Oyun oynarken cihazım aniden kapandı.

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Merhaba,
Red dead redemption 2 oynarken bilgisayarım aniden kapandı bir hata vermedi, ekran kartı uygulamasında da hata göremedim.
Olay görüntüleyicisinde de iki hata gördüm onlar şu şekilde:
19:11:15, ‎23.‎11.‎2022 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.
--

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

--
Oyunun sunmuş olduğu en yüksek ayarlardayım advanced graphics dahil 1080p olarak oynuyorum.
Sistemim:
Ryzen 7 5800X3D
Sapphire RX6950XT 16 GB
2x16 32 GB RAM
Corsair RM850w 80+ PSU
msi edge x570 anakart.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
1669221903248.png

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Merhaba,
Red dead redemption 2 oynarken bilgisayarım aniden kapandı bir hata vermedi, ekran kartı uygulamasında da hata göremedim.
Olay görüntüleyicisinde de iki hata gördüm onlar şu şekilde:
19:11:15, ‎23.‎11.‎2022 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.
--

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

--
Oyunun sunmuş olduğu en yüksek ayarlardayım advanced graphics dahil 1080p olarak oynuyorum.
Sistemim:
Ryzen 7 5800X3D
Sapphire RX6950XT 16 GB
2x16 32 GB RAM
Corsair RM850w 80+ PSU
msi edge x570 anakart.
Sistem parçaları o kadar kaliteli ki sorun çıkarma ihtimali düşük. Yakın zamanda bir şey değişti mi termal macun veya soğutucu gibi, ya da bir şey yüklendi mi? Ekran kartı olabilir Amd kronik sorunu diye ama hata raporunda yok ve sürücü silinme durumu olmamış. Elektrik oynadı desek psu sorun yaşamaz, yaşayacağı aralıkta sizde evde gar etmeniz muhtemel. Tek sefere mahsus yazılımsal bir sorın olabilir. Başka bulgular ya da tekrar ederse yahminde bulunmak kolay olur. Durduk yere ekran kartı silip yükseltme, psu değiştirme ya da voltaj ölçmek uğraştırır. Belki stres testine sokabilirsiniz.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Sistem parçaları o kadar kaliteli ki sorun çıkarma ihtimali düşük. Yakın zamanda bir şey değişti mi termal macun veya soğutucu gibi, ya da bir şey yüklendi mi? Ekran kartı olabilir Amd kronik sorunu diye ama hata raporunda yok ve sürücü silinme durumu olmamış. Elektrik oynadı desek psu sorun yaşamaz, yaşayacağı aralıkta sizde evde gar etmeniz muhtemel. Tek sefere mahsus yazılımsal bir sorın olabilir. Başka bulgular ya da tekrar ederse yahminde bulunmak kolay olur. Durduk yere ekran kartı silip yükseltme, psu değiştirme ya da voltaj ölçmek uğraştırır. Belki stres testine sokabilirsiniz.
Kullandığım 6lı prizde voltaj koruması vs var kötü bir priz değil.
Şimdi google dan önerilen fan ayarlarını ve ekran kartı ayarlarını yapacağım o şekilde deneyeceğim.
90 derece olan kısım bağlantı yeri olarak görüntüledim.
Kasam yerde yatay duruyor ondan dolayı sıcaklık daha fazla dağılıyor olabilir mi? normalde dikey masamın üstünde duruyordu 3 monitöre geçtiğim için bu şekilde yapmak zorunda kaldım.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Kullandığım 6lı prizde voltaj koruması vs var kötü bir priz değil.
Şimdi google dan önerilen fan ayarlarını ve ekran kartı ayarlarını yapacağım o şekilde deneyeceğim.
90 derece olan kısım bağlantı yeri olarak görüntüledim.
Kasam yerde yatay duruyor ondan dolayı sıcaklık daha fazla dağılıyor olabilir mi? normalde dikey masamın üstünde duruyordu 3 monitöre geçtiğim için bu şekilde yapmak zorunda kaldım.
Hava akışını etkilemiş olabilir ama bunun için öncesi ve sonrası atasında değerleri kıyaslamak lazım. 3 monitör sebebiyle de sorun çıkarmış olması muhtemel. Oyuna tekrar girerseniz sıcaklık değerlerini de açarsanız bir fikrimiz olur.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
1669223908038.png

Fan ayarlarını bu şekilde yaptım düşüj voltaj gpu vs denemeyeceğim şimdilik. bu şekilde deneyeceğim.
bağlantı yeri sıcaklığını etkiler mi bilmiyorum ama. bir de sinematikler girince aniden 20 derece düşüyor sıcaklıklar o da dengesiz.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
1 kere olmuşsa bence çok düşünmemek lazım.

Ancak tekrarlanırsa endişe etmek lazım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri