oyun oynarken pc kendini resetliyor

hunkar dogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocalar merhaba bnim kuzenimin bilgisayarında oyun oynarken pc aniden kendini resetliyor sebebi nedir acaba ?
Pc Özellikleri
İşlemci : Amd A6-6310 APU with AMD Radeon R4 Graphich
İşletim sistemi :Windows 10 (Windows 8den Windows 10 a atıldı )
Ekran Kartı :AMD Radeon (TM) R4 graphics (2367 mb )
RAM :4GB

Behcet Berke Özdere

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu sorun bende de oluyordu PC si masaüstü ise kasayı açsın içindeki tozları,pislikleri falan iyice temizlesin işlemci deki termal macunu yenilesin düzelir ama dizüstü (laptop) ise nasıl yapılacağını bilmiyorum daha önce dizüstü PC kullanmadım.

Furkan Şuözer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Büyük ihtimal soğutma yetersizdir.Soğutma yetersiz olunca bilgisayar kendini kurtarma amaçlı resetliyor.Bende de oldu fakat masaüstü bilgisayardı.Müzik dinleyince sıkıntı yok fakat bir oyun açınca 10 dk sonra reset atıyor.Çözüm olarak termal macunu temizledim ve ekran kartını soğutacak bir fan daha koydum.Laptop hakkında bilgim yok içinin açılması lazımdır bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim

E

expert

Guest
İşlemci ısınıyor veya ekran chipseti aşırı isinip pcyi kapatıyor içini açıp temizlemen lazım

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
zor bişey değil arka kapağı açıp içini güzelce temizleyecek (tüm kapalar değil fanın olduğu) termal macun alacak öncekini güzelce silip bir kart vs yardımıyla dümdüz ince bir katman şeklinde sürecek hepsi bu.

KS

hunkar dogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Abi adam uüniversite okuyo zaman bulamamış ki göndersin bnde onlara gelince bu sorunla karşılaştım forumda paylaşim dedim belki bi çözümü vardır biliyosunuzdur diye :)

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
sistemin kapanmasında genelde ısı yatar. Eğer ki içerisi temiz değilse temizleyin temizse de güç ayarlarından işlemci max % sini %80 75 falan yapın.

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
fan hava alacak sekilde yüksekte kullanın fan düz yüzeyde hava alamayabilir ve ekstra sogutucu da fayda saglayabilir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri