Out of range hatası

Weezyy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar yeni monitör aldım modeli vs197de oyuna girdiğim zaman out of range hatası alıyorum ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörünüzün yani VS197DE ürününün standart çözünürlüğü 1366x768 yani 720p bir ekran. Oyunlar genelde varsayılan olarak 1080p ayarda açar oyunu buna bağlı olarak oyunlarda Out of range hatası alırsınız. 

En basit çözüm ALT + ENTER tuşuna basıp oyunu pencere moduna döndürmektir ve pencere modunda çözünürlük ayarını el ile düşürebilirsiniz. Bazı oyunlarda işe yaramayabilir. Bu durumda 3 seçenek kalıyor.

• Eğer oyun NVIDIA destekliyse ve ekran kartınız NVIDIA ise Geforce Expreince yazılımından oyunu seçip anahtar simgesinden çözünürlük ayarı belirlemektir. AMD kartlarda bu tarz bir şey var mı bilmiyorum.
  • Diğer seçenek oyunu ilk açıp sonra çıkın ve oyunun save dosyası nereye kaydoluyorsa oradaki .ini yada .txt uzantısına sahip bir dosyada çözünürlük ve diğer ayarlar olur bu ayarları el ile değiştirmelisiniz.
  • Son seçenek ise oyunu pencere modunda çalıştırıp (ALT+ENTER yada oyunun simgesine sağ tıklayıp özelliklerinden Hedef kısmındaki "..." alana son " işaretinden sonra -windowed yazıp Uygula/Tamam demeniz.) Sonrasında oyun pencere içinde çalışacak ve siz Borderless Gaming bu yazılımdan oyunu penceresiz tam ekran çalıştıracaksınız.  

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri