Overclock sonrası Pc açılmıyor

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 

Sistem oc sonrası  sistemim şuanda açılmıyor ekran mouse ve klavye ye güç gelmiyor , bios pilini çıkarttım 15 20 dk bekledim ekran kartını çıkartıp onboard ekran kartına bağladım yine görüntü gelmiyor cmos tornavida ile 0lamaya çalıştım yine değişiklik yok , bios ayarım ise 3.8 den 4.2 ghz 1.1volta dusurdum yuksek volt versem anakart veya işlemci gitmiş olur diyeceğim ama :( bu ayarları ryzenn master a teyit edip yaptm bu arada sizce nasıl çözebilirim 

Gigabyte b450 pro anakart
Amd 3600x işlemci
Msi rtx2070super ekran kartı 
750w powersupply
16 gb ram
M2 asd mevcut sistemimde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart çipsetini yaktınız diyeceğim ama voltajda düşük görünüyor. İşlemciye fazla frekans verdiğiniz için kendini kilitmiş olabilir diyeceğim ama CMOS reset işlemini veya BIOS sıfırlama işe yaraması lazımdı. Doğru bir şekilde yaptığınızdan emin siniz değil mi CMOS Reset işlemini?

Ne önerebilirim diye düşündüğümde en mantıklı şeyin sistemi komple söküp önce uzay montaj yani kasa dışında geri birleştirmeniz sonra işe yararsa yeniden normal kuruluma geçmeniz olacak gibi duruyor.

KS

pro112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart çipsetini yaktınız diyeceğim ama voltajda düşük görünüyor. İşlemciye fazla frekans verdiğiniz için kendini kilitmiş olabilir diyeceğim ama CMOS reset işlemini veya BIOS sıfırlama işe yaraması lazımdı. Doğru bir şekilde yaptığınızdan emin siniz değil mi CMOS Reset işlemini?

Ne önerebilirim diye düşündüğümde en mantıklı şeyin sistemi komple söküp önce uzay montaj yani kasa dışında geri birleştirmeniz sonra işe yararsa yeniden normal kuruluma geçmeniz olacak gibi duruyor.

Hocam clr_cmos 2 pin çıkış mevcut evdeki herturlu metal eşya ile dokundurup güç kaynağı açık pc kapalı iken sıfırlama yapıyor sanırım çünkü 2 kez ekran kartı tam güç açılıp kapanıyor ama yine devamı yok ekran klavye mouse yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CMOS pimlerine sistem kapalıyken 5sn. kadar elektrik akımı geçiren bir şey ile tutmanız sıfırlar sistemi normalde ama sizde başka bir sorun var bu işe yaramıyorsa. Dediğim gibi önerebileceğim [font="Open Sans", sans-serif]en mantıklı şey sistemi komple söküp önce uzay montaj yani kasa dışında geri birleştirmeniz sonra işe yararsa yeniden normal kuruluma geçmeniz olacak. Başak bir şey önermem açıkçası ya bir bileşen arızalandı yada sistem bir döngüye girdi ama ne olduğunu çıkartamadım BIOS sıfırlaması normalde işe yaramalıydı. Yani benim önerecek başka bir şeyim yok maalesef. Servis yoluna başvurabilirsiniz. [/font]

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri