Oyun Ağır çekim oluyor

arrested

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba
i5 7400 işlemciden,9400f işlemciye geçtim fakat oynadığım oyunda (fortnite) ciddi derecede oyun ağırlaşması ve lag oluyor ne yaptıysam sorunu birtürlü çözemedim eski işlemcimde böyle bir sorun yoktu lütfen yardımcı olur musunuz?

Sistem
GTX 1050
9400F
16GB RAM

Denediğim çözümler
Format
Bios güncelleme 
Tüm sürücüleri güncelleme
Isı değerlerini kontrol ettim gayet normal aynı zamanda fps 144'ün altına düşmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece tek bir oyuna özelse sorun oyun bazlıdır lütfen başka Online ve Single oyunlarda deneyin sorunu anlamak adına tek bir yerde mi yoksa hepsinde mi sorun var bilmek gerek.

KS

arrested

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@ugur.gozaydin Diğer oyunlardada bu sorun mevcut yani çok ciddi derecede input lag varmış gibi ve yavaş

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece Online tabanlı oyunlar mı? Ben size özellikle hikayeli single oyunlarıda deneyin dedim net odaklı sorun mu var bunu anlamak için.

KS

arrested

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimde hikayeli bir oyun olmadığı için deniyemedim online oyunlarda yaşanan bi problem ve işlemci değiştikten sonra olması garip

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemdiyi değiştirdikten sonra mı yaşamaya başladınız? O zaman önce önereceğim şey şunu kontrol edin. Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konumdan sistemi Yüksek Performansa alın daha sonra NVIDIA denetim masasından 3D ayarlar sekmesinden Güç modunu maksimum yapın. Daha sonra deneyin sonra yine aynı sorun olursa anakartınızın BIOS 'unu sıfırlayıp XMP ayarı kapalı deneyin daha sonda tekrar açabilirsiniz sorun değişmezse. Birde anakart modelinizi yazın.

KS

arrested

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
H310MK R2.0 Söylediklerinizi zaten denedim aynı anakartı arkadaşım kullanıyor aynı işlemciyi kullanıyoruz sorun yok bios sıfırlama xmp mode aç kapat format atma tüm güç seçeneklerini maximuma alma bios güncelleme ne varsa denedim son çare olarak buraya bu konuyu açtım zaten

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart çok düşük seviye işlemciye VRM gücü yetmiyor olabilir ki bu genelde karşılaşılan bir durumdur ama arkadaşınızda sorun yok sizde varsa 2 sebep kalıyor. Ya kullandığınız güç kaynağı yetersiz işlemciyi beslemiyor buda performansta dengesizlikler yaratıyor yada kullandığınız işlemcide yapısal bir sorun var ama ben birde hala internet gerektirmeyen oyunlarda denemenizi üsteliyorum edinin bir yerden offline bir oyun oynayın ki sorun net kaynaklı mı yada oyun kaynaklı mı anlayalım.

KS

arrested

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşımda 9400f + 1070 var herhangi bir sıkıntı yok bi başka arkadaşımda a320 anakarta R7 3700X Kullanıyor üstelik 240hz ile herhangi bir sorunu yok sanırım psu değiştirip deniyeceğim yardımların için sağol

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi ben sadece birkaç tahmin yürüttüm ki zaten onlar değil belli sorun PSU büyük olasılık gibi duruypr ama ne kullanıyorsanız belirtin ki omu değilmi karar veririz tabi söylemeden başka OSu ile deneyedebilirsiniz.

Sonucu bildirin ki diğer kişilere yardımcı bir içerik olsun.

goldcreed262626

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba benim asus laptopum var ve oyun oynarken oyunlarda 5 6 dk da bir cpu occupancy 99 yazıyor ve oyun kasıyor sonra bi 20 30 saniye sonra tekrar akıcı oluyor bunu nasıl çözebilirim işlemcim i5-7200U

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
goldcreed262626' Alıntı:
merhaba benim asus laptopum var ve oyun oynarken oyunlarda 5 6 dk da bir cpu occupancy 99 yazıyor ve oyun kasıyor sonra bi 20 30 saniye sonra tekrar akıcı oluyor bunu nasıl çözebilirim işlemcim i5-7200U

Lütfen yeni konu açın başka konu üzerinden ilerlemeyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri