Oyun Oynarken Düşük Gpu Kullanımı, Maximum Cpu Kullanımı

glerian

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba herkese,

Oyun oynarken GPU kullanımım sürekli düşük (yaklaşık %50-60) ve CPU kullanımım sürekli yüksek (en az %80-90) olduğu bir sorunla karşı karşıyayım. Bu nedenle fps beklediğimden daha düşük ve oyunlar daha düzensiz gözüküyor.

Sürücülerimi güncelledim, grafik ayarlarımı değiştirdim ve hatta farklı bir sürü oyun denedim, ancak sorun devam ediyor. Nedenin ne olabileceğini bilmiyorum ve burada birkaç fikir sunabilecek biri olabileceğini umut ediyorum.

Sistemim:

İşlemci: i5 4690k

RAM: 8GB Single-Channel DDR3

Anakart: MSI H97 GAMING 3

Ekran kartı: Asus GTX 980 TI

ve oyunlarımı 1440*900 çözünürlükte olan monitörde oynuyorum.

Herhangi bir yardım veya öneri büyük ölçüde takdir edilir. Şimdiden teşekkür ederim!

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Merhaba herkese,

Oyun oynarken GPU kullanımım sürekli düşük (yaklaşık %50-60) ve CPU kullanımım sürekli yüksek (en az %80-90) olduğu bir sorunla karşı karşıyayım. Bu nedenle fps beklediğimden daha düşük ve oyunlar daha düzensiz gözüküyor.

Sürücülerimi güncelledim, grafik ayarlarımı değiştirdim ve hatta farklı bir sürü oyun denedim, ancak sorun devam ediyor. Nedenin ne olabileceğini bilmiyorum ve burada birkaç fikir sunabilecek biri olabileceğini umut ediyorum.

Sistemim:

İşlemci: i5 4690k

RAM: 8GB Single-Channel DDR3

Anakart: MSI H97 GAMING 3

Ekran kartı: Asus GTX 980 TI

ve oyunlarımı 1440*900 çözünürlükte olan monitörde oynuyorum.

Herhangi bir yardım veya öneri büyük ölçüde takdir edilir. Şimdiden teşekkür ederim!
1674828039967.png
call of duty warzone oynarken değerlerim. bunlar normal zaten

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Bu oyundan oyuna değişiklik gösterebilir. 1440*900'de oynadığınız için gpu zaten çıkamıyor o yüzden çözünürlük düştükçe gpu kullanımıda düşüyor. cpu tabanlı oyunlar da oynuyorsanız bu şekilde değerler almanız normal hocam

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Bu oyundan oyuna değişiklik gösterebilir. 1440*900'de oynadığınız için gpu zaten çıkamıyor o yüzden çözünürlük düştükçe gpu kullanımıda düşüyor. cpu tabanlı oyunlar da oynuyorsanız bu şekilde değerler almanız normal hocam
hocam warzone cpu tabanlı mı szice :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri