Oyun Oynarken Ekranda Sinyal Yok Yazısı Çıkıyor Ama Bilgisayar Kapanmıyor

Shock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yakın zamanda sistemi yeniledim ekran kartı işlemci ve güç kaynağı aldım ilk gün bir sorun yok gibiydi bilgisayar sorunsuz açıldı zaten sistemi çok deneme fırsatım da olmadı işlemcide termal macun olmadığı için 2. gün bilgisayarı açtığımda ekran gelmedi 1 gün sonra düzelttim onboard üzerinden VGA kablosuyla sistemi açıp Aygıt Yöneticisi'nden cihazı kaldırdığımda sistem sorunsuz açıldı ama çözüm galiba bu değilmiş.
(Çünkü bir sonraki açılışda aynı şey oldu) çünkü güç kaynağının kablosunu tam oturtamamışım böylece düzeldi sanıp oyuna girdim fakat birkaç dakika sonra ekranda sinyal yok yazısı çıktı ama bilgisayar kapanmadı ekran kartım Sapphire RX 570 8 GB güç kaynağım ise "Rampage" RMP-500-80P güç kaynağından şüphelenmemin sebebini anlamışsınızdır her neyse yine bu forumda sistem için kaç W PSU yeter diye sormuştum 500W yeterli demişlerdi ben de gidip 500W bir Rampage aldım ama alırken Rampage'in kötü ününü bilmiyordum şimdi sorunun güç kaynağından olup olmadığını tespit edebilmem için yardımınıza ihtiyacım var.

elymuinium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
ekran kapandığında monitörün kablosunu ekran kartından çıkartıp takarmısınız? monitöre ne geliyor. ayrıca birde hadise vuku bulmuşken anakartın hdmi kablosuna takıp deneyin pc yi kapatmadan

KS

Shock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ekran kapandığında monitörün kablosunu ekran kartından çıkartıp takarmısınız? monitöre ne geliyor. ayrıca birde hadise vuku bulmuşken anakartın hdmi kablosuna takıp deneyin pc yi kapatmadan
Onu denemiştim hiçbir şey olmuyor

elymuinium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
cpu nuzda harici gpu yoksa zaten onboard görüntü alamazsınız. Sorun kablolardan kaynaklanıyor olabilir kabloları dikkatlice kontrol ettiniz mi? PSU dan çıkan tarafıda kontrol edin

Son düzenleme:
KS

Shock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
cpu nuzda harici gpu yoksa zaten onboard görüntü alamazsınız. Sorun kablolardan kaynaklanıyor olabilir kabloları dikkatlice kontrol ettiniz mi? PSU dan çıkan tarafıda kontrol edin
Kablolarda herhangi bir sorun yok gibi. Birkaç makalede Rampage güç kaynaklarının üzerinde yazan değerlerin doğru olmadığı daha az performans verdiğini okumuştum.Doğru ise güç kaynağı sistemime yetersiz gelir

Onboard a takmayı hiç denemedim şimdi gördüm yanıtınızın o kısmını deneyeceğim

Son düzenleme:

elymuinium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Yanlış bilmiyorsam psu dan kaynaklanan watt yetersizliğinde sistem kendini resetler ve devam eder fakat siz ekran gitmesinden bahsediyorsunuz. lütfen bir oyuna girin ve bu olay tekrardan gerçekleştiğinde biraz kurcalayın. Hatta MSI afterburner ile watt değerlerini açıp video çekip atarsanız daha iyi olur. Ayrıca 2. dediğimi yani ekran gittiğinde onboard ile görüntü almayı deneyin. Sizin yaşadığınız şeye çok benzer bir şey yaşamıştım onun için diyorum

KS

Shock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sinyal yok yazısı geldiğinde vga kablosunu anakarta taktım ekranda sinyal yok yazısı çıktı yine

elymuinium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Sinyal yok yazısı geldiğinde vga kablosunu anakarta taktım ekranda sinyal yok yazısı çıktı yine
peki, ilk başta vga kablosunu anakarta takıp, sistemi resetledikten sonra onboard ile görüntü alabiliyorsunuz değil mi? yani cpu nuzda harici gpu var ve ordan görüntü alabiliyorsunuz? bana daha çok kablodan kaynaklı geldi bence ilk başta psu değiştirmek yerine çevrenizde bir başkasından kablo rica edip kablo değiştirin olmuyorsa farklı bir psu ile deneyin. PSU nuz tamamen yetersiz olsa sistem yetmediği anda resetlemeye başlar, sizin probleminiz ise ekran kartı... gpu yeterince beslenemiyor olacakki oyuna vs. girdiğinizde ekran kartı işlevini yerine getiremiyor. bilemiyorum... kablolarda ısrarcıyım ben :D

Son düzenleme:
KS

Shock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
peki, ilk başta vga kablosunu anakarta takıp, sistemi resetledikten sonra onboard ile görüntü alabiliyorsunuz değil mi? yani cpu nuzda harici gpu var ve ordan görüntü alabiliyorsunuz? bana daha çok kablodan kaynaklı geldi bence ilk başta psu değiştirmek yerine çevrenizde bir başkasından kablo rica edip kablo değiştirin olmuyorsa farklı bir psu ile deneyin. PSU nuz tamamen yetersiz olsa sistem yetmediği anda resetlemeye başlar sizin probleminiz ekran kartı yeterince beslenemiyor. bilemiyorum... kablolarda ısrarcıyım ben :D
Evet cpu umda harici gpu var hdmi kablosu ile televizyona bağladım olmadı

elymuinium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
internetten baktığımda söylediğiniz modelin 8 pinli olması gerektiğini söylüyor. İlk başta pinleri kontrol edin daha sonra kabloları değiştirip deneyin en son çare olarak birisinden rica edip PSU yu değiştirip deneyin.

KS

Shock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
internetten baktığımda söylediğiniz modelin 8 pinli olması gerektiğini söylüyor. İlk başta pinleri kontrol edin daha sonra kabloları değiştirip deneyin en son çare olarak birisinden rica edip PSU yu değiştirip deneyin.
Sabah bakıp yazacağım teşekkürler

KS

Shock

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kabloları inceledim bir sorun bulamadım alttaki fotopraftaki sağ tarafta olan kabloyu kullanıyorum diğer fotoğraftaki girişe takıyorum

Ekli dosyalar

• 16915047070701657923478821396118.jpg
    7.7 MB · Görüntüleme: 11
  • 16915048078862890439090136442843.jpg
    7.7 MB · Görüntüleme: 7

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri