilip ona göre karar vermekte fayda görürsünüz. MX serisi GPU birimleri giriş seviyesinde CPU içindeki GPU birimlerinin yetersiz olduğu durumlarda harici yine giriş seviyesi bir GPU birimi olsun diye konulan yongalardır. Yani şu şekilde sıralarsam GPU birimlerini güçsüzden güçlüye doğru aile olarak APU(CPU içindeki GPU birimi) > MX > GTX > RTX > Quadro > Titan(Laptop için yok diye biliyorum ama masaüstünde var) olarak GPU birimlerini sıralayabiliriz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri